"Robin Hood" Ridleya Scotta - Marc Streitenfeld

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#841 Post autor: Koper » czw maja 20, 2010 23:29 pm

Mystery Man pisze:Gościu napisał muzykę do Robina i udaje się na odpoczynek, żeby się zregenerować i odzyskać siły
Ciekawe czy Djawadi po wypłodzeniu "Clasha..." się udał do sanatorium...
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

bladerunner

#842 Post autor: bladerunner » czw maja 20, 2010 23:31 pm

No wiesz, taki Robin podoba mi się bardziej niż 80% prac Desplata. Pracowitość nie musi się przekładać na jakość. Streitenfeld zasłużył 8)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#843 Post autor: Mystery » czw maja 20, 2010 23:33 pm

dziekan pisze:
Koper pisze:
Mystery Man pisze:Gościu napisał muzykę do Robina i udaje się na odpoczynek, żeby się zregenerować i odzyskać siły
Ciekawe czy Djawadi po wypłodzeniu "Clasha..." się udał do sanatorium...
Nie wiedziałem,że był chory :? :wink:
Jak skomponował coś takiego to musiał być :)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#844 Post autor: Mystery » czw maja 20, 2010 23:36 pm

bladerunner20 pisze:No wiesz, taki Robin podoba mi się bardziej niż 80% prac Desplata. Pracowitość nie musi się przekładać na jakość. Streitenfeld zasłużył 8)
Zasłużył, niech odpoczywa, jeden średni score na rok od tego pana w zupełności wystarczy :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#845 Post autor: Wawrzyniec » czw maja 20, 2010 23:37 pm

Kurwa ja nie mogę, teraz rozmowa o "Pelham 1 2 3", a zaraz pewnie po zdjęciu przejdziemy do Desplata. Gdyby mi ktoś powiedział, że w przyszłości temat o muzyce Streitenfelda do "Robin Hooda" będzie największym i najdłuższym na całym forum, to uznałbym go za skończonego wariata. Chociaż w sumie to Streitenfeldzie i jego muzyce to jakaś 1/3 objętości całego tematu, który jest w sumie jednym wielkim pieprznikiem. Tutaj każdy coś od siebie wpieprza, a następnie na kilka stron pieprzymy jak popieprzeni, o jakiś pieprzonych rzeczach. :roll:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

bladerunner

#846 Post autor: bladerunner » czw maja 20, 2010 23:39 pm

Kurwa ja nie mogę, teraz rozmowa o "Pelham 1 2 3", a zaraz pewnie po zdjęciu przejdziemy do Desplata. Gdyby mi ktoś powiedział, że w przyszłości temat o muzyce Streitenfelda do "Robin Hooda" będzie największym i najdłuższym na całym forum, to uznałbym go za skończonego wariata. Chociaż w sumie to Streitenfeldzie i jego muzyce to jakaś 1/3 objętości całego tematu, który jest w sumie jednym wielkim pieprznikiem. Tutaj każdy coś od siebie wpieprza, a następnie na kilka stron pieprzymy jak popieprzeni, o jakiś pieprzonych rzeczach.
:? Wawrzyn co Ci, przecież piszemy o innych pracach w odniesieniu do tej jak i również o compserach, którzy są bardziej ambitni i może nawet lepiej by napisali muzykę do filmu Scotta

Więc znamiona offtopu są, ale bez przesady :(
Ostatnio zmieniony czw maja 20, 2010 23:41 pm przez bladerunner, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#847 Post autor: Koper » czw maja 20, 2010 23:41 pm

bladerunner20 pisze: :? Wawrzyn co Ci
Może okres ma?
bladerunner20 pisze:przecież piszemy o innych pracach w odniesieniu do tej jak i również o compserach, którzy są bardziej ambitni i może nawet lepiej by napisali muzykę do filmu Scotta
Oj, a takich kompozytorów setki, jak nie tysiące. :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

bladerunner

#848 Post autor: bladerunner » czw maja 20, 2010 23:42 pm

Sorki Wawrzyniec bez urazy
Ja też przepraszam :oops:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#849 Post autor: Koper » czw maja 20, 2010 23:42 pm

bladerunner20 pisze:Ja też przepraszam :oops:
najmocniej????

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#850 Post autor: Mystery » czw maja 20, 2010 23:44 pm

Wawrzyniec, temat uległ wypaleniu, jakieś kilkanaście stron temu. Każdy się wypowiedział o filmie i muzyce, trochę się poprzekomarzaliśmy, koniec wątku, no bo o czym tu jeszcze pisać Teraz można trochę pooftopić, ale zauważ, że ciągle zostajemy w temacie, a nie rozprawiamy o powodziach, Hansie czy o tobie :)
Ostatnio zmieniony czw maja 20, 2010 23:45 pm przez Mystery, łącznie zmieniany 1 raz.

bladerunner

#851 Post autor: bladerunner » czw maja 20, 2010 23:45 pm

Wszyscy już byli w kinie na Robinie ?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#852 Post autor: Koper » czw maja 20, 2010 23:45 pm

bladerunner20 pisze:Wszyscy już byli w kinie na Robinie ?
Ja tam czekam na DVD (-ripy) :D

bladerunner

#853 Post autor: bladerunner » czw maja 20, 2010 23:46 pm

a tam czekam na DVD (-ripy)
Muzyka ogromnie zyskuje po filmie.

Ja chce Ghost Writera obejrzeć :(

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#854 Post autor: Wawrzyniec » czw maja 20, 2010 23:47 pm

Dobra, spoko ja nie mam w sumie do Was pretencji, tylko wskazuję na zaistniałą sytuację, która normalną nie jest. A muzyce Streitenfelda proszę rozmawiajcie dalej. Chociaż ja sam nie jestem zadowolony, że teraz potrzebna mu jest przerwa. Gdyż aż tak bardzo się przy tym "Robin Hoodzie" nie wysilił, aby od razu musieć odpoczywać. Ja bym starał się na jego miejscu łapać teraz jakieś okazje i spróbować dalej się rozwijać i nie tylko dla Scotta komponować.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#855 Post autor: Wawrzyniec » czw maja 20, 2010 23:49 pm

bladerunner20 pisze:Wszyscy już byli w kinie na Robinie ?
W poniedziałek w Berlinie na wersji oryginalnej po angielsku, więc nie miałem na szczęście dubbingu. Film można obejrzeć, ale nic się nie stanie jak się go nie zobaczy. W sumie to już o nim zapominam.

ODPOWIEDZ