BOX OFFICE

To jest miejsce gdzie można podyskutować o samych filmach. Czekamy na wasze analizy, opinie, ciekawe spostrzeżenia, no i przede wszystkim produkcje godne polecenia. Zarówno te ambitne jak i te komercyjne. Piszcie, dyskutujcie, spierajcie się, niech forum zacznie wrzeć.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

Re: BOX OFFICE

#1276 Post autor: Kaonashi » śr lis 19, 2025 09:38 am

Nie byłbym jakoś szczególnie zdziwiony gorszymi notami od jedynki. Byłem na tym musicalu w Teatrze Roma. Pierwsza część filmu kończy się dokładnie w tym samym miejscu, co pierwszy z dwóch aktów musicalu. No i jednak pierwsza część musicalu wydała mi się ciekawsza, fabularnie nieco spójniejsza, piosenki lepsze; w drugiej części natomiast już nie poznajemy za dużo nowych postaci i lokacji, a piosenki trochę zaczynają się zlewać w jedną całość. No i miałem problem z tym, że "Defying Gravity" kończy pierwszą część - utwór jest na tyle podniosły i przebojowy, że pod kątem muzycznym byłby idealny na finał całości, a nie na zakończenie połowy musicalu. Oczywiście miejsce w musicalu podyktowane jest tekstem i fabułą, no ale częściowo właśnie przez to miałem wrażenie, że w drugiej połowie emocje już trochę siadają i po prostu czekamy na rozwiązanie i zakończenie. :wink:
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1277 Post autor: lis23 » śr lis 19, 2025 09:51 am

Zazdroszczę, ja byłem tylko na "Kotach" w Chorzowie a "Wicked" posiadam w wersji płytowej, oryginalnej, czyli musicalowej oraz w filmowej.
Bilety są drogie na musicale, za "Koty" dałem ponad 200 zł za dwie osoby a poszedłbym chętnie na "Aidę" i na "Tarzana" ale u mnie raczej nie grają ;)
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1278 Post autor: Kaonashi » śr lis 19, 2025 10:19 am

Koty w Chorzowie też widziałem. :wink: Pomijając, który musical jest lepszy, to Wicked w Romie wydaje się zrealizowane z większą pompą i budżetem, ale cenowo rzeczywiście Chorzów wypada korzystniej.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

ODPOWIEDZ