Hans Zimmer - Angels & Demons (2009)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#16 Post autor: Wawrzyniec » śr maja 13, 2009 16:19 pm

Pierwsi "Pirates of the Caribbean" to niby Klaus Badelt choć wiadomo, że główny motyw "He's a Pirate" sam Zimmer skomponował. Ja akurat soundtrack do trzeciej częście bardzo lubię, a więc wynika, że mnie osobiście napuszony Zimmer nie przeszkadza :wink:
Więc tutaj akurat jestem innego zdania, ale przynajmniej co do utworu "160 BPM" się zgadzamy :) Jak dla mnie jest to najlepszy kawałek na płycie. Zaraz po nim "Science and Religion" do które osobiście potrzebowałem czasu, aby go polubić.

http://www.lastfm.pl/user/Wawrzyniec_85

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#17 Post autor: Wawrzyniec » śr maja 27, 2009 21:07 pm

P.S. Mam jedno pytanie odnośnie tej muzyki, a dokładnie odnośnie jednego genialnego utworu :wink: Interesuje mnie, czy w utworze "160 BPM" mamy do czynienia z "prawdziwym" czy "sztucznym chórem" :?: Czy może jest to chór "prawdziwy" czy jak go tam nazwać :? który następnie Hans Zimmer zmixował :?: Może nie napisałem tego jakoś specjalnie fachowo, ale za każdą odpowiedź, fachową i niefachową będę wdzięczny :wink:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#18 Post autor: Wawrzyniec » sob maja 30, 2009 17:02 pm

P.S. To znowu ja :wink: Mam proste pytanie: Czy ktoś z Was widział w ogóle tę płytę w sklepach :?: Gdyż ja bardzo chcę posiąść ten soundtrack, a na razie, ani w rzeszowskim Empiku, ani Media Markcie tej płyty nie ma :( Co więcej Empik jej nie ma nawet na składzie. I już zaczynam się poważnie martwić, że nie będzie mi dane posiadać tej płyty :cry:

Awatar użytkownika
VPFreeMan
Asystent orkiestratora

#19 Post autor: VPFreeMan » sob maja 30, 2009 17:19 pm

Wawrzyniec pisze:P.S. To znowu ja :wink: Mam proste pytanie: Czy ktoś z Was widział w ogóle tę płytę w sklepach :?: Gdyż ja bardzo chcę posiąść ten soundtrack, a na razie, ani w rzeszowskim Empiku, ani Media Markcie tej płyty nie ma :( Co więcej Empik jej nie ma nawet na składzie. I już zaczynam się poważnie martwić, że nie będzie mi dane posiadać tej płyty :cry:

:D Ha! Mówię ci kup przez internet!!!!!!!! Polska jak wiadomo to pod względem dostępności muzyki filmowej w sklepach WIOCHA :cry:
Ja zakupiłem przez Allegro! 3 dni i cieszyłem się nowym Zimmerem :wink:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#20 Post autor: Bucholc Krok » sob maja 30, 2009 17:35 pm

Chodzi o 'Andżelsów i Demonsów'? Wstrzymaj sie do czasu ogloszenia wynikow konkursu ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#21 Post autor: Wawrzyniec » sob maja 30, 2009 18:56 pm

Bucholc Krok pisze:Chodzi o 'Andżelsów i Demonsów'? Wstrzymaj sie do czasu ogloszenia wynikow konkursu ;)
Tak, tak, a nóż wygram:/ Do 4 czerwca można wysyłać odpowiedzi, a kiedy wyniki :?: Ale na poważnie, gdyż szanse, że wygram są równe 0, dlatego też będę musiał myśleć o jakimś alternatywnym sposobie zdobycia tej muzyki (oryginalnej oczywiście).

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#22 Post autor: Bucholc Krok » sob maja 30, 2009 22:28 pm

Wawrzyniec pisze:Tak, tak, a nóż wygram:/
Eee.. skad ten brak wiary? :)
Przy okazji: czy to Ty wygrales cos w drugiej polowie zeszlego roku? Cos mi sie tak majaczy..
Do 4 czerwca można wysyłać odpowiedzi, a kiedy wyniki :?:
A jakie to ma znaczenie? Az tak sie napaliles? :) Za tydzien moze juz wyniki beda. Warto poczekac ;)
Ale na poważnie, gdyż szanse, że wygram są równe 0, dlatego też będę musiał myśleć o jakimś alternatywnym sposobie zdobycia tej muzyki (oryginalnej oczywiście).
Dlaczego zero? Ile osob by nie glosowalo to zawsze jest szansa.
A tak z ciekawosci, jesli to nie jest tajemnica.. ile srednio osob glosuje? Do 100, 100-200, wiecej?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#23 Post autor: Wawrzyniec » sob maja 30, 2009 23:58 pm

Bucholc Krok pisze:A jakie to ma znaczenie? Az tak sie napaliles? :) Za tydzien moze juz wyniki beda. Warto poczekac ;)
W sumie to napaliłem się tak niemiłosiernie, że w porównaniu ze mną temperatury letnie na pustyni Gobi, to lekkie przymrozki. A w sumie to w czwartek wracam na chwilę do domu i liczyłem, że ta płyta by już na mnie czekała. Ale moja rodzina nie może tej płyty, ani w rzeszowskich empikach, ani Media Markcie znaleźć :( A ma to być zaległy prezent imieninowy i na razie z prezentu nici :cry:

Ja rok temu nic nie wygrałem :!: Ja w ogóle ostatnio nic nie wygrałem, więc chyba Tobie się coś pomyliło, nie uwłaczając :wink:
Zobaczymy jak tym razem pójdzie. Nie sądzę również, aby negatywna recenzja tej płyty jakoś odniechęciła ludzi do wzięcia udziału w konkursie. I trudno się im nie dziwić. Ja oczekuję okoła 1000 osób pragnących tak samo gorąco jak ja posiadać tę wspaniałą muzykę :D

Przy okazji, już obieram plany awaryjne, dlatego też pytam: Korzystał ktoś już Was z Merlin.pl :?:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#24 Post autor: Bucholc Krok » ndz maja 31, 2009 08:03 am

Wawrzyniec pisze: Ale moja rodzina nie może tej płyty, ani w rzeszowskich empikach, ani Media Markcie znaleźć :(
A pytali sprzedawcow, czy plyta juz byla w sprzedazy, ewentualnie kiedy bedzie?
Przy okazji, już obieram plany awaryjne, dlatego też pytam: Korzystał ktoś już Was z Merlin.pl :?:
Tak, kupilem tam moze ze 2 plyty. Ale juz dawno. Unikam polskich sklepow wysylkowych.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#25 Post autor: Wawrzyniec » ndz maja 31, 2009 17:53 pm

Czy z jakiś szczególnych względów unikasz polskich sklepów wysyłkowych :?: Czy w takim razie Merlin.pl to zły pomysł :?:
A jak nie to tak z ciekawości pytam, ile tak wynoszą dopłaty za przesyłkę itd. :?: Ogólnie chciałbym wiedzieć od osób używająych ten serwis jak to działa. Gdyż zawsze lepiej to brzmi niż chłodny opis na oficjalnej stronie.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#26 Post autor: Bucholc Krok » ndz maja 31, 2009 18:41 pm

Wawrzyniec pisze:Czy z jakiś szczególnych względów unikasz polskich sklepów wysyłkowych :?:
Przede wszystkim boje sie placic w naszych sklepach karta (zreszta nie wiem czy moge). A skoro nie moge placic karta, to musze wybrac platnosc przy odbiorze (byc moze teraz sa jeszcze jakies inne formy), a to jest chyba ciut drozsze, no i trzeba biegac na poczte po paczke :D
Czy w takim razie Merlin.pl to zły pomysł :?:
Zapewne nie.. Jest dlugo na rynku i zadnych oszustw czy partaniny bym sie nie spodziewal. Aczkolwiek ja caly czas mam z tylu glowy strach przed otwartymi plytami :) Wydaje mi sie, ze te plyty, ktore kupowalem dawno temu w Merlinie tez byly rozfoliowane.
A jak nie to tak z ciekawości pytam, ile tak wynoszą dopłaty za przesyłkę itd. :?: Ogólnie chciałbym wiedzieć od osób używająych ten serwis jak to działa. Gdyż zawsze lepiej to brzmi niż chłodny opis na oficjalnej stronie.
Oczywiscie, ja tez wole dopytywac. :) A co do kosztow to powinna byc rozpiska na stronie. Jakos niedawno poczta podniosla oplaty i na 'za pobraniem' pewnie z 10zł (jesli nie lepiej) trzeba bedzie wysuplac. Piec takich przesylek i masz plyte :) Mimo wszystko warto poczekac ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#27 Post autor: Wawrzyniec » ndz maja 31, 2009 18:54 pm

Bucholc Krok pisze:Oczywiscie, ja tez wole dopytywac. :) A co do kosztow to powinna byc rozpiska na stronie. Jakos niedawno poczta podniosla oplaty i na 'za pobraniem' pewnie z 10zł (jesli nie lepiej) trzeba bedzie wysuplac. Piec takich przesylek i masz plyte :) Mimo wszystko warto poczekac ;)
12,50 złotych przy przelewie i kartą. 16 złotych przy odbiorze osobistym:/ To rzeczywiście średnio się taki wydatek opłaca. To już bardziej mi się opłaca kupić w Niemczech, tylko, że niestety tutaj mają brzydką okładką :wink: Chyba rzeczywiście nie pozostaje mi nic innego jak czekać. Chociaż znając moje szczęście to będę na ten soundtrack czekać, że w międzyczasie ukaże się soundtrack Hansa Zimmera, ale do "Sherlocka Holmesa":/

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#28 Post autor: Bucholc Krok » ndz maja 31, 2009 21:27 pm

Wawrzyniec pisze: 12,50 złotych przy przelewie i kartą. 16 złotych przy odbiorze osobistym:/ To rzeczywiście średnio się taki wydatek opłaca.
No to jeszcze 'lepiej'... 16zł to jest jakies 5$. Za wysylke 1 plyty z SAE placi sie 7,1$ a za kolejne + 2,1$.
To już bardziej mi się opłaca kupić w Niemczech, tylko, że niestety tutaj mają brzydką okładką :wink:
W Amazon.de maja za 17,95 Euro (nasza?) i 15,95Euro. Pewnie plus VAT? Tez mi interes :) Na dodatek obie okladki kaszaniaste :)
Chyba rzeczywiście nie pozostaje mi nic innego jak czekać. Chociaż znając moje szczęście to będę na ten soundtrack czekać, że w międzyczasie ukaże się soundtrack Hansa Zimmera, ale do "Sherlocka Holmesa":/
Albo ten albo A&D w wersji rozszerzonej :D

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#29 Post autor: Bucholc Krok » pn cze 15, 2009 16:00 pm

Wawrzyniec, kupiles juz tego A&D? Bylem dzisiaj w MM i widzialem 1 egzemplarz. Kosztowal ok. 60zł.
Bylo tez troche innych plyt Zimmera: Gladiator, More music from Gladiator, Hannibal (nawet zastanawialem sie czy nie kupic ktorejs z nich, szczegolnie mialem chetke na Gladiatora, tylko nie wiedzialm, ktorego wziac. Jak porownywalem utwory na szybko, to cos mi sie tytuly zaczely powtarzac i odpuscilem. Kase nie problem szybko wydac :) ), The DaVinci Code, The Dark Knight i jeszcze kilka innych tytułów. Niektóre za ok. 30zł. Byl jeden Poledouris, oczywiscie The Hunt for Red October za bodaj 20zł. Była także jedna sztuka LotR Rosenmana. Jakaś płyta Glassa (z Buddą na okładce jeśli dobrze pamietam), ale otwarta. Widziałem 2 plyty z Archiwum X, Blade Runner na 3CD, Królestwo Niebieskie, Young Guns 2, Legend Clannadu w tej nowej wersji z kaszaniastym utworem bonusowym za ok. 25zł. Ponadto jakas plyta Nino Roty (az sie zdziwilem, bo wloskie wydanie) i jeszcze jakies inne zagraniczne plyty, ktorych w tej chwili nie pamietam. Aha, Black Hawk Down byl za bodaj 20zł :)

Z polskich filmow w standardzie juz Finding Neverland Kaczmarka. Byly tez 2 'bundle' (3 osobne wydania zawiniete w jedna folie) w roznych konfiguracjach. Nie pamietam tytulow, ale raczej nowsze filmy. Preisner (składanka 'dekalogowa'), Kilar Dracula wydanie Naxosa. No i Lorenc: Bandyta (która kupilem :) ) i to wydanie, na ktorym sa sciezki z 2 filmow, Psy 2 (?) i cos tam jeszcze. Ponadto kilka innych polskich sciezek.

A poza tym bylo jeszcze sporo gówna, którego nikt nie tyka. ;) Ale mozna powiedziec, ze jak na polski sklep az tak zle nie jest. Mieli w ofercie kilka tytulow, ktore planuje kupic.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#30 Post autor: Wawrzyniec » pn cze 15, 2009 17:06 pm

Bucholc Krok pisze:Wawrzyniec, kupiles juz tego A&D?
A jakże :!: :wink: 8) Na początku byłem w rzeszowskim Media Markcie i nie mogąc jej znaleźć zapytałem się w informacji. Facet wręcz z wyrzutem nie patrząc w ogóle na mnie powiedział: "Kolejna osoba pyta się o tę płytę". Powiedział, że na razie jej nie ma, ale nie wiedzieć czemu już kilka osób się o nią pytało, więc mają ją zamówić.
Ale ja zdobyłem ten soundtrack szybciej :D Będąc w Warszawie... Spokojnie nie pojechałem specjalnie do Warszawy za tą płytą :wink: W każdym razie będąc tam postanowiłem odwiedzić złototarasowy Empik. I jak to w Empiku znalazłem pełno soundtracków do "Kochaj i Tańcz", ale "Angels & Demons" nie było :( Nie załamałem się, gdyż czegoś takiego się spodziewałem. Postanowiłem więc pójść do złototarasowego Saturna. I tam pod literą A znalazłemz 5 tych płytek :!: :!: :!: Nie zastanwiając się wziąłem jedną w moje łapy i reszta jest już historią :wink: Jeżeli chodzi o cenę to możliwość delektowania się tą muzykę kosztowała mnie 55 złotych.

Wymienione przez Ciebie soundtracki mało mnie interesują, gdyż większość z nich posiadam. Zresztą za kogo Ty mnie uważasz, skoro twierdzisz, że muszę zakupić "Gladiatora"? :wink: To jest mój pierwszy soundtrack Zimmera jaki kupiłem. "The Da Vinci Code" też ma się rozumieć oczywiście posiadam :wink: Podobnie zresztą jak "Black Hawk Down". Przy czym widać, że w całej Polsce są one takie przecenione. Gdyż ja w rzeszowskim Media Markcie też takie tanie widziałem. I podobno też w gdańskim Saturnie te płyty można tak tanio zdobyć. A jest co, gdyż jest to naprawdę świetna muzyka, żeby nie napisać genialna, może nawet wybitna. I za tak niską cenę, gdybym jej nie posiadał już bym ją brał w swoje łapy :wink:

Większość z wymienionych przez Ciebie płyt widziałem także w rzeszowskim Media Markcie. Przy czym za "Królestwo Niebieskie" każą sobie 66 złotych płacić.
A jakby co to "Draculę" Kilara też posiadam :) Już przed paru laty kupiłem ją właśnie w MM.

Ale oczywiście dziękuję bardzo za informację :)

ODPOWIEDZ