Harry Gregson-Williams Prince of Persia?

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
bladerunner

#451 Post autor: bladerunner » sob maja 22, 2010 21:11 pm

bladerunner

#452 Post autor: bladerunner » ndz maja 23, 2010 12:29 pm

Wawrzyniec pisze:Uważam iż Harry Gregson-Williams pójdzie w kierunku "Królestwa Niebieskiego". Moim zdaniem całkiem dobra muzyka. Tylko nie chciałbym powtórki z Księcia Kaspiania, gdzie Gregson-Williams poszedł na łatwiznę kopiując swe poprzednie partytury.
I choć utwory takie jak "Ibelin" bardzo mi się podobają to oczekiwałbym czegoś świeżego.
Harry bardzo dobrze zna półświatek arabski, bywał na Bliskim Wschodzie, a na niektórych forach internetowych można wyczytać, że nawet zna owy język. Więc ta znajomość na pewno mu pomogła, przy komponowaniu Księcia Persji.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#453 Post autor: Koper » ndz maja 23, 2010 13:04 pm

Kolejny terrorysta po Djawadim :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

bladerunner

#454 Post autor: bladerunner » ndz maja 23, 2010 23:16 pm

Koper pisze:Kolejny terrorysta po Djawadim :D
Należy zauważyć, że prace utrzymane w klimatach arabskich, które wychodzą spod pióra Williamsa są bardzo dobre. Ciężko mi sobie przypomnieć kompozycję lepszą od Harry'ego w tym gatunku w ciągu ostatnich 5 lat.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#455 Post autor: Wawrzyniec » pn maja 24, 2010 23:15 pm

"Prince of Persia: The Sands of Time" - naprawdę bardzo fajne kino przygodowe :D W kinie świetnie się bawiłem, otrzymałem dokładnie taką rozrywkę o jaką mi chodziło :P A muzyka w filmie spisywała się bardzo dobrze. Już podczas oglądania parę fajnych tematów, wpadło mi do ucho.
A teraz co do samej muzyki Harry'ego Gregsona-Williamsa: Cieszę się i to bardzo, że moje obawy były bezpodstawne. Tak samo jak film, taki i ta muzykę daje świetną zabawę. Brawo panie Newell, brawo panie Bruckheimer, brawo panie Gregson-Williams - o to mi chodziło, jestem bardzo zadowolony :D
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#456 Post autor: Wawrzyniec » wt maja 25, 2010 00:44 am

dziekan pisze:Chyba pojde do kina skoro ten obraz ma szanse na zdobycie dużej ilosci Oscarów :!:
Spokojnie, spokojnie :shock: To nie jest film oscarowy i bardzo dobrze. To jest dobre kino przygodowe. Świetna i przyjemna rozrywka, ale na szczęście nie z tych, przy których należy wyłączać mózg. Świetna zabawa, tylko tyle, a może wręcz aż tyle. Ja jestem bardzo zadowolony :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#457 Post autor: Wawrzyniec » wt maja 25, 2010 00:50 am

Wyręczę więc wiadomo kogo :roll:
"Wawrzyniec Epic Fail"

Ale w sumie mi teraz jego reakcje zwisają, gdyż świetnie się bawiłem, teraz się świetnie bawię słuchając tej muzyki, więc na razie nie nic, a tym bardziej nikt i wiadomo o jakich "niktów" mi chodzi, nie może mi zepsuć dobrego samopoczucia. Zobaczymy ile się utrzyma, jak dobrze pójdzie to do jutra rana powinienem dać radę :wink:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#458 Post autor: Wawrzyniec » wt maja 25, 2010 20:12 pm

Jedna rzecz mnie intryguje. Podobno do tej muzyki miała być zaangażowana Lisabeth Scott. Sami o tym pisaliscie. Ja w każdym razie jej nie słyszę. A więc możliwe, że nie ma jej jednak przy tym projekcie :?

bladerunner

#459 Post autor: bladerunner » wt maja 25, 2010 20:20 pm

Wawrzyniec pisze:Jedna rzecz mnie intryguje. Podobno do tej muzyki miała być zaangażowana Lisabeth Scott. Sami o tym pisaliscie. Ja w każdym razie jej nie słyszę. A więc możliwe, że nie ma jej jednak przy tym projekcie :?
Ponoć Lisbeth a nie Lisabeth :D, a też jej nie słyszałem. Dziekan się wypowie bo ma oryginała, mój leży w empiku, czas najwyższy odebrać :?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#460 Post autor: Wawrzyniec » wt maja 25, 2010 21:09 pm

No własnie nie ma Lisbeth Scott (teraz poprawnie). Przesłuchałem ten soundtrack już z chyba z 10 jak nie więcej razy i nie słyszę jej. A tacy pewni byliście jej obecności. :wink: Ogólnie trochę szkoda, że Harry nie dał żadnych wokaliz, a chór wykorzystał minimalnie. Ale to są takie drobne marudzenia, gdyż i tak muzyka jest świetna :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#461 Post autor: Wawrzyniec » śr maja 26, 2010 00:29 am

bladerunner

#462 Post autor: bladerunner » śr maja 26, 2010 17:10 pm

no więc tak, też się nie doczytałem o Lisbeth

Wydanie piękne, a poligrafia świetna, zastanawia mnie tylko fakt iż napisy Prince Of Persia zostały umieszczone na dole.

Wawrzyńcu niezła recka, aczkolwiek nie ze wszystkim o czym napisał jej autor się zgadzam. :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#463 Post autor: Wawrzyniec » śr maja 26, 2010 19:47 pm

bladerunner20 pisze:Wawrzyńcu niezła recka, aczkolwiek nie ze wszystkim o czym napisał jej autor się zgadzam. :)
Ja też nie, ale z notą się zgadzam :)

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#464 Post autor: Althazan » czw maja 27, 2010 10:47 am

bladerunner20 pisze:Wydanie piękne, a poligrafia świetna
Okładka wydania japońskiego (wychodzi 2 czerwca):

Obrazek

bladerunner

#465 Post autor: bladerunner » czw maja 27, 2010 10:48 am

zmieniam zdanie :D