Terminator Salvation - kto komponuje?

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#106 Post autor: Wawrzyniec » wt kwie 28, 2009 23:59 pm

Thedues pisze:Dziwi mnie ta straszna pustka w informacjach na temat scieżki dźwiękowej... niespełna miesiąc do premiery filmu a my nawet nie uslyszeliśmy choćby próbki tego co ma nam do zaprezentowania Danny Elfman... buuu:(
Muszę przyznać, że jako film to ten najnowszy "Terminator" jest w sumie obojętny. Ale muzycznie naprawdę bardzo mnie interesuje co tam Danny Elfman wykombinuje. Ale rzeczywiście to czekanie jest trochę dobijające. Zwłaszcza, że to już chyba niedługo powinien T4 wejść do kin, a nawet na oficjalnej stronie tego filmu, nie słychać w tle muzyki Danny Elfmana.

http://www.lastfm.pl/user/Wawrzyniec_85

Awatar użytkownika
Thedues
Site Admin
Kontakt:

#107 Post autor: Thedues » śr kwie 29, 2009 13:04 pm

a czy czasem nie jest tak, ze McG ma pokazć T:S w Cannes? obilo mi sie o uszy, ze to ma byc jakis pozakonkursowy pokaz... takze jeżeli informacje sa wiarygodne to scieżka dźwiękowa na pewno już została spłodzona, pytaniem jest czemu strony z branży muzycznej nie próbują zrobić wywiadu z kompozytorem?! Żadnej wzmianki choćby zarysu scieżki... BA! nawet plotek;)
P.S. po usłyszeniu newsa o kategorii wiekowej(przypomne PG:13) sam jestem zaniepokojony obrazem... co żołnierz upadajacy nie będzie miał krwi:D? ehhh.... czyzby Terminatory złagodzały przesłuchiwania;>?
psychiczny redaktor & admin portalu filmmusic.pl

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#108 Post autor: Koper » śr kwie 29, 2009 17:05 pm

Teraz wszystko robią PG13. Już widzę w przyszłości te remaki i sequele RoboCopa, Predatora, Straw Dogs, Obcego i Ptaków -a wszystkie PG13, pełne cyfrowych efektów i z muzyką geniuszy nut pokrojku Tylera, Batesa czy Djawadiego. :D

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#109 Post autor: Marek Łach » czw kwie 30, 2009 14:28 pm

Koper pisze:Teraz wszystko robią PG13. Już widzę w przyszłości te remaki i sequele RoboCopa, Predatora, Straw Dogs, Obcego i Ptaków -a wszystkie PG13, pełne cyfrowych efektów i z muzyką geniuszy nut pokrojku Tylera, Batesa czy Djawadiego. :D
Wszystkie dałoby się po chamsku wcisnąć w PG-13, ale w przypadku Straw Dogs jest to niemożliwe. W Robocopach i Predatorach latające flaki to dodatek, a Straw Dogs jest z założenia nihilistycznym portretem prymitywnej brutalności. Tego się po prostu nie da zrobić w PG-13 :?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#110 Post autor: Wawrzyniec » czw kwie 30, 2009 17:44 pm

Kiedyś słyszałem o planach nakręcenia remake'u, a może prequela "The Thing" Johna Carpentera. Ciekawie czy i w tym przypadku spróbują zrobić z tego PG-13 :lol: Chociaż w sumie niby można, gdyby się trzymali pierwszej wersji, a nie tej brutalnej od Carpentera.
A wracając do Terminatora 4. To PG-13 jest już pewne :?:

Awatar użytkownika
Thedues
Site Admin
Kontakt:

#111 Post autor: Thedues » czw kwie 30, 2009 18:42 pm

Si! tak na 99% w końcu premiera tuż tuż, także już wiadomo jaka kategorie wiekową ma T:S.

P.S. słyszałem o tych przymiarkach do Predatora, Robocopa tudzież The Thing;) Śmiesznie będzie wyglądać każden z tych filmów w kategorii PG-13... no chyba, że Ameryka chce wychować społeczeństwo bez krwii;)
a może zamiast czerwonego dać jakiś niebieski kolor;)?? i w kinach wprowadzić kategorie dla dzieciaków;) natomiast w innych salach polecieć po całości?? wszyscy byliby happy=)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#112 Post autor: Wawrzyniec » pt maja 01, 2009 14:44 pm

Thedues pisze:Si! tak na 99% w końcu premiera tuż tuż, także już wiadomo jaka kategorie wiekową ma T:S.

P.S. słyszałem o tych przymiarkach do Predatora, Robocopa tudzież The Thing;) Śmiesznie będzie wyglądać każden z tych filmów w kategorii PG-13... no chyba, że Ameryka chce wychować społeczeństwo bez krwii;)
a może zamiast czerwonego dać jakiś niebieski kolor;)?? i w kinach wprowadzić kategorie dla dzieciaków;) natomiast w innych salach polecieć po całości?? wszyscy byliby happy=)
Właśnie nie do końca to jest tak, że "chcą wychować społeczeństwo bez krwii" :? Gdyż z jednej strony rzeczywiście PG-13 dla Terminatora, Predatora, Robocopa czy też The Thing to śmieszność. Ale z drugiej strony jak mamy ociekajace krwią i przemocą horrory. To jest oczywiście moje zdanie, ale np. podczas oglądania takich filmów jak Piła (wszystkie części), Hostle i jak się one wszystkie zwą robi mi się niedobrze. Z jednej strony PG-13 i wygładzanie wszystkich "kantów", a z drugiej strony istna "rzeźnia". Brakuje tutaj złotego środka:/

Wracając do T4 to zajrzał na ich stronę i dalej żadnej muzyki w tle, a film ma premierę 22 Maja :? Może się powtarzam, ale jak sobie oglądnąłem jeszcze raz zwiastun i wszystkie te spoty telewizyjne to nie podoba mi się, że większość akcji dzieje się w dzień.
Ciekawe też jak to PG-13 wpłynie na język bohaterów na ekranie :?:
Chociaż z tego co pamiętam to już polski lektor wprowadził PG-13 w pierwszym Terminatorze :lol: Nigdy nie zapomnę jak oglądałem sobie T1 w telewizji: Scena w której Terminator siedzi, chyba w motelu, czy dzieś tam :? i właściciel dobija się, aby zapłacił. I wtedy Terminator chcąc go spławić wybiera takie słowa:
"Fuck you asshole!"
A polski lektor czyta:
"Chrzań się głupku (lub durniu)!" :lol:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#113 Post autor: Koper » pt maja 01, 2009 20:34 pm

Marek Łach pisze:Wszystkie dałoby się po chamsku wcisnąć w PG-13, ale w przypadku Straw Dogs jest to niemożliwe. W Robocopach i Predatorach latające flaki to dodatek, a Straw Dogs jest z założenia nihilistycznym portretem prymitywnej brutalności. Tego się po prostu nie da zrobić w PG-13 :?
Zdaje się, że RoboCop 3, już był taki w stylu PG13, chociaż kicz to był straszny, to niewiele już pamiętam. Ale zwłaszcza część pierwsza to Verhoeven, a więc golizna (o, to Amerykańcy bardziej lubią cenzurować jak krew) i brutalność (nie mogę sobie wyobrazić sceny zabicia Murphy'ego w wersji PG13:D).

Marku, nie martw się, jak już zrobią odpowiednio ugrzeczniony i zbanalizowany remake "Straw Dogs", to potem wezmą się za "Natural Born Killers" i "A Clockwork Orange" zapewne pod producenckim okiem Baya lub Bruckheimera. :D;):D

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#114 Post autor: Bucholc Krok » pt maja 01, 2009 20:40 pm

Wawrzyniec pisze: Chociaż z tego co pamiętam to już polski lektor wprowadził PG-13 w pierwszym Terminatorze :lol: Nigdy nie zapomnę jak oglądałem sobie T1 w telewizji: Scena w której Terminator siedzi, chyba w motelu, czy dzieś tam :? i właściciel dobija się, aby zapłacił. I wtedy Terminator chcąc go spławić wybiera takie słowa:
"Fuck you asshole!"
A polski lektor czyta:
"Chrzań się głupku (lub durniu)!" :lol:
No wlasnie.. a czy nie lepiej by bylo, jak to gdzies juz podawali, zeby tak od tej dupy nie odchodzic zbyt daleko i zamienic na np. 'odbycie' albo 'otworze kloaczny'? Kogo zrazi 'otwor'??? :)

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#115 Post autor: Marek Łach » ndz maja 03, 2009 16:05 pm

Thedues pisze: P.S. słyszałem o tych przymiarkach do Predatora, Robocopa tudzież The Thing;) Śmiesznie będzie wyglądać każden z tych filmów w kategorii PG-13... no chyba, że Ameryka chce wychować społeczeństwo bez krwii;)
a może zamiast czerwonego dać jakiś niebieski kolor;)??
W Predatorze, krew, nomen omen, będzie mieć kolor zielony;)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#116 Post autor: Koper » ndz maja 03, 2009 21:41 pm

Marek Łach pisze:W Predatorze, krew, nomen omen, będzie mieć kolor zielony;)
To chyba ludzie by polowali na Predatorów. :] Notabene, Rodriguez mógłby wymyślić coś tak kretyńskiego, ale ponoć już go pogonili.

Awatar użytkownika
Thedues
Site Admin
Kontakt:

#117 Post autor: Thedues » pn maja 04, 2009 02:21 am

lubie kino Rodrigueza aczkolwiek jak czytalem ten niby wymyslony przez niego scenariusz to film okazalby sie totalna klapa;) i nie dziwie sie, ze nigdy nie przeszedł. Teraz wszyscy maja parcie(producenci) na te remake'i bo to produkty, ktore i tak przyniosa zysk. W koncu sam tytul przyciaga;) a dodatkowo PG-13 i kilkanasie baniek zawsze wpadnie jak nie kilkadziesiat, fani z szacunku do pierwowzorow oczekuja znacznie wiecej wiec podchodza do produkcji sceptycznie. Niestety po AvP jakos nie widze Predzia na ekranie... ale to nie ja decyduje....

P.S. slyszałem, że na różnych forach zagranicznych aż się piekli od wiadomosci, że T:S będzie miał PG-13, jeśli ten film okaże się słaby to wątpie czy trylogia powstanie...;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#118 Post autor: Wawrzyniec » pn maja 04, 2009 19:42 pm

Kiedy usłyszałem o tym pomyśle Rodrigueza to sam nie wiedziałem co o nim myśleć :? Ja tam Rodrigueza średnio lubię, dla mnie jest on reżyserem zbyt nierównym. Szczególnie jestem do niego zniechęcony po "Grindhouse: Planet Terror". Według mnie ten film był/jest okropny. Jedyne co mi się w tym filmie podobało to muzyka skomponowana przez samego Rodrigueza. No i główna bohaterka, grana przez Rose McGowan też jest miła dla oka :wink: , ale tak po za tym to film mi się kompletnie nie podobał. A szalę goryczy przelała scena z odpadającymi genitaliami Quentina Tarantino...
Jedyne na co można byłoby u Predatora Rodrigueza liczyć to na sporą ilość krwi.

A będąc przy remake'ach, sequelach, prequelach i jak się one tam wszystkie zwą :? Podobno już od dłuższego czasu planowany jest prequel "Obcego"...

A co do Terminatora to ja już nie wiem co na temat tej produkcji jest prawdą, a co fałszem :? Gdyż ten McG coś strasznie kręci. Najpierw niby mówił, że mają aprobatę samego Jamesa Camerona. Potem okazało się, że Cameron żadnej aprobaty nie wyraził. Następnie mówiono, że w filmie pojawi się Schwarzenegger, a teraz mówi się, że raczej się nie pojawi.
Podczas produckji McG zachwalał jaką wielką rolę w tworzeniu tego świata i scenariusza odegrał Jonathan Nolan, a teraz nazwisko Nolana w ogóle nie widnieje na plakacie. :?
Więc już sam nie wiem czy będzie to film w kategori PG-13 czy też nie :? W sumie nie zdziwię się jak na napisach zobaczę, że za muzykę odpowiada Gustavo Santaollala i ten gości z Radiohead...

Awatar użytkownika
Thedues
Site Admin
Kontakt:

#119 Post autor: Thedues » czw maja 07, 2009 10:22 am

Heh Kolejny NEWS!:D
Ponoć film ma trwać zaledwie bo na pewno nie "aż" 108 minut...
ehhh... czyli co? jeśli dobrze rozumiem to będzie wyłącznie naparzanka w stylu Transformers??! ojjj.... zaczynam powoli tracić zaufanie do McG. Dużo gada ale całej prawdy może połowa. Choćby sprawa wklejenia komputerowo Arnolda po czym dowiaduje się, że Arnold co prawda wystąpi;) ale w retrospekcjach z poprzednich części.

P.S. http://www.warnermusic.ch/catalogue_det ... 00-sD.html =)
Ostatnio zmieniony czw maja 07, 2009 10:36 am przez Thedues, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#120 Post autor: Mystery » czw maja 07, 2009 10:35 am

Wow, no McG zaszalał, 1 minutę dłuższy od Wolverine, to się chwali :wink:

ODPOWIEDZ