Krótsze recki!?
- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt:
Krótsze recki!?
Drodzy użytkownicy, czytelnicy FilmMusic.pl
Co sądzicie o tym aby zaprowadzić na FM.pl pewne zmiany i zrezygnować z rozbudowanych recenzji, mających średnio od 700 do 1200 znaków, a zmienić je w krótkie 400-500 znakowe teksty. Oczywiście zmiany dotyczyłyby tylko tych mniej donośnych produkcji, bo nie wyobrażam sobie aby napisać o takim Łowcy Androidów czy Kitaro pół stroniczki. Co innego jednak o rzemiosłach w stylu jakiegoś Hornera HGW czy nawet płodów Zimmera. Wszelkie dłuższe wywody zostałyby przerzucone w medium artykułów, gdzie recenzenci mogliby się wyszaleć...
Co wy na to? No i co na to moi szacowni koledzy redaktorzy?
PS plusem krótszych recek jest to że bladu będzie wiedział czy Hanka już się pogodziła z Markiem...
Co sądzicie o tym aby zaprowadzić na FM.pl pewne zmiany i zrezygnować z rozbudowanych recenzji, mających średnio od 700 do 1200 znaków, a zmienić je w krótkie 400-500 znakowe teksty. Oczywiście zmiany dotyczyłyby tylko tych mniej donośnych produkcji, bo nie wyobrażam sobie aby napisać o takim Łowcy Androidów czy Kitaro pół stroniczki. Co innego jednak o rzemiosłach w stylu jakiegoś Hornera HGW czy nawet płodów Zimmera. Wszelkie dłuższe wywody zostałyby przerzucone w medium artykułów, gdzie recenzenci mogliby się wyszaleć...
Co wy na to? No i co na to moi szacowni koledzy redaktorzy?
PS plusem krótszych recek jest to że bladu będzie wiedział czy Hanka już się pogodziła z Markiem...
Why So Serious !?
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Re: Krótsze recki!?
Łukasz Wudarski pisze:Oczywiście zmiany dotyczyłyby tylko tych mniej donośnych produkcji
Czyli większości?
Z jednej strony i tak bardzo rzadko czytam długie teksty - źle mi się czyta na monitorze - a z drugiej strony wolę dłuższe recenzje, które według propozycji staną się bardziej rozbudowanymi komentarzami. Nie bardzo to widzę.Co wy na to?
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt:
No właśnie nie sądzę żeby był to problem totalnie z dupy. Bo tu chodzi o pisanie bardziej takich skoncentrowanych recek. Bez analizy. Powiedzmy takich jak piszę ostatnio Southall w Movie-Wave Capsules. Zresztą sądzę że ja tak dla przykładu napiszę kilka recek krótkich. Zobaczymy jaki będzie impact 

Why So Serious !?
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja tam lubię Babucha recenzje mimo, że w 77% się z jego ocenami nie zgadzam, ale przynajmniej dobrze się je czyta.
A czy recenzja ma być długa czy krótka to już naprawdę nie ma większych problemów. Tekst ma być dobry i tyle. Np. recenzja "Aliens" na filmmusic.pl jest bardzo długa, ale czyta się ją świetnie, więc ja nie widzę problemu
Nie ma co robić problemu tam gdzie go nie ma.
A czy recenzja ma być długa czy krótka to już naprawdę nie ma większych problemów. Tekst ma być dobry i tyle. Np. recenzja "Aliens" na filmmusic.pl jest bardzo długa, ale czyta się ją świetnie, więc ja nie widzę problemu

#WinaHansa #IStandByDaenerys