Jak rzyć, panie premierze?

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

Re: Jak rzyć, panie premierze?

#7201 Post autor: Koper » śr paź 29, 2025 00:01 am

Wawrzyniec pisze:
wt paź 28, 2025 22:55 pm
Trochę jestem poza polską polityką, więc nawet nie wiem o co chodzi? :?
https://krakow.tvp.pl/89707015/posel-be ... ent-w-ikea
MichalP pisze:
wt paź 28, 2025 20:54 pm
Ale tlumaczenie, ze mial sluchawki na uszach i nie slyszal - tzn wy w tej Polsce to macie takie kasy samoobslugowe, co wam mowia - "zostaly jeszcze trzy produkty niezeskanowane, prosze wrocic do kasy" - i on tego nie uslyszal. :lol: Troche mu sie tego zebralo na 4 stowy. I co to za nowe prawo, ze jak ukradniesz ze sklepu to ci mandat daja :shock: , jak za przechodzenie na czerwonym.
Bo do 800 zł to nie przestępstwo, tylko wykroczenie, dlatego mogą dać mandat (tym bardziej, że mienie zwrócono).
A co do kas, nie wiem jak działają w IKEI, natomiast ... no cóż... albo złodziej, albo idiota. Zmiksuj razem i wyjdzie: poseł. :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#7202 Post autor: lis23 » śr paź 29, 2025 06:49 am

Koper pisze:
wt paź 28, 2025 18:52 pm
Tymczasem niedobre lewactwo powstrzymało viceprezesa Konfy przed uczciwym odbiorem z IKEI reperacji za potop szwedzki. :(
Pikuś - dwutygodniowy Rząd Morawieckiego sprzedał kluczową działkę pod CPK za ok. 23 miliony zł a teraz, owa działka jest warta ... nawet 400 milionów zł i Skarb Państwa musi ją odkupić :mrgreen: :P Tym razem, Kaczyński nie ściemnia i zawiesił aż czterech polityków PIS ;)
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Krzysiek
Nominacja do odkrycia roku

#7203 Post autor: Krzysiek » śr paź 29, 2025 08:15 am

Koper pisze:
śr paź 29, 2025 00:01 am
Wawrzyniec pisze:
MichalP pisze:
wt paź 28, 2025 20:54 pm
Ale tlumaczenie, ze mial sluchawki na uszach i nie slyszal - tzn wy w tej Polsce to macie takie kasy samoobslugowe, co wam mowia - "zostaly jeszcze trzy produkty niezeskanowane, prosze wrocic do kasy" - i on tego nie uslyszal. :lol: Troche mu sie tego zebralo na 4 stowy. I co to za nowe prawo, ze jak ukradniesz ze sklepu to ci mandat daja :shock: , jak za przechodzenie na czerwonym.
Bo do 800 zł to nie przestępstwo, tylko wykroczenie, dlatego mogą dać mandat (tym bardziej, że mienie zwrócono).
A co do kas, nie wiem jak działają w IKEI, natomiast ... no cóż... albo złodziej, albo idiota. Zmiksuj razem i wyjdzie: poseł. :D
Jeśli oddał co "przypadkiem" wyniósł ze sklepu, znaczy się, nie potrzebował tych przedmiotów i w pełni świadomie chciał ukraść. Gdyby ta patelnia i coś jeszcze były mu niezbędne, to by przeprosił, chciał wrócić do kas i zapłacił.

Awatar użytkownika
Krzysiek

#7204 Post autor: Krzysiek » śr paź 29, 2025 08:18 am

lis23 pisze:
śr paź 29, 2025 06:49 am
Koper pisze:
wt paź 28, 2025 18:52 pm
Tymczasem niedobre lewactwo powstrzymało viceprezesa Konfy przed uczciwym odbiorem z IKEI reperacji za potop szwedzki. :(
Pikuś - dwutygodniowy Rząd Morawieckiego sprzedał kluczową działkę pod CPK za ok. 23 miliony zł a teraz, owa działka jest warta ... nawet 400 milionów zł i Skarb Państwa musi ją odkupić :mrgreen: :P Tym razem, Kaczyński nie ściemnia i zawiesił aż czterech polityków PIS ;)
Złodziej, złodzieja złodziejem pogania :twisted: Dlatego właśnie, tak im zależy na ponownym dojściu do władzy, by nie tylko zatuszować swoje miliardowe wałki. Ale też nadal bezkarnie okradać obywateli.
Udało się wcześniej na "dwie parafie" i działki dla Morawieckiego, więc ponowny przewał w imię prawa i sprawiedliwości (bo nam się należy) już tak nie gorszy. A piniądz nie śmierdzi. Pisałem to wcześniej... tyle jeszcze co nie ujrzało światła dziennego to pewnie nie miliardy zł a miliardy $

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#7205 Post autor: lis23 » śr paź 29, 2025 09:34 am

Ziobro ma stracić immunitet i grozi Mu 25 lat więzienia za 26 zarzutów, min. kierowanie grupą przestępczą, obecnie przebywa na Węgrzech i razem z Romanowskim opowiada, że Donald Tusk jest marionetką Unii Europejskiej w Polsce ;) Być może to będzie kolejny azylant u Orbana ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#7206 Post autor: Wawrzyniec » śr paź 29, 2025 14:45 pm

Koper pisze:
śr paź 29, 2025 00:01 am
Wawrzyniec pisze:
Zaraz to ten debil co robił happening pod Bundastegiem, gdzie położył kartonowego Tuska. Widzę na zasadzie Niemcom Tuska podrzuca, a Szwedów okrada. :roll:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#7207 Post autor: lis23 » śr paź 29, 2025 14:58 pm

Słyszałem, że Konfederacja bojkotuje Ikeę, więc Ich poseł złamał partyjny zakaz, kupując tam? ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#7208 Post autor: Wawrzyniec » śr paź 29, 2025 16:15 pm

lis23 pisze:
śr paź 29, 2025 14:58 pm
Słyszałem, że Konfederacja bojkotuje Ikeę, więc Ich poseł złamał partyjny zakaz, kupując tam? ;)
Dokładnie, jak już to powinien w Bodzio kraść, znaczy kupować.
A w ogóle to widać trochę różnicę. Paryż, jak i świat żył kradzieżą w Luwrze, a Polska jak widzę, talerzy i patelni z IKEI.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Krzysiek

#7209 Post autor: Krzysiek » śr paź 29, 2025 16:26 pm

Wawrzyniec pisze:
śr paź 29, 2025 16:15 pm
lis23 pisze:
śr paź 29, 2025 14:58 pm
Dokładnie, jak już to powinien w Bodzio kraść, znaczy kupować.
A w ogóle to widać trochę różnicę. Paryż, jak i świat żył kradzieżą w Luwrze, a Polska jak widzę, talerzy i patelni z IKEI.
U Bogdana Szewczyka w sklepach, nikt z PiSu nie może kraść, ponieważ to dobrodziej tej partii. Swoją drogą, ciekawe iż nikt z PiSu jeszcze nie zauważył jaką Pan Bogdan rejestrację od wielu lat ma na swoim "Maybachu" :lol:
A poseł może niewprawiony i dopiero chciał zakosztować "euforii" przywłaszczenia cudzego mienia. Jakoś musi zacząć by utrzymać się na wierzchu :mrgreen: Później łatwiej o transfer do PiSu.

Awatar użytkownika
MichalP

#7210 Post autor: MichalP » śr paź 29, 2025 20:53 pm

Jakim trzeba byc dzbanem, zeby jako posel probowac sobie przywlaszczyc pare pierdol do domu za kilka stow. W tym momencie oczywiscie jest pytanie - czy to jest dzban, czy robi to od dawna i juz tak mu weszlo w krew. Tyle, ze do tej pory go nie zlapali, bo przemycal na prawde jakies drobiazgi a tym razem bral tego wiecej wiec myslal ze i mu sie upiecze z paroma rzeczami wiecej. I koledzy z partii go debilnie tlumacza jeszcze :roll:

Awatar użytkownika
Krzysiek

#7211 Post autor: Krzysiek » śr paź 29, 2025 21:17 pm

Każdy każdego tłumaczy tak, jak sam pojmuje przywłaszczenie czyjegoś mienia lub szwindel na setki milionów. Sam premier Morawiecki mógł, to dlaczego jego podwładny miał się krygować?

"W rozmowie z Onetem pani Urszula, przedsiębiorczyni z Ostrowa i przewodnicząca Koła Gospodyń Wiejskich, broni polityka. Mówi o jego pomocy przy dożynkach i wsparciu w nagłych sytuacjach. - To człowiek bardzo głęboko wierzący. Jego wiara nie pozwoliłaby mu na robienie przekrętów - powiedziała w rozmowie z dziennikarzem. Kobieta apeluje, by poczekać na wyjaśnienia, a nie "mieszać człowieka z błotem".

Tu zadziałał ten sam mechanizm. Tylko że za kradzież ze sklepu butelki piwa lub nawet wódki, policja nie potraktuje tak łagodnie zwykłego obywatela. Nawet gdyby ten obywatel skonsumował "na miejscu" napitek i tak zostałoby to uznane za kradzież. A delikwent na co najmniej 24 usadzony na posterunku do wyjaśnienia sprawy.

My tu możemy utyskiwać, ale ludzie uwierzą nawet w cud niepokalanego poczęcia Prezesa tak jak uwierzyli iż to wina Tuska, że Kaczorówna ma trójkę dzieci rzekomo każde z innym. "Ale to nieprawda, bo to święta dziewczyna, bardzo dobrze się prowadząca i te dzieci poczęły się bez grzechu...". Można by takie cuda przytaczać i powtarzać. Głupiemu dużo łatwiej wmówić iż jest mądry, niż mądremu, że jest głupi.

ODPOWIEDZ