John Williams - Disclosure Day (2026)
Re: John Williams - Disclosure Day (2026)
no wszem, no ale mógł te z 15 minut jeszcze dołożyć by dopchać CD.. 2 godziny muzyki w filmie jest.
NO CD = NO SALE
Mógłby, ale jeszcze wyjdzie, że będą narzekania, że te 64 minut to za długo 
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Nigdzie nie jest podane, że w filmie jest 2 godziny muzyki. Wczesne raporty mówiły m.in. o “substantial” and “considerable, lengthy original score”, co może równie dobrze oznaczać 90 czy 80 minut.
Zastanawia mnie ta pisownia tytułów małą literą i z trzykropkami. Strange, ale pewnie ma to jakieś swoje uzasadnienie.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Godzina score'u nawet może być lengthy i substantial przecież, bo to zależy od samego użycia,a nie tylko czy jest wall to wall czy nie.
No, ładny utwór John wyciągnął z szuflady 
- MichalP
- Zdobywca nieistotnych nagród
Jakos nie wydaje mi sie zeby to byl film, ktory potrzebuje 2 godziny muzyki. To nie E.T. juz bardziej skrzyzowanie Wojny Swiatow i Bliskich Spotkan i mam wrazenie, ze w takim kierunku pojdzie muzyka. Troche atonalnie momentami, troche akcji i liryki z jakims bombastycznym finalem jak w Bliskich Spotkaniach.
Mozna sobie gdybac na temat samego filmu ale cieszy mnie niezmiernie, ze Williamsowi sie chcialo i byl w stanie stowrzyc cos co wyglada jak kawal dobrej muzyki.
Mozna sobie gdybac na temat samego filmu ale cieszy mnie niezmiernie, ze Williamsowi sie chcialo i byl w stanie stowrzyc cos co wyglada jak kawal dobrej muzyki.
- Wojteł
- John Williams
Pffff, te dzieciaki i ich wieże. Ja to albo w filharmonii, albo otwieram partyturę i sobie gwiżdżę wszystkie partie przy pianinie.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wojteł
- John Williams
Ten klip bardziej brzmi jak Wojkoń niż Wojświaty albo inne iti, ciekawe, jak to w filmie wypadnie. Albo ewentualnie jak te wszystkie jego elegie z lat 90tych, wtedy często takie rzeczy pisał.
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Gwoli ścisłości, zarówno w E.T, jak i w Bliskich Spotkaniach jest po ok. 80 minut muzykiMichalP pisze: ↑śr cze 03, 2026 18:57 pmJakos nie wydaje mi sie zeby to byl film, ktory potrzebuje 2 godziny muzyki. To nie E.T. juz bardziej skrzyzowanie Wojny Swiatow i Bliskich Spotkan i mam wrazenie, ze w takim kierunku pojdzie muzyka. Troche atonalnie momentami, troche akcji i liryki z jakims bombastycznym finalem jak w Bliskich Spotkaniach.
Pierwszy utwór "listen..." jest już w całości do posłuchania. Love it!!
https://www.jwfan.com/forums/index.php? ... nt-2178765
- MichalP
- Zdobywca nieistotnych nagród
Nie mam zludzen, ze muzyki bedzie w filmie wiecej - i jak znam zycie to pewnie bedziemy stekac, czemy Williams nie zdecydowal sie nie umiescic niektorych fragmentow na albumie, ale generalnie moje oodczucie jest, ze przy takim filmie nie potrzeba nam 80 minutowego albumu.Pawel P. pisze: ↑śr cze 03, 2026 20:24 pmGwoli ścisłości, zarówno w E.T, jak i w Bliskich Spotkaniach jest po ok. 80 minut muzykiMichalP pisze: ↑śr cze 03, 2026 18:57 pmJakos nie wydaje mi sie zeby to byl film, ktory potrzebuje 2 godziny muzyki. To nie E.T. juz bardziej skrzyzowanie Wojny Swiatow i Bliskich Spotkan i mam wrazenie, ze w takim kierunku pojdzie muzyka. Troche atonalnie momentami, troche akcji i liryki z jakims bombastycznym finalem jak w Bliskich Spotkaniach.
Mozna sobie gdybac na temat samego filmu ale cieszy mnie niezmiernie, ze Williamsowi sie chcialo i byl w stanie stowrzyc cos co wyglada jak kawal dobrej muzyki.![]()
Pierwszy utwór "listen..." jest już w całości do posłuchania. Love it!!
https://www.jwfan.com/forums/index.php? ... nt-2178765
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Nawet nie wiem, czy będziemy - to jest niemal dokładnie taka sama długość, jaką mają Tintin, War Horse, Lincoln czy BFG - wszystkie świetnie reprezentują scory i nie pamiętam istotnych braków (zapewne jakieś są).MichalP pisze: ↑śr cze 03, 2026 20:33 pmNie mam zludzen, ze muzyki bedzie w filmie wiecej - i jak znam zycie to pewnie bedziemy stekac, czemy Williams nie zdecydowal sie nie umiescic niektorych fragmentow na albumie, ale generalnie moje oodczucie jest, ze przy takim filmie nie potrzeba nam 80 minutowego albumu.
- bartex9
- Spec od additional music
Creditsy pierwszego tracka ze Spotify:

- Wojteł
- John Williams
W końcu inżynierzy są w stanie montować muzykę!
Przy okazji premiery w multipleksach wyświetlą koncert duńskiej orkiestry.
https://www.cinema-city.pl/filmy/john-w ... a-tribute/
https://www.cinema-city.pl/filmy/john-w ... a-tribute/