Ludzie to już na prawdę nie mają co robić
Michael Giacchino - Zootopia / Zootopia 2
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: Michael Giacchino - Zootopia / Zootopia 2
Już jest afera, że aktorka grająca Moanę nie ma naturalnych loków, tylko wyprostowane włosy, więc dramy a la Śnieżka, ciąg dalszy 
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
Co się stało ze Spotify? Kiedyś dało się przesłuchać praktycznie całą płytę bez reklam, góra 15 sekund klip Spotify czy jakiś krótki spot, a tu co kilka kawałków pół minuty reklamy Lidla
No ale udało się przesłuchać i słuchało się przyjemnie, taki funkowy i jazzujący Micheael, trochę w klimacie Cars 2, żonglujący muzyką świata, bo stylistycznie jest tu chyba wszystko i ciekaw jestem ilu różnych instrumentów tu użyto i trochę odetchnąłem, bo jednak nie jest to nieznośny mickey mousing skaczący z kwiatka na kwiatek, jaki zapowiadano i oszczędzono nam wstawek z heavy metalem
Score wyróżnia na pewno bardziej podniosła muzyka dotycząca nowej postaci węża stylizowana trochę na bliski wschód/Egipt, ozdobiona oniryczną tematyką, egzotycznym instrumentarium, szczególnie wszelkiej maści fletami. Powraca też tematyka z pierwszej części, choć są to bardziej akcenty, ale aranżacja w finałowym "Our Differences Don’t Make Any Difference" bardzo fajna i tylko szkoda, że temat główny nie kończy z przytupem suity.
Tak więc sprawdzone i czekam na film, gdzie taka muzyka może dać dopiero czadu.
W Snaking the Journal mamy mały easter egg, na kilka sekund pojawia się Ratatuj i jak mniemam to scena, gdzie będzie ukłon do animacji Pixara, którą zdradzono w zapowiedziach.
No ale udało się przesłuchać i słuchało się przyjemnie, taki funkowy i jazzujący Micheael, trochę w klimacie Cars 2, żonglujący muzyką świata, bo stylistycznie jest tu chyba wszystko i ciekaw jestem ilu różnych instrumentów tu użyto i trochę odetchnąłem, bo jednak nie jest to nieznośny mickey mousing skaczący z kwiatka na kwiatek, jaki zapowiadano i oszczędzono nam wstawek z heavy metalem
Tak więc sprawdzone i czekam na film, gdzie taka muzyka może dać dopiero czadu.
W Snaking the Journal mamy mały easter egg, na kilka sekund pojawia się Ratatuj i jak mniemam to scena, gdzie będzie ukłon do animacji Pixara, którą zdradzono w zapowiedziach.
- lis23
Ja jestem zadowolony, że jest więcej jazzu i dlatego bardziej mi przypomina Iniemamocnych niż pierwszy Zwierzogród, a tutaj easter egg;

Co do tematów z pierwszej części chodziło mi o utwór Zootopening, gdzie mamy motyw powszechny w jedynce ale jest on niepełny, nie ma końcówki
Na Disney+ jest "Zwierzogód 2 Za Kulisami"

Co do tematów z pierwszej części chodziło mi o utwór Zootopening, gdzie mamy motyw powszechny w jedynce ale jest on niepełny, nie ma końcówki
Na Disney+ jest "Zwierzogód 2 Za Kulisami"
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
Do jedynki przekonałem się z czasem, po latach jak nabyłem CD i sobie puściłem doszedłem do wniosku, że to całkiem przyjemny soundtrack ze świetną suitą, a teraz jestem już po dwóch odsłuchach dwójki i jeszcze przed filmem podoba mi się bardziej, ba już nawet Elio nie jest moim ulubionym animacyjnym scorem rokuJa jestem zadowolony, że jest więcej jazzu i dlatego bardziej mi przypomina Iniemamocnych niż pierwszy Zwierzogród, a tutaj easter egg;
youtu.be/9XFXsXQRPWI
Ostatnio zmieniony sob lis 22, 2025 11:37 am przez Mystery, łącznie zmieniany 2 razy.
- lis23
Ciekawe, ile muzyki brakuje na tyn wydaniu, które jest skrojone pod CD, chyba 67 minut?
W zwiastunach widać sporo akcji, pościgów, jest, min. akcja w dzielnicy pustynnej, której nie odwiedziliśmy w jedynce, jest jakaś górska dzielnica, inspirowana chyba Szwajcarią? Marsh Market to np. muzyka Country
W zwiastunach widać sporo akcji, pościgów, jest, min. akcja w dzielnicy pustynnej, której nie odwiedziliśmy w jedynce, jest jakaś górska dzielnica, inspirowana chyba Szwajcarią? Marsh Market to np. muzyka Country
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
Ta górska szwajcarska dzielnica to pewnie "Das Goats"
No i brakuje tu trochę najlepszej melodii z pierwszej części, myślałem, że to temat przewodni filmu, a tu go nie ma.
https://youtu.be/EuGPjJbrAV4?t=279
No i brakuje tu trochę najlepszej melodii z pierwszej części, myślałem, że to temat przewodni filmu, a tu go nie ma.
https://youtu.be/EuGPjJbrAV4?t=279
- lis23
Moim zdaniem, to jest temat Nicka i brakowało mi go już w jedynce, bo w pełni rozwinięty był dopiero w suicie 
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
Prędzej Judy, temat ten gra jak odjeżdża pierwszy raz ze stacji do Zwierzogrodu, tuż przed piosenką Shakiry. Do Nicka bardziej pasuje temat, który leci w Zootopening, w pierwszym filmie gra jak robi lodowe lizaki. Ogółem jednak myślę, że tematy w jedynce nie są stricte przyporządkowane postaciom, a bardziej panującym nastrojom, jak jest coś dramatycznego to gra jeden, jak coś bardziej rubasznego to inny.
- lis23
Temat Judy to ten smutny z początku pierwszej i drugiej suity a z filmu to np. "Not a real cop", gdy wraca przybita do domu pierwszego dnia pracy i odbiera telefon od rodziców
To, moim zdaniem jest temat Nicka, w filmie słyszymy go np. na początku "Jumbo Pop hustle" i dotyczy on właśnie Nicka 
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John