Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » ndz maja 23, 2010 16:14 pm
dziekan pisze:Lubie Johna Williamsa,ale rzadko kiedy slucham jego prac w calosci.
Potrafi pisac kapitalne tematy,ale mam trudnosci z przebrnięciem przez calosc.
A to zupełnie przeciwieństwo do mnie. Oczywiście czasami zapodaje sobie pojedyncze ulubione utwory, ale jak już wkładam płytę to słucham jej od początku do końca. Gdyż właśnie na tym polega geniusz Williamsa, że słuchając tej muzyki ogląda się w sumie cały film bez potrzeby obrazu.
A np. takie "Memoirs of a Geisha" to już jest wręcz skupowisko perełek i każdy utwór na tej płycie prezentuje bardzo wysoką wartość. Każdy jest warty przesłuchania. A w takim akirat "A.I." mamy bardzo przyjemny i delikatny underscore.
Ale wiadomo to jest moje zdania, WIELKIEGO fana John Williamsa

#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
bladerunner
autor: bladerunner » wt maja 25, 2010 14:42 pm
Dla przypomnienia.
HGW- Man on Fire Oficjalne wydanie
HGW- Man on Fire Bootleg
Wydanie oficjalne zdecydowanie bardziej słuchalne, zabrakło kilku świetnych kawałków jak Kidnapping . A no i tą bezczelną kopię Requiem for a dream Harry mógł sobie darować. Poza Tym The End wgniata w fotel
Ma Ocena
: 4/5
-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » śr maja 26, 2010 21:35 pm
On The Beach - Christopher Gordon
Przesłuchałem ten soundtrack i po pierwszym odsłuchu powiedziałem "Nawet dobre". Teraz słucham tej muzyki po raz drugi i mówię "Wow

". Tej muzyki to się słucha. Doskonałe tematy, wspaniałe wykorzystanie potęgi orkiestry symfonicznej. Sporo też muzyki przejmującej w wykonaniu "smutnych smyczków", że się tak wyrażę. A już końcówka płyty z "Lux Perpetua" i "From the Beach, Silently Weeping" naprawdę nie pozostawia żadnych wątpliwości jak świetny soundtrack to jest!
-
nadszyszkownik Kilkujadek
- Nominowany do Emmy
autor: nadszyszkownik Kilkujadek » śr maja 26, 2010 21:54 pm
Wawrzyniec pisze:On The Beach - Christopher Gordon
Przesłuchałem ten soundtrack i po pierwszym odsłuchu powiedziałem "Nawet dobre". Teraz słucham tej muzyki po raz drugi i mówię "Wow

". Tej muzyki to się słucha. Doskonałe tematy, wspaniałe wykorzystanie potęgi orkiestry symfonicznej. Sporo też muzyki przejmującej w wykonaniu "smutnych smyczków", że się tak wyrażę. A już końcówka płyty z "Lux Perpetua" i "From the Beach, Silently Weeping" naprawdę nie pozostawia żadnych wątpliwości jak świetny soundtrack to jest!
Święte słowa, kapitalna muzyka . Już samo otwarcie w postaci "The World At War" jest mocne, a dalej jest tylko lepiej. Mój ulubiony kawałek to "Anchorage". Godne polecenia są także inne jego soundtracki, jak "Salem's Lot", "Moby Dick" czy trochę słabszy, ale i tak trzymający solidny poziom "When Good Ghouls Go Bad". Po prostu Gordon świetnym kompozytorem jest i basta, a że trochę niedocenianym, to już inna sprawa.
-
muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
autor: muaddib_dw » czw maja 27, 2010 20:23 pm
A ja odpaliłem ostatnio The Abyss - Silvestriego. Muzykę chyba każdy zna, klasyk który aż się prosi o wydanie deluxe w varese clubie

-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » czw maja 27, 2010 21:12 pm
O "The Abyss" dzięki za przypomnienie, bardzo mi pasuje do mego najnowszego nurtu przewodniego w ostatnio słuchanych soundtrackach:
Das Boot - Klaus Doldinger
Crimson Tide - Hans Zimmer
Oceans - Bruno Coulais
Titanic - James Horner
Zaraz się biorę za "The Abyss"

-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
autor: Koper » czw maja 27, 2010 21:13 pm
To jeszcze "Deep Blue" Fentona i "The Hunt for Red October" Poledourisa do kompletu by wypadało.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » czw maja 27, 2010 21:18 pm
Postaram się, ale chyba już nie dam rady

-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
autor: Koper » czw maja 27, 2010 21:44 pm
I "The Big Blue" i "Atlantis" jeszcze.

;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » czw maja 27, 2010 21:50 pm
Najbardziej to pasowałoby "Hard Rain" Christophera Younga, ale tego nie znam i nie mam. A i tak nie dam już rady.
-
Mystery
- James Horner
autor: Mystery » pt maja 28, 2010 22:00 pm
Delerue: średnie "La Passante Du Sans", mogące być "Guy De Maupassant", porządne "A Show Of Force", znakomite "A Little Sex" i mistrzowskie "Man, Woman And Child", brak słów, jak ładna to praca

-
bladerunner
autor: bladerunner » sob maja 29, 2010 21:06 pm
Dla przypomnienia.
Myster mi smaka narobił.
Lady In The Water - James Newton Howard
Świetny Prolog, przyjemne Ripples In The Pool, a ostatnie 3 utwory poczynając od The Healing są genialne. Płyta trochę jednak nuży i zbyt często powtarza się jeden motyw.
Ogólnie z lekką dozą ostrożności polecam

-
Adam
- Jan Borysewicz
dziekan pisze:Transformers : Revenge Of The Fallen - Steve Jablonsky
Osobiście uważam,że recka Adama zaznaczyła wszelkie wady i zalety tej ścieżki i zgadzam sie z mocną trójką
Bardzo lubie pierwsze cztery utwory
Myśle,że album jako calosc trzyma dosc przyzwoity poziom i rozrywka gwarantowana

#FUCKVINYL
-
Adam
- Jan Borysewicz
dziękuje ale nie skorzystam

#FUCKVINYL
-
Adam
- Jan Borysewicz
nie.. po prostu jak widzę duet Zimmer & Balfe to wiem że mój poziom debilizmu jest za niski by mieć czelność słuchać takiego genialnego połączenia kompozytorskiego i równie genialnych dokonań obojga

#FUCKVINYL