Najważniejszy brakujący fragment (oprócz Akuły i boksowania; prolog to ja kocham i chyba tylko ja, ale mi brakuje) przede wszystkim największy brak to muzyka zaraz po wielkiej kłótni Hackmana z WAshingtonem, kiedy Denzel odbiera dowodzenie.galljaronim pisze: ↑pn wrz 29, 2025 23:25 pmBrakuje trochę muzyki na podstawowym wydaniu. Według moich obliczeń jakieś 20-25 minut. Przede wszystkim muzyki w trakcie walki z Akułą, akcyjnego tematu Huntera podczas boksowania, prologu i jeszcze kliku innych fragmentów. No i co najważniejsze, to zostanie to podzielone na mniejsze utwory, a nie jak w przypadku wydania podstawowego, gdzie mamy 5 kolosów. No i oczywiście zostanie to zapewne dobrze zremasterowane przez Maxime Marion. Liczę również na jakieś fajne dema i alternaty.
Już wkrótce się przekonamy.
INTRADA - PLANY WYDAWNICZE
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Re: INTRADA - PLANY WYDAWNICZE
- galljaronim
- John Powell
Tak. Wiem o który fragment Ci chodzi. Kłótnia Ramseya z Hunterem między dwoma spotkaniami z Akułą. Na bootlegu tytuł utworu to "Command". Jego pierwsza część brzmi trochę w stylu Nick Glennie-Smitha. Świetny kawałek.Paweł Stroiński pisze: ↑wt wrz 30, 2025 23:02 pm
Najważniejszy brakujący fragment (oprócz Akuły i boksowania; prolog to ja kocham i chyba tylko ja, ale mi brakuje) przede wszystkim największy brak to muzyka zaraz po wielkiej kłótni Hackmana z WAshingtonem, kiedy Denzel odbiera dowodzenie.
Zastanawia mnie czy w finale prologu, kiedy pojawiają się tytuł filmu, będzie wejście dwóch nut. Na nieoficjalnym wydaniu jest w tym miejscu zagrana cześć tematu głównego. Przyzwyczaiłem się do wersji filmowej i liczę, że taka będzie.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Sama wielka kłótnia nie ma muzyki. Muzyka wchodzi dokładnie w momencie, w którym Ramsey traci dowództwo.
Ja trochę na bootlegu (niestety, nie mam kawałka bokserskiego) pozmieniałem tytuły na bliższe fabule. Command nazwałem Ramsey Relieved/Sinking
Ja trochę na bootlegu (niestety, nie mam kawałka bokserskiego) pozmieniałem tytuły na bliższe fabule. Command nazwałem Ramsey Relieved/Sinking

Disc 1:
The Score
1. Main Title – News Report (4:43)
2. Briefing and Goodbyes – Roll Tide (7:33)
3. Little Ducks (2:04)
4. Fire in the Galley – Hunter Rebuffed (4:35)
5. Boxing (0:52)
6. Real EAM (2:37)
7. This Is Not a Drill (5:49)
8. Classification (3:21)
9. First Engagement (3:23)
10. Mutiny/2nd Attack – Bilge Bay (16:07)
Disc 2:
1. Counter Mutiny (9:46)
2. 1SQ – Crisis Averted (18:52)
3. Court of Inquiry – Resolution/End Titles (8:39)
The Extras
4. Crimson Tide 2014 Concert Suite (Demo) (4:41)
5. Fire in the Galley – Hunter Rebuffed (Film Version) (3:13)
6. Court of Inquiry – Resolution/End Titles (Film Version) (8:43)
Zamówione, ale bonusy to jakiś żart, a za ponowne wydanie 20-minutowych utworów należy im się egzekucja z luku torpedowego.
NO CD = NO SALE
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Podzielili kawałki, które były kompilacjami.
Na podstawie bootlega, który mam (cały ten materiał bez bonusów i bez Boxing), mogę powiedzieć, że 1SQ z oryginalnego wydania było jednym długim kawałkiem. Dołączyli do niego Crisis Averted, ale to ma z minutę po prostu. Tak samo Mutiny.../Bilge Bay jest jednym długim utworem. Pocięcie go byłoby sztuczne.
Na podstawie bootlega, który mam (cały ten materiał bez bonusów i bez Boxing), mogę powiedzieć, że 1SQ z oryginalnego wydania było jednym długim kawałkiem. Dołączyli do niego Crisis Averted, ale to ma z minutę po prostu. Tak samo Mutiny.../Bilge Bay jest jednym długim utworem. Pocięcie go byłoby sztuczne.