NAGRODY BRANŻOWE
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: NAGRODY BRANŻOWE
Elio taki dobry?
Luca tego kompozytora był taki sobie a tegoroczny Lilo i Stich jeszcze gorszy, więc jeszcze nie sprawdzałem muzyki do Elio, choć sam film bardzo fajny, już wiem, jaki mógł być mały Fox Mulder
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
Elio ma fantastyczny klimat zabawy akcją połączony z kosmiczną zadumą i tajemnicą wszechświata. Score w podsumowaniach rocznych przepadnie. Film poniósł klęskę frekwencyjną.
Lepszy od tych nominowanych i to score Simonsena, Luca i Lilo to Romer.
Score zachwyca elektroniką. Polecana dla tych, którzy lubią synth pop. Są też elementy orkiestrowe. Jednak te wstawki keyboardowe robią najlepszą robotę.
- lis23
O, a myślałem, że to Romer
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
Hoppers robi Mothersbaugh.
- lis23
Ci dwaj mi się mylą: Simonsen i Mothersbaugh jeszcze Göransson 
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
Cruise dziś odbiera honorowego Oscara, ktoś wie czy ta gala gubernatora jest gdzieś transmitowana?
NO CD = NO SALE
Kapitalne, mądre i ważne wystąpienie. Nigdy nie widziałem, żeby ktoś tyle czasu poświęcił w przemowie dla innych nagrodzonych.
Można wiele rzeczy o tym gościu powiedzieć, ale jego wkład w kino i to o czym tu mówił pod względem zawodowym - o wszystkich działach, ludziach, artystach, itp - jest niepodważalny.
Aktorskiego Oscara powinien dostać już dawno, ale myślę, że ta nagroda, przyznana teraz w takim a nie innym okresie jego kariery i miejscu, w którym stoi aktualnie przemysł kinowy (nawet nie filmowy), jest czymś bardzo ważnym i potrzebnym. A prywatnie - pisałem o tym już nie raz - zdycham za jego dramatycznymi rolami i przeszkadzało mi, że przez ostatnie 15 lat skupił się wyłącznie na akcyjnej rozrywce i realizacji swoich narcystycznych zapędów w tym względzie. Liczę, że powrót do prawdziwego aktorstwa w filmie Inarritu - a wiemy już oficjalnie, że to będzie film komediowy - będzie wydarzeniem.
Można wiele rzeczy o tym gościu powiedzieć, ale jego wkład w kino i to o czym tu mówił pod względem zawodowym - o wszystkich działach, ludziach, artystach, itp - jest niepodważalny.
Aktorskiego Oscara powinien dostać już dawno, ale myślę, że ta nagroda, przyznana teraz w takim a nie innym okresie jego kariery i miejscu, w którym stoi aktualnie przemysł kinowy (nawet nie filmowy), jest czymś bardzo ważnym i potrzebnym. A prywatnie - pisałem o tym już nie raz - zdycham za jego dramatycznymi rolami i przeszkadzało mi, że przez ostatnie 15 lat skupił się wyłącznie na akcyjnej rozrywce i realizacji swoich narcystycznych zapędów w tym względzie. Liczę, że powrót do prawdziwego aktorstwa w filmie Inarritu - a wiemy już oficjalnie, że to będzie film komediowy - będzie wydarzeniem.
NO CD = NO SALE
Aktorzy, którzy stali się żywymi legendami kina, nie potrzebują przereklamowanego Oscara. Oczywiście, miło oglądać jak odbierają. W ich karierze statuetka i tak niewiele już wniesie. Nagroda może być szansą dla młodej osoby, bo producenci zaczną się interesować.
Czy nagle inaczej zaczniemy doceniać Willema Dafoe i Samuela L. Jacksona, gdy dostaną rycerzyka? Podobnie jest z Tomem Cruise'm.
Czy nagle inaczej zaczniemy doceniać Willema Dafoe i Samuela L. Jacksona, gdy dostaną rycerzyka? Podobnie jest z Tomem Cruise'm.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Okay, fajnie że Tom Cruise dostał Oscara, nawet jeżeli z kategorii tych, które nawet Kathleen Kennedy kiedyś otrzymała. To bardziej nagroda za wkład w kinematografię, niż Oscar za konkretną, czy konkretne kreacje aktorskie. I tutaj widzę główny problem, gdyż u Toma Cruise'a rzadko widzę kreacje, a bardziej widzę... Toma Cruise'a. Zresztą wystarczy sobie popatrzeć jak się opisuje filmy Toma Cruise'a. "I wtedy Tom Cruise skoczył z samolotu i zrobił super popis kaskaderski". "I wtedy w tej scenie Tom Cruise wykonał swoim myśliwcem taki manewr, który tylko Tom Cruise mógłby wykonać". "I w następnej scenie Tom Cruise zaczął biec i biec i biec...". Właśnie tak mniej więcej opisuje się filmy z Tomem Cruisem. I weźmy też ambitniejsze projekty jak "The Last Samurai" z przepiękną muzyką Hansa Zimmera, gdzie od razu mówi się: "W tym filmie Tom Cruise jest samurajem". I niech mi teraz ktoś powie, czy pamięta bez pomocy ChatGTP, czy pamięta jak się nazywa postać grana przez Toma Cruise'a w The Last Samurai? No właśnie! Dla nas to po prostu: TOM CRUISE!
#WinaHansa #IStandByDaenerys