Czego ostatnio słuchaliście?

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#901 Post autor: Bucholc Krok » pn maja 31, 2010 22:36 pm

No to najwyższy czas. Jak nie będzie tego deluxa to niech chociaż Geneon wyda to samo co Varese, ale już ze zrobionym masteringiem.

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#902 Post autor: Althazan » pn maja 31, 2010 22:46 pm

Bucholc Krok pisze:No to najwyższy czas.
Znasz jakiś tytuł, który by wydano w Japonii po 18 latach od pierwszego wydania, które jest OOP?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#903 Post autor: Bucholc Krok » pn maja 31, 2010 22:55 pm

Nie ja tu jestem specjalistą od wydań japońskich. :) A tak w ogóle to nadzieje można mieć, tym bardziej, że płyta jest OOP. Coś z tym muszą zrobić!

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#904 Post autor: Althazan » pn maja 31, 2010 23:00 pm

Adam Krysiński pisze:Althazan znów udowadnia Bucholcowi jaką nasz Bucholc ma wątpliwą inteligencję :D
Może nie aż tak (co tu miałaby inteligencja do roboty?), udowadniać też nikomu nic nie muszę ani nie chcę, istotne są fakty i to co się działo poprzednio. Nie znam takiego przypadku, dlatego pytam. Poza tym, jak Varese nie ma już praw licencyjnych, to i Geneon ich nie może mieć, chyba, żeby je normalnie wykupił - jak każda inna wytwórnia. A to strasznie dużo kosztuje... ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#905 Post autor: Wawrzyniec » wt cze 01, 2010 20:10 pm

Roar! Cloverfiled - Michael Giacchino

Świetny utwór, chyba mój ulubiony Giacchino.

Speed Racer - Michael Giacchino

Film jest tragiczny, ale muzykę to muszę przyznać ma naprawdę bardzo dobrą. Score może trochę za długi, ale bardzo fajnie się go słucha. Świetnie zorkiestrowany, dynamiczny score.

Iron Man - Ramind Djawadi

Nie zwariowałem. Po prostu przez pomyłkę zgrałem na MP3playera nie ten soundtrack co chciałem i tak też wylądował tam mi "Iron Man" Ramina Terrorysty. A, że nie miałem nic innego do słuchania to parę razy przesłuchałem ten score. I może ze mną jest już gorzej, co na pewno ucieszy pewną dwójkę, ale kilka kawałków nawet nie jest takich złych. Takie "Driving with the Top Down" to naprawdę fajny utwór. Niezły jest też "Mark II" "Fireman" i fragmenty "Arc Reactor". I do tych utworów nawet wracałem, gdyż mimo pewnego chaosu coś sobą prezentowały. Niestety reszty już naprawdę nieszło mi słuchać, więc te kilka niezłych utworów nie zmienia mej oceny, że to słaby score. Gdyby cały score był w stylu "Driving with the Top Down" to mielibyśmy naprawdę fajną muzę, a tak to niestety, słabo, bardzo słabo.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
VPFreeMan
Asystent orkiestratora

#906 Post autor: VPFreeMan » wt cze 01, 2010 20:29 pm

James Horner - Willow
Cóż można o tej pracy napisać...Horner w najlepszym wydaniu!! Wspaniała baśniowa muzyczna podróż, pełna przepięknych melodii, wspaniałych dźwięków. Tej muzyki nie da się zapomnieć, stawiam ją na równi z inną cudną baśniową ścieżką, czyli "Legend" Goldsmitha (a może nawet ciut wyżej:)). Jak ktoś nie słyszał (jest ktoś taki??) to zdecydowanie polecam!!

James Horner - Balto
Horner + animacja = super score :D
Tak jest zawsze, i tak jest tym razem. Nie jest to najlepsza ścieżka James'a do bajki, ale trzyma niezwykle wysoki poziom. Uwielbiam zwlaszcza kawałek "The Journey Begins", takiego Hornera mogę sluchać zawsze i wszędzie :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=cz-ePwxNWak

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#907 Post autor: Adam » wt cze 01, 2010 20:31 pm

w Balcie to najlepszy jest Winwood :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#908 Post autor: Mystery » wt cze 01, 2010 20:31 pm

Wawrzyniec pisze:Roar! Cloverfiled - Michael Giacchino
Świetny utwór, chyba mój ulubiony Giacchino.
No, na pewno w czołówce :)
Wawrzyniec pisze:Speed Racer - Michael Giacchino
Film jest tragiczny, ale muzykę to muszę przyznać ma naprawdę bardzo dobrą. Score może trochę za długi, ale bardzo fajnie się go słucha. Świetnie zorkiestrowany, dynamiczny score.
Muzyka, to póki co najlepsza praca Giacchino na rzecz filmu. A co do samego obrazu to najgorszy on nie jest, za wykonanie, wizję i odwagę, ode mnie dla Wachowskich wielkie brawa, że też ktoś im na takie coś pozwolił :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#909 Post autor: Wawrzyniec » wt cze 01, 2010 20:34 pm

Obie prace Hornera warte poznania. W "Willow" tylko irytuje mnie trochę to wydanie. 8 bardzo długich utworów. Muzyka bardzo fajna jak i zresztą film, ale mogłaby być wydana lepiej.
A "Balto" też bardzo fajne, kiedyś Koper miał nawet fajny avatar związany z tą animacją. A samą muzykę lubię, ale pewnie też dlatego, że maczał w niej swoje palce Don Davis :wink:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#910 Post autor: Koper » wt cze 01, 2010 20:37 pm

Wawrzyniec pisze:A "Balto" też bardzo fajne, kiedyś Koper miał nawet fajny avatar związany z tą animacją.
Obrazek

Najfajniejszy jest "Heritage of the Wolf" :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#911 Post autor: Adam » wt cze 01, 2010 21:08 pm

a ja powtarzam po raz drugi że imo najlepszy na balcie to jest Winwood :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#912 Post autor: Koper » wt cze 01, 2010 21:08 pm

Winwood tyż fajny :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#913 Post autor: Wawrzyniec » ndz cze 06, 2010 19:23 pm

Vantage Point - Atli Örvarsson

Gdyby cały soundtrack był na poziomie pierwszego i ostatniego utworu, to byłby to świetny score. A tak to niestety otrzymujemy naprawdę fajny temat główny i całą masę, perkusyjno-elektrycznej rombanki. Szkoda.

Into the West - Geoff Zanelli

Bez wątpienia najlepsza praca Zanelliego. Bardzo fajny i przyjemny soundtrack, który dobrze się słucha i jakoś szczególnych plagiatów i nawiązań też trudno w nim znaleźć. Polecam, naprawdę dobra muzyka.

Warriors of Virtue - Don Davis

Wyjątkowo "hornerowski" score, że się tak wyrażę. Ale słychać też w tej muzyce parę początkowych pomysłów, które później Davis rozwinie i wykorzysta w "Matrixach". Ogólnie fajny i przyjemny score, który jeszcze bardziej utrzymuje mnie w przekonaniu jak dobrym i niedocenionym kompozytorem Don Davis jest. Niech po tej operze wraca do filmu!

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#914 Post autor: Adam » ndz cze 06, 2010 19:27 pm

Wawrzyniec pisze:Into the West - Geoff Zanelli

Bez wątpienia najlepsza praca Zanelliego. Bardzo fajny i przyjemny soundtrack, który dobrze się słucha i jakoś szczególnych plagiatów i nawiązań też trudno w nim znaleźć. Polecam, naprawdę dobra muzyka.
cudowna muza, szkoda że wydane tylko jako promo dla vipów i przez to "odpowiednio" teraz kosztujące :cry:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#915 Post autor: Wawrzyniec » ndz cze 06, 2010 19:44 pm

I to mnie właśnie irytyuje, gdyż te wszystkie "Outlandery" "Hitmany" i inne "cuda" Zanelliego łatwo zdobyć, a naprawdę porządny score w jego wykonaniu nie doczekał się normalnego wydania :? Chyba zresztą nawet dostał nagrodę Emmy za ten score?
To tak ile mniej więcej trzeba wydać za ten soundtrack, jak już się go znajdzie?

ODPOWIEDZ