Hans Zimmer - Inception (2010)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.

JAKĄ OCENĘ DAJESZ HANSOWI ZA TEN SCORE?

1/5
1
3%
2/5
3
8%
3/5
10
28%
4/5
16
44%
5/5 (litości ;-)
6
17%

Liczba głosów: 36

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#736 Post autor: Wawrzyniec » pt lip 30, 2010 12:57 pm

Adam Krysiński pisze:ważne że Wawrzyniec zrozumiał muzyke, Hansowi się nalezy oskar w tym roku i jest git. Reszta świata i recenzentów się nie zna i dobrze. Zgadzam się z Tobą :)
Chyba jednak się zna. Gdyż pomijając filmtracks.com to ta muzyka zbiera dobre recenzje. Zresztą w recenzjach filmu, muzyka ta jest zachwalana. Tak samo jak podczas pokazu nikt nie wyszedł, aż napisy końcowe się skończyły. I osobom mi towarzyszącym też się ta muzyka podoba, mimo że nie są jakoś zaangażowane soundtrackowo. Więc nie pisz, że reszta świata się nie zna. Pewnie tradycyjnie będzie tak, że dookoła score ten będzie zachwalany, a tutaj krytykowany, gdyż za mało ambitny, za mało europejski, bo Zimmer, itd. itd. itd. Ale spokojnie jestem na to przygotowany. :roll:

A to "Zgadzam się z Tobą" robi się powoli irytujące, gdyż Ty i tak się ze mną nigdy nie zgadasz. Ty tylko wiesz co ja myślę.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#737 Post autor: Adam » pt lip 30, 2010 13:09 pm

ja niestety nie mogę polemizować bo Moderator będzie zły :)
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Cisek
Asystent orkiestratora

#738 Post autor: Cisek » pt lip 30, 2010 14:00 pm

Ja to sie boje teraz przyznac po tych Waszych wszystkich pojazdach Wawrzynca :P, mnie sie ta muzyka szalenie podoba. Kazdy utwor to autonomiczna perelka, bardzo eleganckie zapozyczenia z Blade Runnera w Lost Souls i Waiting for a Train, do tego na koniec stary dobry Zimmer w Time. Taki blizniak dwujajowy z Mrocznym Rycerzem - inna konstrukcja plyty, ale podobny klimat. I Inception jest od niego bardziej przystepna.

...... a teraz bijcie :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#739 Post autor: Adam » pt lip 30, 2010 14:02 pm

nie będziemy bili bo Moderator czuwa ;-):P
NO CD = NO SALE

bladerunner

#740 Post autor: bladerunner » pt lip 30, 2010 14:10 pm

Dark Knight jest scorem ze 2 razy lepszym :wink:

Już nie wspomnę o tym że like a dog chasing cars bije temat elfmana :D
Ostatnio zmieniony pt lip 30, 2010 14:13 pm przez bladerunner, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#741 Post autor: Adam » pt lip 30, 2010 14:13 pm

tu sie zgodze :)
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#742 Post autor: Bucholc Krok » pt lip 30, 2010 14:34 pm

bladerunner20 pisze:Średnia to bzdura wymyślona przez pseudo matematyków z USA :)
Nie ma przymusu..

bladerunner

#743 Post autor: bladerunner » pt lip 30, 2010 14:55 pm

Adam Krysiński pisze:tu sie zgodze :)
Wreszcie jakaś osoba która nie uważa batmanów elfmana za geniusz muzyki filmowej :D:D

P.s
W ogóle widać, że Hansowi nikt już nie nuci pod nosem melodii bowiem Incepcja jest strasznie monotematyczna :D

W ogóle ciekaw jestem ankiety dla najlepszego scoru bądź tematu dla superbohatera :)

Mefisto

#744 Post autor: Mefisto » pt lip 30, 2010 15:07 pm

4/5 - po filmie ta muzyka naprawdę sporo zyskuje, łącznie - jak sądziłem - z Waiting for a Train. Bardzo dobra, emocjonalna (jeśli widziało się film, to bardzo) muzyka, która w obrazie się nie wywyższa, a jednak robi wrażenie. Dla płyty plus za świetne jej zmontowanie i odpowiednią ilość materiału. A Time rządzi i dzieli - nie mogę tego wyłączyć.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#745 Post autor: Adam » pt lip 30, 2010 15:26 pm

bladerunner20 pisze:Wreszcie jakaś osoba która nie uważa batmanów elfmana za geniusz muzyki filmowej :D:D
kto Ci tak powiedział? :?
NO CD = NO SALE

bladerunner

#746 Post autor: bladerunner » pt lip 30, 2010 15:27 pm

no potwierdziłeś że Like a Dog Chasing Cars jest lepsze tak ? :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#747 Post autor: Adam » pt lip 30, 2010 15:37 pm

nie :? napisałem że dark knight jest 2 razy lepszy od incepcji!
NO CD = NO SALE

bladerunner

#748 Post autor: bladerunner » pt lip 30, 2010 15:40 pm

Adam Krysiński pisze:nie :? napisałem że dark knight jest 2 razy lepszy od incepcji!
O matko przepraszam :)

Masz taką minę jak bym Ci krzywde zrobił :wink:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#749 Post autor: Wawrzyniec » pt lip 30, 2010 23:22 pm

Adam Krysiński pisze:ja niestety nie mogę polemizować bo Moderator będzie zły :)
A polemizuj, polemizuj, zwłaszcza, że niedługo moderator nie będzie potrzebny, gdyż osoba odpowiedzialna za te wszystkie problemy chyba planuje zniknąć. Zwłaszcza, mimo że doceniam zaangażowanie niektórych osób to nie chcę być traktowany jako dziecko specjalnej troski, któremu potrzebna jest ochrona przed "złym Adamem". Już bardziej przecież na śmieszność się i tak narazić nie mogę. :? Dlatego też chyba zniknę i problem rozwiązany :)

A po za tym co to za forum, na którym nie da się wypowiedzieć w spokoju swoich odczuć, czy też wrażeń na temat danego soundtracka. Ja tam jestem "Inception" oczarowany. Jest to rewelacyjny film, arcydzieło! A muzyka współgra z obrazem wyśmienicie i jest to naprawdę bardzo dobry, klimatyczny score, tylko wiadomo ja pisząc takie słowa narażam się na śmieszność. A z przyjemnością porozmawiałbym o tym filmie i scorze, ale wiem, że na tym forum jest to raczej nie możliwe. Niestety jest mi bardzo przykro, ale mnie się ten soundtrack szalenie podoba :( Przykro mi, ale nic na to nie poradzę i nie jestem w stanie nie lubić tej muzyki, cieszyć się jej słuchaniem. Po prostu bardzo, ale to bardzo lubię ją słuchać. Tak samo jak na pewno nie raz się wybiorę do kina, aby zobaczyć ten genialny film z tą wspaniałą muzyką.
Ale jestem świadom, że jak zacząłbym tutaj pisać moje odczucia na temat tej muzyki, jej niesamowitym oddziaływaniu w filmie, to niektóre osoby pewnie umarłyby ze śmiechu, a tego nikomu nie życzę. Mimo, że raczej nigdy jak opisywałem jakiś soundtrack to nie pisałem np. "Megakult" i tyle. Zawsze starałem się dokładnie argumentować, ale widać przez te argumentacje tylko jeszcze większa "beka" była. Bywa.

A na zakończenie chciałbym też najmocniej przeprosić, że przez ten mój 2 letnie pobyt (niedawno mieliśmy ładną rocznicę), nie udało mi się poznać innych niż 2 kompozytorów filmowych. Ale jakby co nie mam do Was żalu i to nie Wasza wina, że nie udało się Wam mnie przekonać do muzyki filmowej. Po prostu mój gust muzyczny zawiódł i tyle.

No nic. Życzę Wam miłej zabawy, może komuś z Was "Inception" film i muzyka się spodoba. Chociaż co do tego drugiego wątpię, a zresztą jak nawet to nikt się do tego tutaj nie przyzna.

Pozdrawiam serdecznie :)
Ostatnio zmieniony pt lip 30, 2010 23:44 pm przez Wawrzyniec, łącznie zmieniany 1 raz.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#750 Post autor: Adam » pt lip 30, 2010 23:30 pm

Film jest super, troszke przekombinowany imo i zapytlony.. muza pasuje do fimu, choć jest troszke monotonna. ale uważam że nap łycie traci potencjał.. dlatego naciagane 3/5 moge dac.. i nikt nie robi z niej afery czy jakiejś żenady, nikt nie bedżie Hansa za to gnoił jak za Szerloka, nie przesadzaj, nie demonizuj, nie rób afery :)
NO CD = NO SALE

ODPOWIEDZ