https://krakow.tvp.pl/89707015/posel-be ... ent-w-ikeaWawrzyniec pisze: ↑wt paź 28, 2025 22:55 pmTrochę jestem poza polską polityką, więc nawet nie wiem o co chodzi?
Bo do 800 zł to nie przestępstwo, tylko wykroczenie, dlatego mogą dać mandat (tym bardziej, że mienie zwrócono).MichalP pisze: ↑wt paź 28, 2025 20:54 pmAle tlumaczenie, ze mial sluchawki na uszach i nie slyszal - tzn wy w tej Polsce to macie takie kasy samoobslugowe, co wam mowia - "zostaly jeszcze trzy produkty niezeskanowane, prosze wrocic do kasy" - i on tego nie uslyszal.Troche mu sie tego zebralo na 4 stowy. I co to za nowe prawo, ze jak ukradniesz ze sklepu to ci mandat daja
, jak za przechodzenie na czerwonym.
A co do kas, nie wiem jak działają w IKEI, natomiast ... no cóż... albo złodziej, albo idiota. Zmiksuj razem i wyjdzie: poseł.

Tym razem, Kaczyński nie ściemnia i zawiesił aż czterech polityków PIS
 Tym razem, Kaczyński nie ściemnia i zawiesił aż czterech polityków PIS 

Dlatego właśnie, tak im zależy na ponownym dojściu do władzy, by nie tylko zatuszować swoje miliardowe wałki. Ale też nadal bezkarnie okradać obywateli.
   Dlatego właśnie, tak im zależy na ponownym dojściu do władzy, by nie tylko zatuszować swoje miliardowe wałki. Ale też nadal bezkarnie okradać obywateli.