Najlepsze ścieżki do thrillerów?

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#16 Post autor: Wawrzyniec » śr maja 12, 2010 22:28 pm

"The Omega Man" to chyba w innym dziale.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#17 Post autor: Adam » śr maja 12, 2010 22:29 pm

a co to moze jest komedia? :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#18 Post autor: Wawrzyniec » śr maja 12, 2010 22:32 pm

http://www.filmmusic.pl/forum/viewtopic ... sc&start=0

Myślałem, że dajemy do bardziej klasycznych thrillerów score'y. A nie do takich połączonych z S.F. czy horrorem :? Ale dobrze tradycyjnie się mylę, w takim razie dorzućcie jeszcze "The Cell" Shore'a, gdyż muzyka przednia, ale dla mnie klasyczny thriller to nie jest. Ale róbcie jak chcecie.

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#19 Post autor: Marek Łach » śr maja 12, 2010 22:34 pm

Adam jak zwykle czytanie ze zrozumieniem :lol:

bladerunner

#20 Post autor: bladerunner » śr maja 12, 2010 22:43 pm

Dzięki będę miał czego słuchać :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#21 Post autor: Wawrzyniec » śr maja 12, 2010 22:43 pm

Dobra pozostańmy przy klasycznych thrillerach. I takie właśnie ja tytuły podałem. Chociaż jestem świadom, że np. takie wysoko cenione przeze mnie "Munich" nie każdemu się spodoba :? "Black Sunday" to już reakcję widzieliśmy.
"In Dreams" specyficzne, ale jak ktoś lubi Goldenthala nie powinien się zawieść. "Jennifer 8" już raz polecałem ten soundtrack i będe polecał dalej, głównie ze zwględu na przepiękny temat przewodni.
A "Hannibal" to dla mnie jedna z ciekawszych i oryginalniejszych ścieżek do thrillerów jakie powstały. Ale wiadomo, że szczególnie teraz nikt tej muzyki nie poleci, ani nawet nie wpadłby, aby ją polecić. :?

bladerunner

#22 Post autor: bladerunner » śr maja 12, 2010 22:45 pm

A "Hannibal" to dla mnie jedna z ciekawszych i oryginalniejszych ścieżek do thrillerów jakie powstały. Ale wiadomo, że szczególnie teraz nikt tej muzyki nie poleci, ani nawet nie wpadłby, aby ją polecić.
to jedna z niewielu Zimmerowych kompozycji, której nie trawie.

CO do reszty Na pewno przesłucham Munich bo już się zabieram ze ten score z rok :), no i skoro polecasz Jennifer 8 :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#23 Post autor: Wawrzyniec » śr maja 12, 2010 22:54 pm

bladerunner20 pisze:Hannibal to jedna z niewielu Zimmerowych kompozycji, której nie trawie.
Masz pełne prawo. Ja wręcz przeciwnie i jakby co na privie mogę napisać co o niej w pełni sądzę.
Ale po "Munich" też nie spodziewaj się za wiele, gdyż nie jest to łatwy score. Dość ciężki specyficzny z mnóstwem underscore'u i suspensu, ale jeżeli odczyta się prawidłowo zamysł Williamsa, to otrzyma się muzykę na bardzo wysokim poziomie. Dla mnie przynajmniej to bardzo dobra muzyka.

bladerunner

#24 Post autor: bladerunner » śr maja 12, 2010 22:57 pm

Ja wręcz przeciwnie i jakby co na privie mogę napisać co o niej w pełni sądzę.
Chętnie przeczytam :)

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#25 Post autor: Marek Łach » śr maja 12, 2010 23:04 pm

E tam na privie. Hannibal to świetna muzyka i zasługuje na fajną dyskusję. Może niekoniecznie w tym wątku ale kiedyś... :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#26 Post autor: Wawrzyniec » śr maja 12, 2010 23:08 pm

Już do Blade'u napisałem co twierdzę o "Hannibalu". A, że to muzyka ciekawa i warta dyskusji to wiem, ale ja aktualnie w taką dyskusję nie wierzę. W sumie myślałem kiedyś o ankiecie dotyczącej muzyki do serii o Hannibalu. Zarówno Shore, jak i Zimmera, ale i też Elfman ciekawie podeszli do tego tematu. Ale to może na później. Na razie jedna obrzydzona płyta Zimmera mi wystarczy :roll:

P.S. Odświeżyłem sobie "Black Sunday". Tego się słucha :!: Od pierwszej do ostatniej minuty trzyma w napięciu. Chyba lepszej rekomendacji dla muzyki do thrillera nia potrzeba.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#27 Post autor: Adam » czw maja 13, 2010 09:43 am

Wawrzyniec pisze:Na razie jedna obrzydzona płyta Zimmera mi wystarczy :roll:
nie martw się, nikt już nie będzie nic obrzydzał.... obiecuję! nawet awatar na Twoją prośbę zmieniłem!
Obrazek
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#28 Post autor: Wawrzyniec » czw maja 13, 2010 14:19 pm

Adam Krysiński pisze:nie martw się, nikt już nie będzie nic obrzydzał.... obiecuję!
Cel i tak już został osiągnięty. Ale dobra to dyskusja o muzyce do thrillerów, więc może wróćmy do niej. Chyba, że już nikt nie ma żadnych pomysłów, ani też uwag do zapodanych do tej pory tytułów.
A "Black Sunday" to kawał porządnej pierwszorzednej muzyki do thrillera!

ODPOWIEDZ