Terminator Salvation - kto komponuje?

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#211 Post autor: Bucholc Krok » czw maja 21, 2009 22:12 pm

Wawrzyniec pisze:Niby nie należy oceniać płyty po opakowaniu, ale tym razem słaba okładka = słaba muzyka.
A tak z ciekawosci, skoro juz wiele osob mialo mozliwosc poznac muzyke, czy ktos te plyte w ogole zamierza kupic? :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#212 Post autor: Koper » czw maja 21, 2009 22:28 pm

Z taką brzydką okładką? :D:D:D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#213 Post autor: Wawrzyniec » czw maja 21, 2009 23:24 pm

Koper pisze:Z taką brzydką okładką? :D:D:D
Właśnie :) Dobry argument :) Nie wiem czy w ogóle ktoś chciałby mieć tak niegustowną płytę w swojej kolekcji? :)

P.S. Proszę przyjąć najszczersze wyrazy mojego szacunku: Hans Zimmer :!: :!: :!:

A ja dopiero Klaus Badelt :( :wink:

http://www.lastfm.pl/user/Wawrzyniec_85

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#214 Post autor: Koper » czw maja 21, 2009 23:49 pm

Wawrzyniec pisze:P.S. Proszę przyjąć najszczersze wyrazy mojego szacunku: Hans Zimmer :!: :!: :!:

A ja dopiero Klaus Badelt :( :wink:
A nawet nie zauważyłem. W każdym razie: Zimmer, Badelt... jedno MV ;)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#215 Post autor: Bucholc Krok » pt maja 22, 2009 07:56 am

Wawrzyniec pisze:
Koper pisze:Z taką brzydką okładką? :D:D:D
Właśnie :) Dobry argument :) Nie wiem czy w ogóle ktoś chciałby mieć tak niegustowną płytę w swojej kolekcji? :)
Nie wiem o co Wam chodzi :P Przeciez to zawartosc plyty sie liczy, a nie 'ubranie' :) A tak w ogole to nie macie w swoich zbiorach zadnych plyt z brzydkimi okladkami? Nawet jednej? :)
P.S. Proszę przyjąć najszczersze wyrazy mojego szacunku: Hans Zimmer :!: :!: :!:
Skoro jestesmy przy MV to chyba nastepny jest Jablonsky? ;)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#216 Post autor: Koper » pt maja 22, 2009 17:46 pm

Bucholc Krok pisze:Nie wiem o co Wam chodzi :P Przeciez to zawartosc plyty sie liczy, a nie 'ubranie' :) A tak w ogole to nie macie w swoich zbiorach zadnych plyt z brzydkimi okladkami? Nawet jednej? :)
Hmm... "Ogniem i mieczem" albo "Jane Eyre" podchodzą pod "brzydka"? :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#217 Post autor: Bucholc Krok » pt maja 22, 2009 19:22 pm

Taaak.... JE jest brzydka 'po prostu' (choc kolorystycznie mi odpowiada), natomiast Ogniem.. jest brzydka bo kiczowata (mam na mysli te szara) :D Ale myslalem, ze blizej siegniesz. Nie masz Iron Eagle Poledourisa? Przeciez ta okladka to straszna chala :) Podobnie jak Making the Grade, albo Big Wednesday, albo... no moze poprzestanmy na tych :P Ogolnie mozna powiedziec, ze Basil nie mial szczescia :wink:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#218 Post autor: Koper » pt maja 22, 2009 20:01 pm

Z tej trójki mam tylko "Big Wednesday"... Kiczowata trochę, ale "Ogniem i Mieczem" brzydsza po mojemu. :D A co do płyt Basila, nie jest aż tak źle. Wydanie Varese "Farewell to the King" miało fajną okładkę, Prometheusa ma niestety słabiutką, ale "Flesh + Blood" już ok. "Conan" Varese wygląda przyzwoicie także.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#219 Post autor: Bucholc Krok » pt maja 22, 2009 21:25 pm

Koper pisze:Z tej trójki mam tylko "Big Wednesday"...
A co stanelo na przeszkodzie, zeby kupic Iron Eagle? Bo ponoc jestes tutaj naczelnym fanem Basila? ;) Inna sprawa, ze plyta taka sobie IMO, ale 'fanostwo' zobowiazuje :)
Kiczowata trochę, ale "Ogniem i Mieczem" brzydsza po mojemu. :D
Raczej tak :)
A co do płyt Basila, nie jest aż tak źle. Wydanie Varese "Farewell to the King" miało fajną okładkę, Prometheusa ma niestety słabiutką,
Niezbyt mi sie podoba. No, chyba, ze czegos w tej mgle nie dostrzegam :D Prometeuszowa jest IMO ladniejsza, bardziej 'zywa'.
ale "Flesh + Blood" już ok.
Zbyt 'upstrzona'.
"Conan" Varese wygląda przyzwoicie także.
W porownaniu z innymi.. :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#220 Post autor: Koper » pt maja 22, 2009 21:47 pm

A co stanelo na przeszkodzie, zeby kupic Iron Eagle? Bo ponoc jestes tutaj naczelnym fanem Basila? Wink Inna sprawa, ze plyta taka sobie IMO, ale 'fanostwo' zobowiazuje Smile
Największym fanem w redakcji, nie fanatykiem. Nie muszę mieć wszystkiego sygnowanego jego nazwiskiem. :P Gdybym gdzieś spotkał Iron Eagle w jakiejś korzystnej cenie, to może, ale jakoś specjalnie za tym się rozglądał nie będę.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#221 Post autor: Wawrzyniec » sob maja 23, 2009 14:03 pm

Nie mam pojęcia jak to robicie, że z taką łatwością przechodzicie z Fiedela do Poledourisa :?: :wink:

A co do okładek to nie posiadam aż tak wielkiej kolekcji :cry: aby móc jakoś szczególnie wybierać, ale z tego co u siebie przejrzałem to ja brzydkich okładek nie posiadam :) Niektóre moje płyty mają zresztą bardzo ładne okładki jak chociażby: "The Thin Red Line" czy też "Memoirs of a Geisha". I z tej całej mojej kolekcji to chyba najmniej ciekawie prezentuje się okładka do... "Terminator 2: Judgment Day". Nie twierdzę, że to zła okładka, ale też nie jakaś specjalna i nigdy nie rozumiałem tego wielkiego napisu "SCHWARZENEGGER" na niej :? :wink:

http://www.lastfm.pl/user/Wawrzyniec_85

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#222 Post autor: Paweł Stroiński » sob maja 23, 2009 14:09 pm

Obawiam się, że większość kupujących nie rozumiała napisu BRAD FIEDEL... :lol:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#223 Post autor: Bucholc Krok » sob maja 23, 2009 17:35 pm

Wawrzyniec pisze:Nie mam pojęcia jak to robicie, że z taką łatwością przechodzicie z Fiedela do Poledourisa :?: :wink:
Ja tez nie wiem jak to sie stalo. To chyba wina Kopra ;) :)
A co do okładek to nie posiadam aż tak wielkiej kolekcji :cry:
A jaka jest Twoim zdaniem wielka kolekcja? :) Chyba spokojnie mozna zalozyc, ze niezbyt pieknych okladek jest wiecej, wiec wystarczy miec z 10 plyt, zeby chocby na kilka trafic :P
aby móc jakoś szczególnie wybierać, ale z tego co u siebie przejrzałem to ja brzydkich okładek nie posiadam :)
No jak to? Ponoc masz wszystkie sciezki ze SW, a jak pamietam (sam mam tylko PM) tam sa takze takie mniej ciekawe okladki, mowiac delikatnie ;)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#224 Post autor: Koper » sob maja 23, 2009 18:13 pm

Paweł Stroiński pisze:Obawiam się, że większość kupujących nie rozumiała napisu BRAD FIEDEL... :lol:
Kibice piłki nożnej mogli uznać, że chodzi o Brada Friedela - bramkarza piłkarskiej reprezentacji USA w latach 90. ;) Nieliczni wiedzieli, że chodzi o kompozytora, a cała reszta uznała, że to coś musi znaczyć po zagranicznemu. ;):)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#225 Post autor: Koper » sob maja 23, 2009 18:14 pm

Bucholc Krok pisze:
Wawrzyniec pisze:Nie mam pojęcia jak to robicie, że z taką łatwością przechodzicie z Fiedela do Poledourisa :?: :wink:
Ja tez nie wiem jak to sie stalo. To chyba wina Kopra ;) :)
A nie Twoja? :P

ODPOWIEDZ