jaka to melodia?

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#91 Post autor: Wawrzyniec » pt lip 31, 2009 18:58 pm

Jak John Powell to już nie ma wyjścia, aby to był inny score niż ten:

To musi być:

X-Men: The Last Stand

utwór: ... rety już jakiś czas temu słuchałem tej płyty, ale utwór ten to chyba "Massacre"????

Kompozytor oczywiście John Powell.

Innego wyjścia nie ma niż żeby to nie było to:

Obrazek
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#92 Post autor: Mystery » pt lip 31, 2009 19:04 pm

To nie to, Wawrzyniec -1 z punktów których nie masz :lol:
Joekuje oczywiście, takich chórów u Powella pełno, także możecie strzelać dalej, ale zawsze służę drugą podpowiedzią, chcemy? :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#93 Post autor: Wawrzyniec » pt lip 31, 2009 19:18 pm

Mystery Man pisze:To nie to, Wawrzyniec -1 z punktów których nie masz :lol: :)
To ja się za Tobą wstawiłem, a Ty mi punkty ujmujesz? :lol:

A już na poważniej to nie wiem co jest większą wpadką?
To wielgachne zdjęcie, które wklepiłem?
Czy też tekst: "Innego wyjścia nie ma, żeby to nie było to:" :? :wink:
Co za wstyd :oops: Ale na usprawiedliwienie mogę napisać, że chór brzmi bardzo podobnie :wink:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#94 Post autor: Koper » pt lip 31, 2009 19:31 pm

Fajny ten "End Credits" z nowej "Ice Age". Ostatnio napisy końcowe to jedyny moment w filmie, gdzie kompozytor może się pokazać. Nawet w głupim "G.I. Joe: The Rise of Cobra" w napisach końcowych Silvestri całkiem sympatyczny, choć prościutki, temacik wymocił:
http://www.youtube.com/watch?v=PR1TuV6pKhc

A co do Powella... znaczy się tego tajemniczego fragmentu, to póki co nie wiem, a jeśli po błędnych strzałach są odejmowane punkty, to mimo kilku podejrzanych, nie będę strzelał. ;)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#95 Post autor: Bucholc Krok » pt lip 31, 2009 19:44 pm

I z tego powodu powinno się podawać tytuły utworów. :P

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#96 Post autor: Mystery » pt lip 31, 2009 19:46 pm

Bucholc Krok pisze:I z tego powodu powinno się podawać tytuły utworów. :P
Ale jak ktoś nie odgadnie po pierwszym odsłuchu, to duże prawdopodobieństwo, że pracy nie zna, a tym bardziej konkretnego utworu, tak więc lepiej strzelić w dany soundtrack, a to też trzeba umieć.

End Credits z "G.I. Joe" to również kolejny mocny akcent tego roku, fajny utwór. Bucholc o odejmowaniu nic nie mówił, więc strzelać można, Powell wielce szerokiej filmografii nie ma, więc, może ktoś ustrzeli prawidłową odpowiedź. Patrzę, że bez podpowiedzi się nie obejdzie, tak więc do 20 00 macie jeszcze szanse na 3 punkty :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#97 Post autor: Bucholc Krok » pt lip 31, 2009 19:51 pm

Mystery Man pisze: Ale jak ktoś nie odgadnie po pierwszym odsłuchu, to duże prawdopodobieństwo, że pracy nie zna, a tym bardziej konkretnego utworu, tak więc lepiej strzelić w dany soundtrack, a to też trzeba umieć.
Ale przynajmniej odsłucha się ileśtam fragmentów. No i nie będzie tak łatwo zdobyć te punkty. Więc apeluję, nie idźmy na łatwiznę. :)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#98 Post autor: Mystery » pt lip 31, 2009 19:55 pm

Bucholc Krok pisze:Ale przynajmniej odsłucha się ileśtam fragmentów. No i nie będzie tak łatwo zdobyć te punkty. Więc apeluję, nie idźmy na łatwiznę. :)
Ok. Następnym razem zadam coś z Ice Age 3, toż to tylko 44 utwory do sprawdzenia :) Problem jest też z dostępnością. You tube, aż tak wspaniałomyślny nie jest by pomieścić całą dyskografię świata :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#99 Post autor: Wawrzyniec » pt lip 31, 2009 19:57 pm

Bucholc Krok pisze:Ale przynajmniej odsłucha się ileśtam fragmentów. No i nie będzie tak łatwo zdobyć te punkty. Więc apeluję, nie idźmy na łatwiznę. :)
A kto mówi o pójście na łatwiznę? Ja też przecież nie znam na pamięć nazw wszystkich utworów na moich płytach na pamięć. A kiedy nagle komuś zaświta, że ten motyw słyszał w takim i takim filmie to nie lepiej podać nazwę soundtracku i wykonawcę niż jeszcze bawić się w wyszukiwanie tytułów poszczególnych utworów. Ale oczywiście to tylko moja opinia, a i tak to Bucholc Krok jest tutaj Oberbefehlshaber :wink:
Powell i może aż tak wiele tej muzyki nie stworzył, ale moja wiedza ogranicza się niestety do "X-Men" i trylogii Bourne'a, więc chyba znowu nici z punkcików:/

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#100 Post autor: Koper » pt lip 31, 2009 19:57 pm

No, ale czasem jeden fragment muzyczny - jakiś temat może się zawierać w kilku utworach, może wystąpić w jakiejś suicie etc. więc owszem, podawajmy utwory, ale nie bądźmy zbyt restrykcyjni tu. :) A co do strzelania to trzeba ustalić zasady czy można się pomylić bez konsekwencji i jeśli tak to ile razy. Można np. ustalić tak, że pierwsza nieprawidłowa odpowiedź w danej zagadce jest bez konsekwencji a każda kolejna to minus jeden punkt. Albo że niepoprawna odpowiedź nie przynosi punktów ujemnych ale eliminuje z dalszego zgadywania danego fragmentu.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#101 Post autor: Wawrzyniec » pt lip 31, 2009 20:00 pm

Mystery Man pisze:Ok. Następnym razem zadam coś z Ice Age 3, toż to tylko 44 utwory do sprawdzenia :)
To od siebie mogę dodać parę płyt Thomasa Newmana. Najlepiej "Gdzie jest Nemo" z 40 utworami :wink:

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#102 Post autor: Mystery » pt lip 31, 2009 20:02 pm

Z tym strzelaniem to trzeba będzie pomyśleć, bo podawanie ścieżki za ścieżką mija się trochę z celem, a czasami jak ktoś ma przeczucie, że X-Man3 może tak brzmieć, to czemu by nie zaryzykować, byle by później nie sypać Paycheckami czy Bournami.

A klipu przeze mnie zadanego szukam i szukam i nigdzie znaleźć nie mogę, nie wiem jak to odgadniecie :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#103 Post autor: Koper » pt lip 31, 2009 20:06 pm

Pozostanie strzelać. Czas na drugą podpowiedź chyba, co? :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#104 Post autor: Wawrzyniec » pt lip 31, 2009 20:09 pm

Mystery Man pisze:Z tym strzelaniem to trzeba będzie pomyśleć, bo podawanie ścieżki za ścieżką mija się trochę z celem, a czasami jak ktoś ma przeczucie, że X-Man3 może tak brzmieć, to czemu by nie zaryzykować, byle by później nie sypać Paycheckami czy Bournami.
Dokładnie. A ten "ktoś" to naprawdę był święcie przekonany, że to "X-Men 3", więc dlaczego nie odpowiedzieć tak jak się myśli? A aż tak głupi znowu nie jestem i akurat Bourne'ami nie zamierzałem tutaj sypać :wink:
W sumie ja się do każdej decyzji dostosuję, ale z tymi punktami karnymi to boję się, że niedługo będę miał -27 punktów :wink:

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#105 Post autor: Mystery » pt lip 31, 2009 20:10 pm

To teraz kto szybciej googluje, trzy czte ry

:arrow: Powell zastąpił przy tej komedii Elmera Bernsteina.

Reżyser tego filmu którego, przedstawiać już chyba nie muszę
Obrazek

ODPOWIEDZ