Harry Gregson-Williams Prince of Persia?
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No ba. Ten jeden niewydany na oficjalce track Alana jest więcej wart niż cały score, nad którym pocił się HGW. Właściwie niż wszystkie jego scory po KoHu, bo na tamtym wygląda, że się skończył.Marek Łach pisze:Trochę pojechałem, ale ogólnie moim zdaniem to taki scorek na 3. Poprawny, grzeczniutki, wygładzony i do zapomnienia. Odgrzewany kotlet, brzmiący jak demówka tego: http://www.youtube.com/watch?v=JprOBglmQ6I

Ostatnio zmieniony ndz maja 16, 2010 11:37 am przez Koper, łącznie zmieniany 1 raz.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
są też małe zapożyczenia elektroniczne z X-MenaRżnięcie? Powiedz mi jaki score Sylvestriego HGW skopiował do pierwszego utworu. A drugi? Potc? Wyczaiłem tylko jedno smyczkowe ostinato, identyczne jak w KoHu. No i główny temat skopiowany z MW1. Ale jaki znowu Silvestri?

Wawrzyńcu na pewno płytka wyląduje u mnie na dniach na półeczce:)
Muzyka sprawia dużo frajdy i chyba o to chodzi
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Tak jak już pisałem, płyty nie znam i zapoznam się z nią dopiero po tym jak zobaczę film. Ale czytając co niektóre negatywne opinie to sam się zastanawiam czy niektórzy nie oczekiwali jednak za wiele i czy w tej krytyce nie ma sentymentalnego wołania za starymi ścieżkami? Gdyż na poważnie czy ktoś oczekiwał, że otrzymamy tutaj pracę na miarę Goldsmitha czy też Poledourisa? Chyba nie
Ja się pewnie będę bardziej przybliżał do opinii Mystery'ego, który przesłuchał masę soundtracków, o których mnie zwykłemu człowiekowi może się tylko marzyć, a mimo to potrafi czerpaść radość ze słuchania najnowszej pracy HGW. Zobaczę, przesłucham, sam ocenię i może się wypowiem 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Mocne 3 i nic więcej - przewidywalny, miejscami bardzo miałki score, bez większych zaskoczeń. Już Robin Hood podoba mi się bardziej, bo tam jest przynajmniej zróżnicowanie tematyczne i jakiś pomysł na muzykę, a tu HGW pojechał po elementach orientalnych, które zaprawił sztampową (acz miejscami niezłą) muzyką akcji. I tyle. No i za długie to w diabły - znudziłem się już w połowie.
W sumie najbardziej drażnił mniena płycie Trusting Nizam, ale nie widziałem jeszcze w filmu więc....Czwóreczka.

w kompozycji tej oprócz X-mena można usłyszeć''Spy Game'', a nawet CaspianaMiejscami w dalszym ciągu korzysta z elektroniki żywcem wyjętej z ostatniego Wolverine'a i w tych miejscach ten album jest troszeczke gorszy.

To co chyba czas na recenzje Panowie ?

To co chyba czas na Shrek Forever AfterTrzeba przyznac,że troszke brakuje konsekwencji bo zauważyłem,że kilka utworów źle wpływa na ocene calosci i nieco zniekształca wykreowany pewien muzyczny monumentalizm PoP'a,ale to w dalszym ciągu rozrywka na poziomie i z całą pewnoscią czwóreczka sie należy.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Jak to już czasbladerunner20 pisze:To co chyba czas na recenzje Panowie ?

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Oczywiście się zgadzam.Jak to już czas Confused Przecież jeszcze filmu nie ma w kinach. Przynajmniej jeżeli chodzi o mnie i mój stosunek do muzyki filmowej to jednym z ważniejszych kryteriów jej oceniania jest jej rola w filmie. Nigdy nie oceniam score'u jako dzieła autonomicznego
Przecież nie nakazuje recenzentom pisania już dzisiaj. Film w kinach na dniach i tylko przypominam Im trochę jak ważną role w moim życiu odgrywa muzyka HGW, żeby nie zapomnieli

Nie mogę zdecydować się pomiędzy 4 a 4,5, więc dam 4,25. HGW w formie! Lepsze niż te wasze Robiny i inne Tytany. Narzekacie że sporą część albumu stanowi (często elektroniczny) action-score. Coś takiego lubię, i album daje mi naprawdę dużo frajdy. Mam nadzieję że zatrudnią HGW do drugiej części, mimo że średnio sobie radzi z sequelami.