Co z tym Indianinem?

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

Co z tym Indianinem?

#1 Post autor: Bucholc Krok » czw maja 14, 2009 22:21 pm

No wlasnie...
Pamietam goraca dyskusje po ogloszeniu w zeszlym roku newsa na filmmusic.pl, a po ukazaniu sie rozszerzonego wydania jak makiem zasial. Czy w ogole ktos to kupil? :) Czyzby taka kicha, ze nikt nic nie pisze? ;) A moze cos mnie ominelo? :)

Oczywiscie chodzi o Indiana Jones: The Complete Soundtrack Collection

Mefisto

#2 Post autor: Mefisto » pt maja 15, 2009 14:48 pm

ale jaka konkretnie cisza i jaka kicha? nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi? Z tego co pamiętam były recki, bodaj na s.pl. Ja mam wydanko - wizualnie, dźwiękowo i pod względem materiału rozwala na łopatki. Nieco zawiodłem się na książeczkach, bo w nich są głównie fotki, żadnych nowych informacji, ale generalnie i tak jest to wydanie, które mieć trzeba, tym bardziej, że wiele nie kosztuje.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#3 Post autor: Bucholc Krok » pt maja 15, 2009 16:28 pm

Mefisto pisze:ale jaka konkretnie cisza
Taka, ze zanim to wyszlo to wszyscy sie podniecali (nie tutaj, tylko w komentarzach na stronie glownej pod newsem), a jak w koncu sie ukazalo to nikt nic nie napisal. Dziwne.
i jaka kicha?
To ja pytam :) Chodzilo o to, czy dodatkowe utwory sa warte zakupu.
nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi? Z tego co pamiętam były recki, bodaj na s.pl.
Moze i byly, ale ich strona mi sie nie laduje. Mam stary, zwykly modem i nie mam tyle czasu, zeby czekac. Ale nawet jesli sa recenzje na ich stronie to chyba nie jest to zadne usprawiedliwienie dla filmmusic? ;)
Ja mam wydanko - wizualnie, dźwiękowo i pod względem materiału rozwala na łopatki. Nieco zawiodłem się na książeczkach, bo w nich są głównie fotki, żadnych nowych informacji, ale generalnie i tak jest to wydanie, które mieć trzeba, tym bardziej, że wiele nie kosztuje.
No i o to mi chodzilo. :)

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#4 Post autor: Marek Łach » sob maja 16, 2009 14:55 pm

Wydanko wypasione. Gdyby książeczki się do czegoś nadawały i gdyby wydali expanded czwartej części, byłoby idealnie. Można by nieco tu i ówdzie przearanżowac materiał (na bonusowej płycie niektóre nowe utwory są ciekawsze niż te z podstawowych płytek :wink: ), ale generalnie wszystko na duży plus. Jakoś dźwięku rewelacyjna. Całosc wydania oceniam pół oczka niżej od Cyda :wink:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#5 Post autor: Bucholc Krok » sob maja 16, 2009 15:45 pm

Widze, ze tez jakies tanie luzaki powychodzily:

http://www.screenarchives.com/title_detail.cfm?ID=11414

http://www.screenarchives.com/title_detail.cfm?ID=11415

Tylko cos nie ma 3 plyty. Generalnie to chyba jednak bardziej oplaci sie kupic boxa :)

Awatar użytkownika
nadszyszkownik Kilkujadek
Nominowany do Emmy

#6 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » czw kwie 08, 2010 16:29 pm

Spróbuj tutaj:
http://www.gigant.pl/html/index.asp?k=2 ... 672&lng=pl
Nie zaszkodzi popytać w Media Markt(jeżeli masz gdzieś niedaleko), może leży zakurzony w jakiejś gablocie.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#7 Post autor: Adam » czw kwie 08, 2010 17:19 pm

Mefisto pisze:ale jaka konkretnie cisza
Bucholc Krok pisze:Taka, ze zanim to wyszlo to wszyscy sie podniecali (nie tutaj, tylko w komentarzach na stronie glownej pod newsem), a jak w koncu sie ukazalo to nikt nic nie napisal. Dziwne.
Bucholc, to że tu była cisza nie znaczy że na innych stronach też była. Zobacz po innych forach i po innych stronach gdzie cały box jest zrecenzowany - chocby na S.pl, nie mówiać jużo zagranicznych na której każdej pisano elaboraty o tym..
Bucholc Krok pisze:Chodzilo o to, czy dodatkowe utwory sa warte zakupu.
nie są napewno :P Bucholc - to nie archeologia więc nie są warte :P Bucholc offtopa musiał zrobić odgrzebując temat indiany, którego boxa ma już każdy poza nim, bo on oczywiście czeka aż stanieje o jednego dolara, by kupić go wtedy z wieelkiej przeceny po 10 latach :)
Mefisto pisze: nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi? Z tego co pamiętam były recki, bodaj na s.pl.
też.

Bucholc Krok pisze:Moze i byly, ale ich strona mi sie nie laduje. Mam stary, zwykly modem i nie mam tyle czasu, zeby czekac.

Jasne... :lol: Stary zwykły modem a na forum FM siedzi 24h/dobe... I S.pl mu się nie ładuje jaki lol, jeszcze napisz że gugle też Ci nie działa :D

Bucholc odgrzebujesz temat z dupy dla oftopa, który już dawno każdy wyczerpał poza Tobą i tyle :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#8 Post autor: Althazan » czw kwie 08, 2010 19:37 pm

Adam Krysiński pisze:Bucholc odgrzebujesz temat z dupy dla oftopa, który już dawno każdy wyczerpał poza Tobą i tyle :)
Adam, to tylko dziekan kulturalnie się zapytał gdzie jeszcze można kupić Indianę... :lol: Wpisy Bucholca są z zeszłego roku... ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#9 Post autor: Adam » czw kwie 08, 2010 19:43 pm

wiem :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#10 Post autor: Bucholc Krok » czw kwie 08, 2010 19:46 pm

Adam Krysiński pisze:Bucholc, to że tu była cisza nie znaczy że na innych stronach też była. Zobacz po innych forach

Na innych forach denerwuje mnie to wyskakujące białe okienko, na którym nic nie ma. :P
Bucholc offtopa musiał zrobić odgrzebując temat indiany, którego boxa ma już każdy poza nim, bo on oczywiście czeka aż stanieje o jednego dolara, by kupić go wtedy z wieelkiej przeceny po 10 latach :)
Jedno zdanie i 6 kłamstw. Geniusz :!: Świetnie byś się nadawał do telewizji w czasach PZPR :P:lol:
Jasne... :lol: Stary zwykły modem a na forum FM siedzi 24h/dobe... I S.pl mu się nie ładuje jaki lol, jeszcze napisz że gugle też Ci nie działa :D
Bucholc odgrzebujesz temat z dupy dla oftopa, który już dawno każdy wyczerpał poza Tobą i tyle :)
Już bardziej nie mogłeś się skompromitować.. :lol:
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

Re: Co z tym Indianinem?

#11 Post autor: Althazan » czw mar 31, 2011 21:36 pm

Jakby ktoś jeszcze nie miał, to radzę się rozglądnąć za BOX-em Indiany, bo - podobno - nakład się wyczerpał. Dodruków nie będzie (w końcu to LIMITED ;)), więc zostało to co w sklepach. Sporo tego jeszcze na pewno jest (nie w Polsce, bo tu już dawno nie widziałem), więc bardzo śpieszyć się nie trzeba, ale... okazji to już przepuszczać nie wolno... A jak komuś nie zależy, to zawsze zostają jeszcze pojedyncze osobne wydania...

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#12 Post autor: Ghostek » czw mar 31, 2011 21:54 pm

Jeszcze na allegro jest, ale cena poraża:

http://allegro.pl/indiana-jones-the-sou ... 50690.html

I pomyśleć, że dałem za to 80 zł kiedyś :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#13 Post autor: Tomek » pt kwie 01, 2011 09:36 am

E, aż taka porażająca ta cena nie jest ;) W końcu to 5 płyt, plus dość fajowe opakowanie i całe wykonanie boxu :) Ja kupiłem to w czasie premiery jeszcze taniej - bodajże 12 GBP :)
Obrazek

bladerunner

#14 Post autor: bladerunner » pt kwie 01, 2011 13:24 pm

Tomasz Goska pisze:Jeszcze na allegro jest, ale cena poraża:

http://allegro.pl/indiana-jones-the-sou ... 50690.html

I pomyśleć, że dałem za to 80 zł kiedyś :D
Ostatnio kilka dni temu dosłownie były po 100 stówie te boxy na allegro, zastanawiałem się czy nie brać dla siebie :) , ale stwierdziłem, że sobie wolę sam sobie zgrać i zmontować ten materiał. Krótko: Soczystość dźwięku na plus, na minus długości, jedynie z tego co pamiętam chyba Krucjatę idzie przesłuchać na raz ? :P

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#15 Post autor: Bucholc Krok » sob kwie 02, 2011 09:55 am

bladerunner pisze:Krótko: Soczystość dźwięku na plus, na minus długości, jedynie z tego co pamiętam chyba Krucjatę idzie przesłuchać na raz ? :P
Skoro i tak będziesz "montował" to możesz porobić przerywniki z innych kompozytorów, a wówczas chyba nie będzie problemu? ;)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

ODPOWIEDZ