Mówta co chceta, ale ten trailer wygląda przefajnie. Zapowiada się dobry serial, ale jak będzie w rzeczywistości to się okaże.
Tylko jakoś średnio mi tu do tego świata kwiawiące paluszki pasują...
Hans Zimmer & Bleeding Fingers - HBO Harry Potter (TV)
Re: Hans Zimmer & Bleeding Fingers - HBO Harry Potter (TV)
Wygląda dobrze, aż za podobnie do filmów, ale o ile fabularnie, wizualnie i aktorsko mają tu pole do popisu, to muzycznie będzie brakować tej magii Williamsa i ciężko będzie paluszkom wyczarować tu coś kultowego, choć w Hansie nadzieja 
Hans zrobi czołówkę która potrwa pewnie max 1 - 1,5 minuty i tyle go widzieli.. Po to Paluszki tam wcisnął.
NO CD = NO SALE
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Zimmer o muzyce:
Już się boję
https://naekranie.pl/aktualnosci/harry- ... 1789808388- Nie umiem pisać jak John Williams, ale nawet jeśli umiałbym, starałbym się być tak daleko od jego dzieła, jak to tylko możliwe. Wolę spróbować stworzyć coś oryginalnego. Kiedy robiłem Człowieka ze stali, czyli historię Supermana, przez trzy miesiące wątpiłem w siebie i mówiłem: „Nie wiem, nie mogę tego zrobić. Nie mogę tego zrobić, bo to John Williams. John Williams jest cholernie genialny. Genialny!”. W pewnym momencie Zack do mnie zadzwonił i spytał: „Mogę wpaść?”. Mówię mu, że w sumie to nic nie mam, a on od razu: „Będę we wtorek”. Do tego czasu wymyśliłem melodię, ale wciąż niesamowicie się martwiłem. Wtedy Zack powiedział mi coś naprawdę prostego: „Hans, to był tylko film. To jest tylko film”. To twórczo mnie wyzwoliło. To tylko film, a moje życie polega na tworzeniu muzyki do filmów. Robię to, bo to kocham. Kocham filmy i kocham się tym bawić.
Już się boję
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John