Benjamin Wallfisch

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

Re: Benjamin Wallfisch

#241 Post autor: Mystery » śr cze 05, 2024 11:26 am

A mi się wydaje, że po tych ostatnich filozoficznych wywodach Scotta, serii przyda się powrót do korzeni. Mamy statek, ekipę, potwora i lecimy z horrorem akcji, a nie daremnym sci-fi, choć wcale nie jest powiedziane, że otrzymamy tu tylko skradanki, strzelankę i dżampskery :wink:

A w międzyczasie powstaje serial twórcy Fargo, także może tam dostaniemy coś więcej i przynajmniej nie trzeba się będzie martwić o muzę do której najpewniej zasiądzie Russo.

Awatar użytkownika
MichalP
Nominacja do odkrycia roku

#242 Post autor: MichalP » śr cze 05, 2024 18:41 pm

Sama zajawka jak dla mnie ujdzie. Ale martwi mnie to ze nic nowego nie pokazali niz to co widzieliśmy w innych odsłonach. Czyli jada na maksa na nostalgi. Kazdy kadr to odnosnik do pierwszego albo drugiego Aliena. Bohaterowie jak wyciagnieci z Instagrama. Zupelnie nijacy. Jak z typowego nisko budżetowego horroru o nastolatkach zgubionych w lesie. No i sam Alien. Zarys fabuly w stylu: and Alien somehow returned. Po prostu jest żeby byl i wykończył nasze miesko. A juz dialog w stylu. "Cos sie rusza w wodzie. No mowie ci kurwa ze coś sie rusza". Bedzie duzo krzyczenia i biegania i przewracania sie i lazenia po ciemku bez powodu.

Nie wiem. Moze czyms zaskoczą ale watpie.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#243 Post autor: kiedyśgrześ » śr cze 05, 2024 22:19 pm

MichalP pisze:
śr cze 05, 2024 18:41 pm
Kazdy kadr to odnosnik do pierwszego albo drugiego Aliena...
albo trzeciego

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#244 Post autor: kiedyśgrześ » ndz lip 14, 2024 21:30 pm

Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#245 Post autor: Adam » śr lip 17, 2024 21:35 pm

Adam pisze:
czw maja 09, 2024 11:38 am
źle to nie wygląda, no ale to tylko trailer.

youtu.be/Jm27YjLnPHc
I po seansie. No wow! Zaryzykuję, że to drugi po Mavericku tak BARDZO udany sequel w ostatniej dekadzie, albo dwóch. Zaskakująco świetny film, z kapitalnymi efektami specjalnymi (w zasadzie żadne ujęcie nie było sztuczne) - dawno tak dobrych nie widziałem - oraz fajnym wyważeniem scenariusza pod względem dramaturgii, elementów komediowych, jak i poważnej tematyki. Osobno trzeba pochwalić Powella i Edgar-Jones. Ja wiem, że Powell "Pan idealna szczęka i nie tylko" ostatnio wyskakuje z lodówki i gra we wszystkim, ale facet znów pokazuje, że serio ma do zaoferowania coś więcej, niż tylko wygląd modela z okładki Men's Health. Edgar-Jones bardzo szanuję za oszczędny wybór ról i kierowanie karierą nie od dziś, a ten film dał jej bardzo dużo możliwości, szczególnie dramatycznych. No i szacunek dla scenarzystów, że świetna ekranowa chemia między tymi dwoma nie kończy się finalnie tak, jak pewnie każdy widz myśli, że się skończy (bo nawet się tu nie całują).

Muzyka jest bardzo spoko podczas seansu - trochę RCP, ale też i brzmień barowego country oraz orkiestry. Brzmi to ciekawie, że chętnie przesłucham score, gdy wyjdzie. Na pewno w filmie brzmi najciekawiej z ostatnich Benków od dawna. świetny jest też song-album, w filmie jest bardzo dużo fajnych piosenek, ale żadnej znanej, bo to promocja miejscowych artystów country z rejonów gdzie kręcono film.

No kurde mamy standalone sequel na który nikt nie czekał, a który jak się okazuje każdy z nas potrzebował. I nie przeszkadza tu zupełnie fakt, że nie ma żadnych nawiązań do jedynki.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#246 Post autor: Ghostek » czw lip 18, 2024 11:52 am

No i cóż z tego, skoro za tydzień wyjdzie Deadpool i zainteresowanie tym filmem będzie znikome, a przy takim budżecie pachnie już wtopą w BO.
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#247 Post autor: Adam » pt lip 19, 2024 20:24 pm

Score cyfrowo dopiero 2 sierpnia :?
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

#248 Post autor: swordfish » sob lip 20, 2024 08:05 am

Będę zdziwiony, jeśli wynik poszybuje w górę. Kolorowi w rolach epizodycznych. Żadnych akcentów LGBT+. I redneckowe piosenki. Czy którąś śpiewa kolorowy?
Do tego Hindus ginie od tornada jako pierwszy.
Koreańczyk jako reżyser to za mało, aby przyciągnąć widzów. Edgar-Jones powinna lizać się z Sashą Lane, wtedy podskoczyłoby do góry.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#249 Post autor: Adam » sob lip 20, 2024 11:03 am

Ależ bzdurny, homo i ksenofobiczny komentarz, jakbym czytał jakieś konfiarskie forum… :roll:

Film ma 80% na RT w tym 90% od widzów. Chyba najlepiej oceniany popkornowy tytuł w tym roku. A zarobi swoje.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#250 Post autor: Ghostek » sob lip 20, 2024 12:33 pm

Adam pisze:
sob lip 20, 2024 11:03 am
Ależ bzdurny, homo i ksenofobiczny komentarz, jakbym czytał jakieś konfiarskie forum… :roll:

Film ma 80% na RT w tym 90% od widzów. Chyba najlepiej oceniany popkornowy tytuł w tym roku. A zarobi swoje.
No i co z tego? Ostatnio im wyższa ocena na RT tym gorsze zarobki. Poza tym stoję przy tym, że za tydzień spadki będą katastrofalne.
Obrazek

Awatar użytkownika
qnebra
Zdobywca Oscara

#251 Post autor: qnebra » sob lip 20, 2024 16:59 pm

Nie, jeśli się patrzeć na ocenę widowni i nastroje na socjalach. Za tydzień zobaczymy, jeśli tam zrobili 'bait & switch' Twisters może być bezpieczne

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

#252 Post autor: swordfish » sob lip 20, 2024 20:37 pm

W finałowej scenie był kręcony wariant z pocałunkiem, który ostatecznie wycięto.
https://x.com/seresinbradshaw/status/18 ... 8293693579

Za wykorzystanie Lanie Gardner należą się brawa. Dziewczyna zaczynała karierę od śpiewania coverów na YouTube, gdzie jej "Dreams" Fleetwood Mac wszystkich zachwycił.
Obecnie trochę podrosła i gra country rocka. Liczę, że jeszcze mnie zauroczy swoim głosem, a jej własna najważniejsza piosenka ciągle przed nią. Podoba mi się jej upór i siła śpiewania. Kibicuję jej dalszej drodze artystycznej.

youtu.be/yqzXJG3QAMs

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#253 Post autor: Adam » ndz lip 21, 2024 09:27 am

Otwarcie 75 mln $ 8)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#254 Post autor: Mystery » ndz lip 21, 2024 09:47 am

To chyba jeszcze wczesny szacunek? Póki co wiadomo, że w piątek było 32,2 mln czyli mniej więcej tyle ile miało Dune 2 i analogicznie równo przed rokiem Oppenheimer. Może być nawet 80 mln, czyli prawie dwa razy więcej, niż dawały niektóre prognozy i będzie drugie, jak nie pierwsze otwarcie w tym roku dla filmu aktorskiego, także wielce nadspodziewany sukces, któremu dzięki dobrym opiniom widzów i krytyków, Deadpool, może aż tak wielkiej krzywdy nie wyrządzić.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#255 Post autor: Adam » ndz lip 21, 2024 09:50 am

Oczywiście że nie, tym bardziej, że film będzie miał dłuższy rozbieg, bo tam gdzie był kręcony nie ma kin na każdym skrzyżowaniu, więc ludzie muszą dojeżdżać na seanse.
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ