Ludwig Göransson - The Odyssey (2026)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Michał Turkowski
Zdobywca nieistotnych nagród

Re: Ludwig Göransson - The Odyssey (2026)

#151 Post autor: Michał Turkowski » wt maja 05, 2026 15:35 pm

Strasznie sterylnie i generycznie to wygląda - do tego koszmarne dialogi. Póki co jestem na nie.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#152 Post autor: Koper » wt maja 05, 2026 17:21 pm

Adam pisze:
wt maja 05, 2026 08:49 am
Ależ epicki trailer. Hoytema ma życiówkę widzę.
Szczerze mówiąc żaden z kadrów na wklejonym przez Ciebie miksie screenów szału nie robi. A i wielkiego rozmachu jakoś nie widać, byle odcinek któregoś z późniejszych sezonów Gry o Tron potrafił robić większe wrażenie.

Swoją drogą kadr z cyklopem jakoś mi się z tym skojarzył. Identyczna poza mutanta ;)

Obrazek
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#153 Post autor: Wawrzyniec » czw maja 07, 2026 14:43 pm

Koper pisze:
wt maja 05, 2026 17:21 pm

Swoją drogą kadr z cyklopem jakoś mi się z tym skojarzył. Identyczna poza mutanta ;)

Obrazek
Wiem, że to Christopher Nolan, ale na razie to jakoś jestem bardziej zaintrygowany tym obrazkiem (okładką) niż tym co zobaczyłem w tym zwiastunie. :| Co więcej jakoś jak widzę to namnożenie gwiazd, to właśnie widzę te gwiazdy, a nie postacie, które niby mają grać. :?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#154 Post autor: Koper » czw maja 07, 2026 20:35 pm

"Yansa" od Rosinskiego nie znałeś? Może nie taki megakult jak "Thorgal" no ale swego czasu jeden z niewielu komiksów dostępnych w Polsce. Chociaż generalnie nie było to jakieś wiekopomne dzieło.

A wracając do "Odysei"... ciągle jest jeszcze nadzieja na dobry score. ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#155 Post autor: Wawrzyniec » sob maja 09, 2026 18:42 pm

Score może być dobry i kto wie może i film będzie dobry. Ale nie wiem czy to "realistyczne" podejście, które sprawdziło się w Batmanie tutaj też się sprawdzi. Z drugiej strony elementy fantastyczne jak Cyklop, czy Zendaya jako Atena Bogini Mądrości są.
To w sumie Troja Petersena była realistyczna, ale wyglądała bardziej mitoligicznie. Nie wspominając o Diane Krüger, w najlepszym jej czasie.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#156 Post autor: Mystery » sob maja 09, 2026 19:25 pm

Może będzie dobry i epicki, ale póki co nie wygląda to dobrze. Też widzę tu hollywoodzkich aktorów, a nie postacie. Kolory gdzieś zaginęły i Gra o Tron rzeczywiście wyglądała bardziej epicko, bo co my tu mamy, garstkę żołnierzy biegnących plażą, tekturową Troję zajęta przez kilku żołnierzy z runięciem drewnianej wieży, wielkoludy w srebrnych zbrojach jak z Wiedźmina czy dialogi niczym z drugiego sezonu The Last of Us - "my dad is coming home" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#157 Post autor: Wawrzyniec » sob maja 09, 2026 19:48 pm

O widzę, że i Tobie rzuciło się w uszy to jak Peter Parker mówi "My dad is coming home". Co dla mnie w ogóle nie brzmi mitologicznie. Przy czym gdzieś słyszałem, że podobno Nolsn wzoruje się na jakimś współczesnym opracowaniu i tłumaczeniu Homera dokonanego przez jakąś feministyczną autorkę/profesor.

Cóż po zwiastunie na razie Diuna 3 lepiej się prezentuje.

I jeszcze wyjdzie, że Hans zakrzyczy Ludwiga.

ODPOWIEDZ