Harry Gregson-Williams Prince of Persia?
Harry bardzo dobrze zna półświatek arabski, bywał na Bliskim Wschodzie, a na niektórych forach internetowych można wyczytać, że nawet zna owy język. Więc ta znajomość na pewno mu pomogła, przy komponowaniu Księcia Persji.Wawrzyniec pisze:Uważam iż Harry Gregson-Williams pójdzie w kierunku "Królestwa Niebieskiego". Moim zdaniem całkiem dobra muzyka. Tylko nie chciałbym powtórki z Księcia Kaspiania, gdzie Gregson-Williams poszedł na łatwiznę kopiując swe poprzednie partytury.
I choć utwory takie jak "Ibelin" bardzo mi się podobają to oczekiwałbym czegoś świeżego.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
"Prince of Persia: The Sands of Time" - naprawdę bardzo fajne kino przygodowe
W kinie świetnie się bawiłem, otrzymałem dokładnie taką rozrywkę o jaką mi chodziło
A muzyka w filmie spisywała się bardzo dobrze. Już podczas oglądania parę fajnych tematów, wpadło mi do ucho.
A teraz co do samej muzyki Harry'ego Gregsona-Williamsa: Cieszę się i to bardzo, że moje obawy były bezpodstawne. Tak samo jak film, taki i ta muzykę daje świetną zabawę. Brawo panie Newell, brawo panie Bruckheimer, brawo panie Gregson-Williams - o to mi chodziło, jestem bardzo zadowolony

A teraz co do samej muzyki Harry'ego Gregsona-Williamsa: Cieszę się i to bardzo, że moje obawy były bezpodstawne. Tak samo jak film, taki i ta muzykę daje świetną zabawę. Brawo panie Newell, brawo panie Bruckheimer, brawo panie Gregson-Williams - o to mi chodziło, jestem bardzo zadowolony

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Spokojnie, spokojniedziekan pisze:Chyba pojde do kina skoro ten obraz ma szanse na zdobycie dużej ilosci Oscarów

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Wyręczę więc wiadomo kogo
"Wawrzyniec Epic Fail"
Ale w sumie mi teraz jego reakcje zwisają, gdyż świetnie się bawiłem, teraz się świetnie bawię słuchając tej muzyki, więc na razie nie nic, a tym bardziej nikt i wiadomo o jakich "niktów" mi chodzi, nie może mi zepsuć dobrego samopoczucia. Zobaczymy ile się utrzyma, jak dobrze pójdzie to do jutra rana powinienem dać radę

"Wawrzyniec Epic Fail"
Ale w sumie mi teraz jego reakcje zwisają, gdyż świetnie się bawiłem, teraz się świetnie bawię słuchając tej muzyki, więc na razie nie nic, a tym bardziej nikt i wiadomo o jakich "niktów" mi chodzi, nie może mi zepsuć dobrego samopoczucia. Zobaczymy ile się utrzyma, jak dobrze pójdzie to do jutra rana powinienem dać radę

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ponoć Lisbeth a nie LisabethWawrzyniec pisze:Jedna rzecz mnie intryguje. Podobno do tej muzyki miała być zaangażowana Lisabeth Scott. Sami o tym pisaliscie. Ja w każdym razie jej nie słyszę. A więc możliwe, że nie ma jej jednak przy tym projekcie

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
No własnie nie ma Lisbeth Scott (teraz poprawnie). Przesłuchałem ten soundtrack już z chyba z 10 jak nie więcej razy i nie słyszę jej. A tacy pewni byliście jej obecności.
Ogólnie trochę szkoda, że Harry nie dał żadnych wokaliz, a chór wykorzystał minimalnie. Ale to są takie drobne marudzenia, gdyż i tak muzyka jest świetna 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt: