Najlepsze ścieżki do thrillerów?
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
http://www.filmmusic.pl/forum/viewtopic ... sc&start=0
Myślałem, że dajemy do bardziej klasycznych thrillerów score'y. A nie do takich połączonych z S.F. czy horrorem
Ale dobrze tradycyjnie się mylę, w takim razie dorzućcie jeszcze "The Cell" Shore'a, gdyż muzyka przednia, ale dla mnie klasyczny thriller to nie jest. Ale róbcie jak chcecie.
Myślałem, że dajemy do bardziej klasycznych thrillerów score'y. A nie do takich połączonych z S.F. czy horrorem

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dobra pozostańmy przy klasycznych thrillerach. I takie właśnie ja tytuły podałem. Chociaż jestem świadom, że np. takie wysoko cenione przeze mnie "Munich" nie każdemu się spodoba
"Black Sunday" to już reakcję widzieliśmy.
"In Dreams" specyficzne, ale jak ktoś lubi Goldenthala nie powinien się zawieść. "Jennifer 8" już raz polecałem ten soundtrack i będe polecał dalej, głównie ze zwględu na przepiękny temat przewodni.
A "Hannibal" to dla mnie jedna z ciekawszych i oryginalniejszych ścieżek do thrillerów jakie powstały. Ale wiadomo, że szczególnie teraz nikt tej muzyki nie poleci, ani nawet nie wpadłby, aby ją polecić.

"In Dreams" specyficzne, ale jak ktoś lubi Goldenthala nie powinien się zawieść. "Jennifer 8" już raz polecałem ten soundtrack i będe polecał dalej, głównie ze zwględu na przepiękny temat przewodni.
A "Hannibal" to dla mnie jedna z ciekawszych i oryginalniejszych ścieżek do thrillerów jakie powstały. Ale wiadomo, że szczególnie teraz nikt tej muzyki nie poleci, ani nawet nie wpadłby, aby ją polecić.

to jedna z niewielu Zimmerowych kompozycji, której nie trawie.A "Hannibal" to dla mnie jedna z ciekawszych i oryginalniejszych ścieżek do thrillerów jakie powstały. Ale wiadomo, że szczególnie teraz nikt tej muzyki nie poleci, ani nawet nie wpadłby, aby ją polecić.
CO do reszty Na pewno przesłucham Munich bo już się zabieram ze ten score z rok

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Masz pełne prawo. Ja wręcz przeciwnie i jakby co na privie mogę napisać co o niej w pełni sądzę.bladerunner20 pisze:Hannibal to jedna z niewielu Zimmerowych kompozycji, której nie trawie.
Ale po "Munich" też nie spodziewaj się za wiele, gdyż nie jest to łatwy score. Dość ciężki specyficzny z mnóstwem underscore'u i suspensu, ale jeżeli odczyta się prawidłowo zamysł Williamsa, to otrzyma się muzykę na bardzo wysokim poziomie. Dla mnie przynajmniej to bardzo dobra muzyka.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Już do Blade'u napisałem co twierdzę o "Hannibalu". A, że to muzyka ciekawa i warta dyskusji to wiem, ale ja aktualnie w taką dyskusję nie wierzę. W sumie myślałem kiedyś o ankiecie dotyczącej muzyki do serii o Hannibalu. Zarówno Shore, jak i Zimmera, ale i też Elfman ciekawie podeszli do tego tematu. Ale to może na później. Na razie jedna obrzydzona płyta Zimmera mi wystarczy 
P.S. Odświeżyłem sobie "Black Sunday". Tego się słucha
Od pierwszej do ostatniej minuty trzyma w napięciu. Chyba lepszej rekomendacji dla muzyki do thrillera nia potrzeba.

P.S. Odświeżyłem sobie "Black Sunday". Tego się słucha

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Cel i tak już został osiągnięty. Ale dobra to dyskusja o muzyce do thrillerów, więc może wróćmy do niej. Chyba, że już nikt nie ma żadnych pomysłów, ani też uwag do zapodanych do tej pory tytułów.Adam Krysiński pisze:nie martw się, nikt już nie będzie nic obrzydzał.... obiecuję!
A "Black Sunday" to kawał porządnej pierwszorzednej muzyki do thrillera!