Uczeń przerósł mistrza. Z tego co wiem od paru źródeł to podobno Junkie XL też chciał mieć taki biznes. Ale coś na razie ciszej się wokół niego zrobiło.
Lorne Balfe
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Lorne Balfe
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Lorne Balfe nagrywa Dungeons and Dragons i chyba znalazł "klucz do sukcesu"
Co z tych fikuśnych instrumentów, skoro i tak to wszystko razem z orkiestrą zginie w ostatecznym mixie
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A mnie się wydaje, że tutaj akurat Balfe może nieźle przybalfić. Na razie jego fantasy były w porządku.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Dobra, jedno pytanie. Jakiż to score jest opus magnum tego pana?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Black Widow.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Może być nawet koncert skrzypcowy.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Mój Top 3 Balfe to 3 różne branże, film - Black Widow, serial - His Dark Materials (antologia, nie soundtracki) i gra - Beyond Two Souls. Znalazło by się jeszcze kilka fajniejszych prac, często w duetach, ale na filmografię liczącą ponad 150 tytułów (co najmniej 8 dojdzie w samym 2022), to skąpo u niego z dobrymi pracami, raczej więcej porażek i straconych szans (Mission: Impossible - Fallout, Ghost in the Shell, Terminator Genisys, Pacific Rim: Uprising, Gemini Man...).
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No właśnie, póki co (i raczej to się nie zmieni) sufitem dla możliwości gościa są prace czwórkowe (i to raczej bliższe 3 i pół jak 4 i pół) i nawet pamiętnych tracków ma jak na lekarstwo. Już chyba u Junkiego znajdzie się więcej pamiętnych rzeczy.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Mniej więcej tak to właśnie wygląda. Beyond Two Souls bardzo lubię, na równi z Assassin's Creed III, które jeżeli chodzi o temat, skoro już Koper pyta, to ma jeden z lepszych w karierze Balfe, albo przynajmniej bardziej pamiętliwych:
youtu.be/n5q1ObIH5pk
Zobaczymy może w tym roku Balfe dorzuci jakiś dobry temat, a będzie miał ku temu sposobności, bo po Ambulans, Infinite Storm, Top Gun: Maverick i Man vs. Bee ma w jeszcze w zanadrzu 4 dosyć głośne tytuły, szpiegowski film "Argylle" Matthew Vaughna z Henry Cavillem, "Tetris" - film o powstaniu gry z Taronem Egertonem, familijne sci-fi "Secret Headquarters", no i "Black Adam", a to pewnie i tak nie wszystko
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Średni. To już temacik z "His Dark Materials" bardziej do mnie przemawia- chyba jedyny temat Balfae'go, który pamiętam i mi się całkiem podoba.Wawrzyniec pisze: ↑sob lip 30, 2022 14:01 pmMniej więcej tak to właśnie wygląda. Beyond Two Souls bardzo lubię, na równi z Assassin's Creed III, które jeżeli chodzi o temat, skoro już Koper pyta, to ma jeden z lepszych w karierze Balfe, albo przynajmniej bardziej pamiętliwych:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Aby nie było, że jestem jakimś fanboyem Balfe. Gdyż rzeczywiście na ilość stworzonych score'ów to ilość tych naprawdę dobrych i pamiątkowych tematów nie ma za wiele. Ale czasami coś się zdarzy i np. zeszłoroczne Tomorrow War miało niezły temat:
youtu.be/hqMuPDCLJCI
A z His Dark Materials ten utwór z drugiego sezonu lubię:
youtu.be/e0sah9RUAwM
youtu.be/hqMuPDCLJCI
A z His Dark Materials ten utwór z drugiego sezonu lubię:
youtu.be/e0sah9RUAwM
Z tamtego roku obok kawałków powyżej najbardziej podobało mi się jeszcze "Natasha Soars".
youtu.be/kBlESmqfaRg
youtu.be/kBlESmqfaRg