Hans Zimmer - Inception (2010)
- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Temat główny (Dream Is Collapsing) jest , jak już mówiłem kiedyś, świetny, jedno z najlepszych dokonań Hansa w ostatnich latach.
Jak dla mnie jeden z najciekawszych utworów roku. O całym score jeszcze nie chcę się wypowiadać, choć po dwóch przesłuchaniach znowu mam wrażenie, że underscorowa impotencja dalej trapi naszego ulubieńca. Jest trochę dobrych momentów (score jest o klasę lepszy od Sherlocka), ale poza tym nie czuję się szczególnie przekonany.
Z tym że nie chce mi się znowu Hansa krytykować, więc na razie poczekam, posłucham i potem się wypowiem.

Z tym że nie chce mi się znowu Hansa krytykować, więc na razie poczekam, posłucham i potem się wypowiem.

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
A to prawda, z dotychczasowych scorów dla Nolana tutaj Hans najbardziej się zbliżył do julyanowych tapet (oczywiście miejscami, reszta to pure Hans). No i ten Vangelis w Old Souls.dziekan pisze:Dużo utworow w Incepcji przypomina nieco stylem kompozycje Davida Julyana.
Chwilami slychac ten identyczny duszny klimat.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Oj, Mystery nie łap mnie za kiedyś wypowiedziane słowa. Zresztą u Batesa to był plagiat, a tutaj pewnie mamy inspirację. Aż zapodam sobie moje trzypłytowe wydanie "Blade Runnera" w oczekiwaniu "Inception".
I zobaczycie ja przesłucham ten score dopiero po oglądnięciu filmu i zakupie płyty. Mimo, że pokusy są spore. Klimatyczna muzyka, która mało komu się podoba i do tego niezadowolenie Marka - toż to przecież lepszej rekomendacji mieć nie mogę

I zobaczycie ja przesłucham ten score dopiero po oglądnięciu filmu i zakupie płyty. Mimo, że pokusy są spore. Klimatyczna muzyka, która mało komu się podoba i do tego niezadowolenie Marka - toż to przecież lepszej rekomendacji mieć nie mogę

#WinaHansa #IStandByDaenerys