John Williams

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

Re: John Williams

#5656 Post autor: lis23 » wt lis 05, 2024 20:07 pm

Bo ja wiem, czy nie będą miały znaczenia?
Kamalę Harris popiera najpopularniejsza celebrytka Ameryki, która Sama mogłaby wygrać wybory, czyli Tylor Swift a jest jeszcze Lady Gaga, itp. Celebryci związani z Disneyem też popierają Harris, więc może nie przypadkowo dokument o Williamsie jest właśnie na D+? ;)
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Pawel P.
Metallica
Kontakt:

#5657 Post autor: Pawel P. » wt lis 05, 2024 20:09 pm

Adam pisze:
wt lis 05, 2024 19:56 pm
Pawel P. pisze:
wt lis 05, 2024 19:51 pm
A Arnold juz w 2016 roku zapowiedzial: ‘I Will Not Vote for the Republican Candidate for President’
https://variety.com/2016/biz/news/arnol ... 201882915/
No i co z tego.
A teraz powiedział, że ani tego, ani tej nie popiera, no ale musi oddać głos więc mu padło w losowaniu na Kamale.

Jest masa rozczarowanych wyborców Bidenem, którzy na niego głosowali, a w tych wyborach poparcia celebrytów dla jednej i drugiej strony nie będą miały znaczenia, bo zadecydują głosy patusów i biedoty. Ich celebryci nie interesują.

Tak więc, nie wiemy czy Williams w ogóle głosuje i nie wiemy na kogo. Możemy sobie tylko pogdybać, bo kiedyś to u niego było.....
Jak chcesz, to uznawaj to za gdybanie.

Domyślam się, że ten tekst o losowaniu u Arnolda to taka Twoja licentia poetica, ale tak się rodzą fake newsy.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#5658 Post autor: Wawrzyniec » wt lis 05, 2024 20:12 pm

Adam pisze:
wt lis 05, 2024 19:56 pm
Jest masa rozczarowanych wyborców Bidenem, którzy na niego głosowali, a w tych wyborach poparcia celebrytów dla jednej i drugiej strony nie będą miały znaczenia, bo zadecydują głosy patusów i biedoty. Ich celebryci nie interesują
Dlatego ja mogę się mylić, ale nie jestem pewny czy strategia Kamali, aby otaczać się celebrytami poskutkuje. Tym bardziej, że coś za bardzo na swoich wiecach wyborczych otaczała się w i jej imieniu przemawiało, sporo uczestników imprez u P. Diddy'ego jak Beyonce czy Jennifer Lopez. Dlatego nie wiem czy to pomogło jej zdobyć wyborców. :?
Koper pisze:
wt lis 05, 2024 19:45 pm
Sorry, Big John, ale w kwestii patriotycznej propagandy, jeszcze trochę brakuje do Korei Północnej. Tam to jest energia w tych propagandowych pieśniach, że aż od razu cały naród wskakuje w kamasze i leci napierdzielać imperialistów z zachodu.

youtu.be/M8m1oDXFi_w
Niby tak, ale tylko przypomnę, że swego czasu Kim sięgną po muzykę Jeremy Soule'a z Elder Scrolls IV: Olivion. ;)

youtu.be/wKC0vB5PfNY
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#5659 Post autor: Adam » wt lis 05, 2024 20:22 pm

Pawel P. pisze:
wt lis 05, 2024 20:09 pm
Domyślam się, że ten tekst o losowaniu u Arnolda to taka Twoja licentia poetica, ale tak się rodzą fake newsy.
nie. tydzień temu ogłosił, że nie jest za żadnym z dwóch nazwisk, no ale obowiązek demokratyczny musi spełnić, więc...

są celebryci, którzy wprost ogłosili, że np. nie głosowali wcześniej na Trumpa, ale teraz to zrobią, albo na odwrót - głosowali na niego wcześniej, ale teraz już tego nie zrobią.

dlatego powtarzam - możemy sobie tylko gdybać, bo nawet nie wiadomo od czasu Obamy, czy Williams w ogóle chodzi na wybory, a co dopiero na kogo głosował/uje.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#5660 Post autor: Adam » wt lis 05, 2024 20:24 pm

lis23 pisze:
wt lis 05, 2024 20:07 pm
Bo ja wiem, czy nie będą miały znaczenia?
Kamalę Harris popiera najpopularniejsza celebrytka Ameryki, która Sama mogłaby wygrać wybory, czyli Tylor Swift a jest jeszcze Lady Gaga, itp. Celebryci związani z Disneyem też popierają Harris, więc może nie przypadkowo dokument o Williamsie jest właśnie na D+? ;)
jakby tak było, to 99% młodych kobiet, fanek Taylor, by głosowało na Kamalę. A jakoś statystyki procentowe temu mocno przeczą. Poparcie celebrytów miało znaczenie, gdy wybory były kwestią mody, jak przy Obamie.

Dziś nie ma to żadnego znaczenia, tym bardziej gdy widzimy, że około 3/4 najpopularniejszych osób popkultury poparło Kamalę (żaden kandydat to tej pory nie miał aż tak dużo poparcia od celebrytów, jak ona - nawet Obama), a nic jej to nie daje w sondażach.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#5661 Post autor: Wawrzyniec » wt lis 05, 2024 20:29 pm

Adam pisze:
wt lis 05, 2024 20:22 pm
, bo nawet nie wiadomo od czasu Obamy, czy Williams w ogóle chodzi na wybory, a co dopiero na kogo głosował/uje.
Patrząc jaki John Williams jest patriotyczny i jak kocha Amerykę, gdzie chór śpiewa:

This land is your land, this land is my land
From California, to the New York Island
From the redwood forest, to the gulf stream waters
This land was made for you and me

... to bym się zdziwił, gdyby nie brał udział w wyborach:

youtu.be/7t2LGv-iR1Y

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#5662 Post autor: lis23 » wt lis 05, 2024 20:34 pm

Kobiety będą głosować bo chodzi o aborcję i o głośny wyrok, który wywrócił wszystko do góry nogami, więc ich głosy Harris ma jak w banku ;)

Awatar użytkownika
Pawel P.
Metallica
Kontakt:

#5663 Post autor: Pawel P. » wt lis 05, 2024 20:38 pm

Adam pisze:
wt lis 05, 2024 20:22 pm
Pawel P. pisze:
wt lis 05, 2024 20:09 pm
nie. tydzień temu ogłosił, że nie jest za żadnym z dwóch nazwisk, no ale obowiązek demokratyczny musi spełnić, więc...

są celebryci, którzy wprost ogłosili, że np. nie głosowali wcześniej na Trumpa, ale teraz to zrobią, albo na odwrót - głosowali na niego wcześniej, ale teraz już tego nie zrobią.

dlatego powtarzam - możemy sobie tylko gdybać, bo nawet nie wiadomo od czasu Obamy, czy Williams w ogóle chodzi na wybory, a co dopiero na kogo głosował/uje.
Uprościłeś to trochę, bo jednak napisał: "Najpierw jestem Amerykaninem, a dopiero później Republikaninem. To dlatego w tym tygodniu zagłosuję na Kamalę Harris i Tima Walza. Robię to, bo czuję, że wielu z was, tak jak ja, nie poznaje tego kraju. Macie prawo być wściekli”. W innym wywiadzie to rozwinąl i zachęcal też do glosowania na Kamalę, i dodał, że jesli Trump wygra, będzie kontynuowal dzielenie Amerykanów.

Nie przypuszczałem, że taka dyskusja się z tego zrobi. Dla mnie to oczywiste, ze JW ma demokratyczne poglądy, dla Ciebie to gdybanie. Luz.

Kończę na tym, to nie jest miejsce na takie dyskusje.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#5664 Post autor: Wawrzyniec » wt lis 05, 2024 21:15 pm

A już całkiem na poważnie, to można się nabijać, że po przesłuchaniu tego albumu nasz owczarek niemiecki przemieni się w amerykańskiego orła bielika, ale jak na Johna Williamsa przystało, strasznie to wpada w ucho! I od wczoraj słucham tego albumu na okrągło i nawet teraz pisząc tego posta go słucham.

Awatar użytkownika
Pawel P.
Metallica
Kontakt:

#5665 Post autor: Pawel P. » wt lis 05, 2024 21:26 pm

Wpada, bo to są bardzo załużone i popularne w Ameryce utwory, bardzo przyjemnie zaranżowane i wykonane - w tym Coplanda i Bernsteina - pieśń Williamsa jest tam jedyną nowością.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#5666 Post autor: Koper » wt lis 05, 2024 22:51 pm

lis23 pisze:
wt lis 05, 2024 20:34 pm
Kobiety będą głosować bo chodzi o aborcję i o głośny wyrok, który wywrócił wszystko do góry nogami, więc ich głosy Harris ma jak w banku ;)
Yhy, jakby w Polsce kobiety nie głosowały na PiS czy na konfę.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#5667 Post autor: Adam » wt lis 05, 2024 23:58 pm

Dokładnie. Najwiecej % młodych kobiet u nas głosowało na konfę, co dla mnie jest do dziś największym mindfuckiem tych wyborów..
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Pawel P.
Metallica
Kontakt:

#5668 Post autor: Pawel P. » śr lis 06, 2024 00:15 am

Adam pisze:
wt lis 05, 2024 23:58 pm
Dokładnie. Najwiecej % młodych kobiet u nas głosowało na konfę, co dla mnie jest do dziś największym mindfuckiem tych wyborów..
Że co?

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#5669 Post autor: lis23 » śr lis 06, 2024 05:57 am

Adam pisze:
wt lis 05, 2024 23:58 pm
Eeee ... Akurat w ubiegłym roku zarówno młodzi jak i kobiety głosowały na obecny Rząd, Konfederacja zliberalizuje im aborcję?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#5670 Post autor: Adam » śr lis 06, 2024 06:46 am

Lisu czy Ty czytałeś w ogole wyniki naszych wyborów :?: :!: bo jak widać nie..

Z młodych kobiet poniżej 30stki które wzięły udział w wyborach, tłumy zagłosowało na Konfę :arrow:

https://wydarzenia.interia.pl/wybory/pa ... Id,6881782

https://dorzeczy.pl/amp/596397/wybory-d ... ewica.html
NO CD = NO SALE

ODPOWIEDZ