W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
-
Wurger
- Kserujący nuty
Małe sprostowanie.

Sprawdzilem na stronie Intrady i paczuszke mi wyslali 5 sierpnia

Jak tylko ja otrzymam to wrzuce foty predzia na forum

-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » śr sie 11, 2010 10:38 am
Ale nie chodziło o fotki Predatora, które są powszechnie znane.

-
Wurger
- Kserujący nuty
Robilem ostatnio remoncik w pokoju i musialem spakowac wszytkie plyty.

Obecnie probuje na nowo poukladac plytki na polce z tym ze musze pochowac w pudelka pasek Obi

Moja zona ma problem z znalezieniem odpowiedniego tytulu, bo tyle jest krzaczkow

-
Adam
- Jan Borysewicz
ja obi trzymam oddzielnie.. ładnie kładę na kupeczkę jedno na drugim

i do folii biurowej na kartki a4 je wkładam

a ponieważ na półkach płyty układam po angielskim tytule alfabetycznie, tak samo układam obi jedno na drugim i wiem gdzie co jest

#FUCKVINYL
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » śr sie 11, 2010 11:52 am
Wurger pisze:Robilem ostatnio remoncik w pokoju i musialem spakowac wszytkie plyty.

Obecnie probuje na nowo poukladac plytki na polce z tym ze musze pochowac w pudelka pasek Obi

To dobrze, że wcześniej zrobiłeś fotki..
Moja zona ma problem z znalezieniem odpowiedniego tytulu, bo tyle jest krzaczkow

A pod obi nie ma krzaczków? Na niektórych są dodatkowo miniaturki okładek, więc tym bardziej powinno być łatwiej. W ogóle to kobiety nie powinny płyt dotykać.
Adam Krysiński pisze:ja obi trzymam oddzielnie.. ładnie kładę na kupeczkę jedno na drugim

i do folii biurowej na kartki a4 je wkładam

a ponieważ na półkach płyty układam po angielskim tytule alfabetycznie, tak samo układam obi jedno na drugim i wiem gdzie co jest

Ja tam układam wg. nazwisk. I mimo, że nie mam tego za dużo to i tak muszę znowu podzielić wg. wybranych narodowości, bo ciężko jest odszukać mniej znanego kompozytora. Z wydaniami japońskimi jest o tyle łatwiej, że szybko są odnajdywane dzięki OBI właśnie.

-
Adam
- Jan Borysewicz
Predzio - książeczka 12 stron numerowana, zszywkowana. O muzie są ledwo 2 strony - 4 o filmie, reszta foty i lista płac, plus pół strony od Fejka o pracy nad wznowieniem. Tylnia okładka niezła - utwory są na wielkiej focie krzyczącego Predzia - tej z której Radzio zrobił samoróbkę okładki. Muza brzmi świetnie - na moje kiepskie i nie audiofilskie ucho, chyba ciut czyściej niż varese ale tylko momentami w kilku utworach - wg mnie ładniej/cieplej słychać te żołnierskie werbliki... Ale ogólnie jakoś różnicy nie widzę w porównaniu do varesowego.. A na fragmencie pogrzebowym - Hes My Friend z tą trąbką amerykańską ala hymn - dalej szumi jak winyl..
Nie mam tego jeszcze w łapkach bo poczta nie przyjechała jak na razie - opinia więc jest tylko ze skanów i posłuchania imadżu iso płyty.
#FUCKVINYL
-
Wurger
- Kserujący nuty
autor: Wurger » czw sie 12, 2010 21:12 pm
Bucholc Krok napisałA pod obi nie ma krzaczków? Na niektórych są dodatkowo miniaturki okładek, więc tym bardziej powinno być łatwiej. W ogóle to kobiety nie powinny płyt dotykać. Wink
Na niektórych płytach sa tez krzaczki,ale wówczas odwracam płytkę gdzie jest angielski tytuł

Jak ktoś uwielbia słuchać muzyki to wie jak obchodzić sie z płytami cd
Adam Krysiński napisał Predzio - książeczka 12 stron numerowana, zszywkowana. O muzie są ledwo 2 strony - 4 o filmie, reszta foty i lista płac, plus pół strony od Fejka o pracy nad wznowieniem. Tylnia okładka niezła - utwory są na wielkiej focie krzyczącego Predzia - tej z której Radzio zrobił samoróbkę okładki. Muza brzmi świetnie - na moje kiepskie i nie audiofilskie ucho, chyba ciut czyściej niż varese ale tylko momentami w kilku utworach - wg mnie ładniej/cieplej słychać te żołnierskie werbliki... Ale ogólnie jakoś różnicy nie widzę w porównaniu do varesowego.. A na fragmencie pogrzebowym - Hes My Friend z tą trąbką amerykańską ala hymn - dalej szumi jak winyl..
Swoja pakę z płytami dostałem dziś i Predzio jest faktycznie tak wydany

Książeczka jak dla mnie wzorcowa,ale muzyka rewelacyjnie zremasterowana i lekko wygładzona.

Żadnych szumów i trzasków (nawet na Hes My Friend) tylko świetnie zgrana muza.A wiem co slysze na swoim nowym audiofilskim sprzęcie

-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » czw sie 12, 2010 21:25 pm
Wurger pisze:Na niektórych płytach sa tez krzaczki,ale wówczas odwracam płytkę gdzie jest angielski tytuł
Ale chyba nie zawsze jest po angielsku?
Jak ktoś uwielbia słuchać muzyki to wie jak obchodzić sie z płytami cd
Można uwielbiać samą muzykę, ale niekoniecznie nośniki.
Swoja pakę z płytami dostałem dziś i Predzio jest faktycznie tak wydany

Książeczka jak dla mnie wzorcowa,ale muzyka rewelacyjnie zremasterowana i lekko wygładzona.

Żadnych szumów i trzasków (nawet na Hes My Friend) tylko świetnie zgrana muza.
No to co pieprzyli, że coś jest nawalone..
A wiem co slysze na swoim nowym audiofilskim sprzęcie

Jakim?
-
Wurger
- Kserujący nuty
Jesli soundtrack jest wydany tylko w Japonii to zazwyczaj jest caly w krzaczkach

Pozostale wydania maja tekst po angielsku

Althazan moze cos wiecej powiedziec na ten temat , bo parokrotnie wiecej japonczykow
Można uwielbiać samą muzykę, ale niekoniecznie nośniki.
Mialem na mysli tylko swoja zone
No to co pieprzyli, że coś jest nawalone..
Dla mnie nic nie jest "nawalone"

Moze poza okladka

Obecnie muzyki slucham na najwyzszch klockach Primare

-
Althazan
- + Georges Delerue +
autor: Althazan » pt sie 13, 2010 09:47 am
Wurger pisze:Jesli soundtrack jest wydany tylko w Japonii to zazwyczaj jest caly w krzaczkach

Pozostale wydania maja tekst po angielsku

Święte słowa

Mogę tylko dodać, że w 95% na jednym brzegu jest tytuł po japońsku a na drugim brzegu - po angielsku, więc jak się wyjmie OBI (ja go zakładam za przednią okładkę) - to zawsze można tak ustawić płytę, żeby było widać angielski tytuł...

-
Adam
- Jan Borysewicz
Althazan pisze:Święte słowa

Mogę tylko dodać, że w 95% na jednym brzegu jest tytuł po japońsku a na drugim brzegu - po angielsku,
z tym bym polemizował

z 40 płyt Iwashiro jeden brzeg po angielsku ma może z 8 tytułów tylko, a chyba nawet mniej

z Hisaishim jest troszkę lepiej, ale w tych nowszych płytach zauważyłem, że z tego zaczęli rezygnować, tak samo jak z angielskiej listy utworów

- jezuśku jak mnie wkurza jak nigdzie nie ma tytułów po angielsku tylko krzaczki same

Innych japończyków nie zbieram więc się nie wypowiem szerzej

#FUCKVINYL
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » pt sie 13, 2010 12:16 pm
Wurger pisze:Jesli soundtrack jest wydany tylko w Japonii to zazwyczaj jest caly w krzaczkach
Jest zatem pytanie, czy łatwiej poznać tytuł po samych krzakach czy po miniaturce okładki, która dość często jest na brzegu obi?
Mialem na mysli tylko swoja zone

A to gratuluję żony. Większość kobiet to jednak ignorantki, choć uważają się za takie mądre..
Adam Krysiński pisze:jezuśku jak mnie wkurza jak nigdzie nie ma tytułów po angielsku tylko krzaczki same

Bo nie można wklepać tracków na SC?

-
Adam
- Jan Borysewicz
Bucholc Krok pisze:Bo nie można wklepać tracków na SC?

nie. bo nie można normalnie zgrać na kompa. na SC i tak 3/4 płyt nie ma

#FUCKVINYL
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » pt sie 13, 2010 12:22 pm
Adam Krysiński pisze:nie. bo nie można normalnie zgrać na kompa.
Jak zgrasz na kompa to zgrają się tytuły po japońsku. Nie widzę problemu.
na SC i tak 3/4 płyt nie ma

Ale to zawsze by się wklepało, a tak d**a.. płyta jak raz jest, ale nie można wklepać..

-
Adam
- Jan Borysewicz
Bucholc Krok pisze:Jak zgrasz na kompa to zgrają się tytuły po japońsku. Nie widzę problemu.
99,99% nie ma w bazie cddb/freedb. więc jak mam w programie to wstukac?

#FUCKVINYL