Źle. Ciepłe kluchy Kaczmarka mogą Osadzie co najwyżej wiązać sznurówki.Bucholc Krok pisze:2004 - dobrze - Kaczmarek się obronił. Wioska nie podskoczyła. Debney coś słabo.
Nasze Oscary
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ogólnie ciekawe wyniki, ale wiadomo kontrowersje dalej się trafiają. Jak chociażby najwidoczniej są osoby, dla których "Brokeback Mountain" zasługuje na Oscara, bardziej od "Memoirs of a Geisha"
Zwycięstwo "Slumdoga" mnie już nie dziwi. Ale spokojnie, kiedyś się ludzie ockną i zrozumieją swój błąd.

Pewnie się na imprezie po paru łykach do tego dobrze skakało, to czemu by i Oscara nie daćBucholc Krok pisze:2008 - żle - Slumdog jednak wygrał dwoma punktami - coście ludzie, oczadzieli?

Widać większość się nie zna na muzyceBucholc Krok pisze:1988 - źle - jednak dziwi ta wygrana Rain Mana

Racja, ale pewnie wątek patriotyczny znowu zrobił swojeMefisto pisze:Źle. Ciepłe kluchy Kaczmarka mogą Osadzie co najwyżej wiązać sznurówki.Bucholc Krok pisze:2004 - dobrze - Kaczmarek się obronił. Wioska nie podskoczyła. Debney coś słabo.

To, że mi się "Predators" nie podobają to chyba świadczy raczej o mej normalności. A tak w ogóle to nie chce mi się tego komentować, tak samo jak i wznawiać wznawiać tematu, z którego niby teraz Ty z Adamem próbujecie się jakoś tam tłumaczyć.Koper pisze:Predatory mu się nie podobają, Wilkołaki nie, Braveheart nie... Co Ty chłopie oglądasz? "My Little Pony"?
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Jakie ciepłe kluchyMefisto pisze:Źle. Ciepłe kluchy Kaczmarka mogą Osadzie co najwyżej wiązać sznurówki.

Wawrzyniec pisze:Pewnie się na imprezie po paru łykach do tego dobrze skakało, to czemu by i Oscara nie dać
Oczywiście, pewnie nawet Modern Talking by łyknęli, a później Koper by się mondralował jak to mu pasuje w filmie.

To wiadomo nie od dzisiaj..Widać większość się nie zna na muzyceBucholc Krok pisze:1988 - źle - jednak dziwi ta wygrana Rain Mana![]()

Dobra muzyka.. Ja też mogę napisać, że Ty głosowałeś na Hansa z patriotyzmu..Racja, ale pewnie wątek patriotyczny znowu zrobił swoje![]()
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Po prostu nie jesteśmy ograniczeni jak wy i niektórzy muzycznofilmowi krytycy z zachodu, dla których muzyka filmowa oznacza tylko jeden schemat, a jak coś jest inne, jak Slumdog, albo np. Coulais to dla nich nieakceptowalne i dziwne.Bucholc Krok pisze:Oczywiście, pewnie nawet Modern Talking by łyknęli, a później Koper by się mondralował jak to mu pasuje w filmie.![]()

Wiadomo, Wawrzek kibicował Szkopom na mundialu to i w ankiecie szkopski patriotyzm wziął górę.Bucholc Krok pisze:Dobra muzyka.. Ja też mogę napisać, że Ty głosowałeś na Hansa z patriotyzmu..

Tego bym nie powiedział.Wawrzyniec pisze:To, że mi się "Predators" nie podobają to chyba świadczy raczej o mej normalności.

Że niby co??Wawrzyniec pisze:A tak w ogóle to nie chce mi się tego komentować, tak samo jak i wznawiać wznawiać tematu, z którego niby teraz Ty z Adamem próbujecie się jakoś tam tłumaczyć.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Ale mnie odrzuca tylko Rahmania szmira.Koper pisze:Po prostu nie jesteśmy ograniczeni jak wy i niektórzy muzycznofilmowi krytycy z zachodu, dla których muzyka filmowa oznacza tylko jeden schemat, a jak coś jest inne, jak Slumdog, albo np. Coulais to dla nich nieakceptowalne i dziwne.

Więc nie ma co tu wypominać komuś, że się na Kaczmarka głosuje z patriotyzmu..Wiadomo, Wawrzek kibicował Szkopom na mundialu to i w ankiecie szkopski patriotyzm wziął górę.

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ale Oscarów nikt nie daje za dobrze wydany soundtrack tylko za muzykę w filmie właśnie.Bucholc Krok pisze:Ale mnie odrzuca tylko Rahmania szmira.W filmie może sobie oddziaływać, ale jednak częściej się słucha muzyki z płyt, a nie podczas seansu filmowego.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Boję się, żeby przypadkiem Modern Talking nie zabrali się za jakiś soundtrack, bo jeszcze by dostali Oscara i dopiero wtedy byłby smród...Koper pisze:Ale Oscarów nikt nie daje za dobrze wydany soundtrack tylko za muzykę w filmie właśnie.

Może w filmie lepiej oddziałuje Kaczmarek?Mefisto pisze:Ot takie plumkadełko - przyjemne, zabawne, dobre właśnie. Ale gdzie temu do genialności Osady?

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Polecam obejrzeć Osadę w takim razie.Bucholc Krok pisze:Może w filmie lepiej oddziałuje Kaczmarek?
Pan też zdaje się dawno nie widział filmu Nighta, skoro prawi takie brednie. Kaczmarkowa muzyka jedynie trafnie i przyjemnie dopełnia film, podczas gdy muzyka Howarda to wręcz 1/2 filmowej atmosfery, bez której Osada nie byłaby tym samym. Zresztą w każdym filmie Shyamalana związek między obrazem, a muzyką to coś więcej niż standardowa ilustracja - to część historii. Ergo Kaczmarek może się schować do jaskini i nie wyłazić z tym OscaremKoper pisze:Hmm... na pewno jest bardziej słyszalny, więcej się tam epatuje muzyką, więc w jakimś sensie, można uznać, że trochę tak.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie. Jak już raz napisałem, po czym Adam z Koperem tradycyjnie zrobili wrzawę, zamieszanie, LOLe itd. wśród nominowanych w tamtym roku, było wiele ścieżek lepszych od tej Kaczmarka.Bucholc Krok pisze:Przynajmniej zgadzamy się, że Kaczmarek dostał słusznie tego Oscara.
Przynajmniej co do Rahmana się zgadzamy. Wygrał, tylko dlatego, że jego muzyka była inna i dobrze się na remizowych imprezach do niej skacze. Przecież wiadomo, że "Wall-E" był lepszy i nie miał wcale gorszego oddziaływania w filmie.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
A mnie się Rahman podobaWawrzyniec pisze:Nie. Jak już raz napisałem, po czym Adam z Koperem tradycyjnie zrobili wrzawę, zamieszanie, LOLe itd. wśród nominowanych w tamtym roku, było wiele ścieżek lepszych od tej Kaczmarka.Bucholc Krok pisze:Przynajmniej zgadzamy się, że Kaczmarek dostał słusznie tego Oscara.
Przynajmniej co do Rahmana się zgadzamy. Wygrał, tylko dlatego, że jego muzyka była inna i dobrze się na remizowych imprezach do niej skacze. Przecież wiadomo, że "Wall-E" był lepszy i nie miał wcale gorszego oddziaływania w filmie.

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully