Zdjęcia bądź lista waszej kolekcji Soundtracków.

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wurger
Kserujący nuty

#166 Post autor: Wurger » pn sie 30, 2010 18:13 pm

Juz sie pozbylem :D Kolo ktory ja dostal jest rownie oczarowany soundtrackiem jak ty :D Fakt.Płyta ma niezle momenty i Sinead O'Connor rownie pieknie spiewa :lol:

Awatar użytkownika
Wurger
Kserujący nuty

#167 Post autor: Wurger » sob wrz 04, 2010 18:55 pm

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#168 Post autor: Adam » sob wrz 04, 2010 18:56 pm

Wy i te Wasze japończyki ehh :P;-) Moja jest ciut mniejsza bo tutaj na oko jest ok 800 cd pewnie? :)
#FUCKVINYL

bladerunner

#169 Post autor: bladerunner » sob wrz 04, 2010 19:00 pm

Wurger powinieneś się leczyć :D

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#170 Post autor: Bucholc Krok » sob wrz 04, 2010 19:35 pm

Wurger pisze:Bucholc for you :wink:
Bez obi (choć widzę, że gdzieniegdzie się ostały) to już jednak nie to, szkoda. Ale fotki większe i można wszystko/większość odczytać. :)
Moja mała kolekcja soundtracków po malych przetasowaniach :lol:

Wcześniej polskie ścieżki były chyba razem? Teraz widziałem Preisnera gdzieś na dole.
BTW: To pudełko od Wiedźmina to jest takie jak od Phantom Menace (2CD)? Jakieś szerokie się wydaje. Na Allegro jak wystawiają to tylko w zwykłych pudełkach. Co to jest za wydanie?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#171 Post autor: Adam » sob wrz 04, 2010 19:54 pm

to jest 1 edycja w kartonowej obwolucie i teledyskiem. wznowienie, dodruk tego teledysku już nie miały. No chyba że to jeszcze jakiś promos czy coś o którym nie wiem.. i Wurger prosze udostępnić kolekcję na SC i się zalogować tam ładnie :P
#FUCKVINYL

bladerunner

#172 Post autor: bladerunner » sob wrz 04, 2010 21:47 pm

mniam widzę łakomy kąsek Sinbad? :)
Ostatnio zmieniony sob wrz 04, 2010 21:52 pm przez bladerunner, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Łukasz Waligórski
Początkujący orkiestrator
Kontakt:

#173 Post autor: Łukasz Waligórski » sob wrz 04, 2010 21:52 pm

Imponujące... naprawdę. :)

bladerunner

#174 Post autor: bladerunner » sob wrz 04, 2010 21:52 pm

Łukasz Waligórski pisze:Imponujące... naprawdę. :)
całkiem serio połowy tych scorów to bym nawet darmo nie wziął :D

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#175 Post autor: Marek Łach » sob wrz 04, 2010 21:54 pm

Bladu połowa tych unikatów kosztuje tyle, że mógłbyś za to pić do końca studiów. :P

bladerunner

#176 Post autor: bladerunner » sob wrz 04, 2010 21:56 pm

Marek Łach pisze:Bladu połowa tych unikatów kosztuje tyle, że mógłbyś za to pić do końca studiów. :P
no to zmienia postać rzeczy, trzeba było tak od razu :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#177 Post autor: Adam » ndz wrz 05, 2010 07:58 am

Marek Łach pisze:Bladu połowa tych unikatów kosztuje tyle, że mógłbyś za to pić do końca studiów. :P
raczej do 30-stki a nie końca studiów :) nie chodzi nawet tylko o unikaty, ale o japońce :) wiele płyt jest sama w sobie unikatem, a japońca dostać jest jeszcze trudniej bo np się wyprzedał w np. 3 msc bo był malutki nakład (vide Visitor Kaczmarka).
bladerunner20 pisze:całkiem serio połowy tych scorów to bym nawet darmo nie wziął :D
boś mało słuchał w życiu Bladu :P Kolekcja jest naprawdę rasowa - choć ja np nie jestem typem gościa który musi mieć (i nigdy nie chciałem i nie będę chciał) każdego Goldsmitha, Williamsa, Hornera - a Wurger widzę lubi zbierać ;-), - ja zbieram wszystko tylko z Lorenca, Preisnera i Kaczmarka (poza japońcami - choć łatwo powiedziec zbieram wszystko, bo wszystko kupiłem/kupowałem wieki temu jak wychodziło i było dostępne w połowie lat 90, dlatego teraz mam te dyskografie - teraz dostać połowę z tego by było trudno) - to jednak serio zestawienie płyt Wurgera jest świetne - rasowy i znający wartość płyt (tak materialną jak i odsłuchową) kolekcjoner. Posłuchałbyś Bladu z 50 róznych tytułów z tego regału i byś szybko stwierdził że HGW to jest jednak lama i mu wyszło tylko Królestwo Niebieskie i Sinbad :P

Wurger, bo nie chce mi się liczyć, nie pomyliłem się dużo w tej liczbie 800 płyt? :P Tak patrzę bo mam troszkę mniejszy regał i jest u mnie troszkę mniej :) No i gdzie zbliżenia prawej półki stojącej bokiem? :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wurger
Kserujący nuty

#178 Post autor: Wurger » ndz wrz 05, 2010 10:34 am

Bucholc Krok napisał
Bez obi (choć widzę, że gdzieniegdzie się ostały) to już jednak nie to, szkoda. Ale fotki większe i można wszystko/większość odczytać. Smile
Pasek Obi powkładałem na pierwsza stronę pudełka płyty,aby moja druga polowa znów mi nie marudziła, ze nie może znaleźć Zimmera.. :wink:

Wiedźmin jest wydaniem o którym pisał Adas z nadrukowanym autografem G. Ciechowskiego :)

bladerunner20 napisał
mniam widzę łakomy kąsek Sinbad?
Sinbad jest i kolejny leci do mnie dla koleżanki z południa :D Chyba go wreszcie kupiłeś? Od Althazana? :D A widziałeś japońskie wydanie Chicken Run które HGW zrobi w spółce z Powellem? :lol:

Adam Krysiński napisał
Wurger, bo nie chce mi się liczyć, nie pomyliłem się dużo w tej liczbie 800 płyt? Razz Tak patrzę bo mam troszkę mniejszy regał i jest u mnie troszkę mniej Smile No i gdzie zbliżenia prawej półki stojącej bokiem? Razz
Płyt zostało około 900 sztuk, bo cześć z nich poszło już pod młotek :D
Na sąsiedniej półce mam płyty z muzyka rockowa i troche jazzu(Pink Floyd,Genesis,King Crimson..Kari Bremnes) wiec nie ma co sie chwalić :wink:
Na dwóch innych pólkach jest trochę polskiego rocka i rocka gotyckiego (Lacrimosa,XIII Stoleti )
Generalnie skupiam sie na kupowaniu( w miarę możliwości) soundtracków wielkiej trojki Goldsmith,Poledouris, Zimmer :Pozostałych kompozytorów podobnie jak Adaś tylko najciekawsze płyty. :D Wiadomo ze limitowane wydania (nie wszystkie) należny tez kupić :lol:
A swoja pierwsza płytę z soundtrackiem kupiłem w 1997 roku (dzięki audycją ś.p. Tomaszowi Beksińskiemu) i do tego czasu trochę się płyt uzbierało :wink:

bladerunner

#179 Post autor: bladerunner » ndz wrz 05, 2010 13:04 pm

Wurger pisze:Sinbad jest i kolejny leci do mnie dla koleżanki z południa :D Chyba go wreszcie kupiłeś? Od Althazana? :D
Nie kupiłem :cry:
Wurger pisze: A widziałeś japońskie wydanie Chicken Run które HGW zrobi w spółce z Powellem? :lol:
Od wczoraj nie mogę wymazać tego przeżycia z pamięci :D

Awatar użytkownika
Łukasz Waligórski
Początkujący orkiestrator
Kontakt:

#180 Post autor: Łukasz Waligórski » ndz wrz 05, 2010 13:59 pm

Masz tam coś Hisaishiego?

ODPOWIEDZ