jaka to melodia?
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dobra, zmieniłem zdanie. Nie chcę mi się już poznawać wszystkich żyjących francuskich kompozytorów
A i tak zapewne chodzi o nazwisko takiego kompozytora, które i tak nic nie będzie mi mówić.
A widząc, że osoby, które mają ode mnie sto razy większe pojęcie o muzyce filmowej wysiadają to co ja mam powiedzieć. Składam broń.

A widząc, że osoby, które mają ode mnie sto razy większe pojęcie o muzyce filmowej wysiadają to co ja mam powiedzieć. Składam broń.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt:
Sorry miałem wczoraj napisał podpowiedź ale zaspałem.... (dosłownie)
No więc może tak. Kompozytor ten nie jest zupełną enigmą w naszym kraju. Jedna z jego prac (ale nie ta z której pochodzi zagadka) została nawet zrecenzowana na polskim portalu (nie powiem na jakim żeby nie czynić reklamy).
Muzyka do filmu z którego pochodzi nasz utwór napisano już w nowym millenium. A i z twarzy kompozytor jest podobny do Seana Beana... Ale to takie bardzo luźne skojarzenie...
No już teraz chyba musicie odgadnąć.
PS nie jest to też Yann Tiersen
No więc może tak. Kompozytor ten nie jest zupełną enigmą w naszym kraju. Jedna z jego prac (ale nie ta z której pochodzi zagadka) została nawet zrecenzowana na polskim portalu (nie powiem na jakim żeby nie czynić reklamy).
Muzyka do filmu z którego pochodzi nasz utwór napisano już w nowym millenium. A i z twarzy kompozytor jest podobny do Seana Beana... Ale to takie bardzo luźne skojarzenie...
No już teraz chyba musicie odgadnąć.
PS nie jest to też Yann Tiersen
Why So Serious !?
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Niby Jean-Michel Bernard jest trochę podobny do Seana Beana, ale do jakich on to znowu seriali skomponował muzykę?Łukasz Wudarski pisze: A i z twarzy kompozytor jest podobny do Seana Beana... Ale to takie bardzo luźne skojarzenie...

Najzabawniejsze jest to, że na wstępie pan Babuch napisał:
"To nie jest specjalnie trudne..."
To aż strach się bać, jak brzmią trudne zagadki

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
"A i z twarzy kompozytor jest podobny do Seana Beana... Ale to takie bardzo luźne skojarzenie... "Mystery Man pisze:Mertens? Ani Francuz, ani do Beana nie podobny, choć refren to jakby wariacja na jego "The Sense"![]()
Jedno z moich luźnych skojarzeń jest takie, że np. Magdalena Zawadzka jest z twarzy trochę podobna do Paris Hilton..

Ale to jest tylko 1 punkt. Gdyby ich nie było w ogóle, to by zachodziła obawa, że ten kto wygra specjalnie da łatwe, bo jak nie zgaduje to mu przepadają punkty.Te rozdawanie punktów za nieodgadnięcie to nie wiem czy najlepszy pomysł. Specjalnie można wynajdować nie wiadomo co, aby nikt nie zgadł i chapać sobie po punkciku

Swoją drogą, Koper, gdybym wiedział, że akurat ten temat Saviny umieściłeś w swoich Best Ofach to nigdy bym go nie dał jako zagadki

- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt:
Oj Panowie, naprawdę myślałem, że znacie tego kolesia i że to będzie łatwe (dla mnie Bernard byłby trudniejszy, albo nawet jakiś mało charakterystyczny Mertens który jest oczywiście Belgiem i tym samym nie stanowi prawidłowego rozwiązania). Tak sobie myslę że skoro wypromowałem tak nieco przypadkiem ten kawałek, to teraz będę musiał chyba napisać recenzję.
Ale wracając do meritum. Nie wiem w zasadzie jak mam podpowiedzieć żeby za dużo nie zdradzić. No dobra nasz tajemniczy kompozytor posiada swoją stronę internetową. Działa nie tylko na polu muzyki filmowej, ale także jako muzyk solowy i orkietrator (odpowiedzialny był za orkiestrację jednej z piosenek Madonny zawartej na albumie Music).
No jak już teraz nie zgadniecie to się poddaję....
Ale wracając do meritum. Nie wiem w zasadzie jak mam podpowiedzieć żeby za dużo nie zdradzić. No dobra nasz tajemniczy kompozytor posiada swoją stronę internetową. Działa nie tylko na polu muzyki filmowej, ale także jako muzyk solowy i orkietrator (odpowiedzialny był za orkiestrację jednej z piosenek Madonny zawartej na albumie Music).
No jak już teraz nie zgadniecie to się poddaję....
Ostatnio zmieniony czw lip 30, 2009 21:11 pm przez Łukasz Wudarski, łącznie zmieniany 1 raz.
Why So Serious !?