Wonder Woman 1984 (2020) - Hans Zimmer
- galljaronim
- John Powell
Re: Wonder Woman 1984 (2020) - Hans Zimmer
Jak "proper" to tylko japońskie[emoji846]
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dla mnie nie musi być Japończyk, może być dobry Europejczyk z grubą książeczką i słowa od Hansa. 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Zaraz, zaraz czy ja dobrze widzę, że ten kawałek też został użyty w filmie?
youtu.be/nv6bcUa_aXQ
Nic nie mam do Clintona Shortera, czy Johna Murphy"ego, ale po co zatrudniać Hansa Zimmera, skoro potem w filmie wykorzystuje się kawałki innych kompozytorów?! Nie o taką #SiłęKobiety walczyłem.

youtu.be/nv6bcUa_aXQ
Nic nie mam do Clintona Shortera, czy Johna Murphy"ego, ale po co zatrudniać Hansa Zimmera, skoro potem w filmie wykorzystuje się kawałki innych kompozytorów?! Nie o taką #SiłęKobiety walczyłem.

Wawrzek, weź nie przesadzaj
Mało to razy wykorzystywano utwory źródłowe z innych scorów w filmach? 3 kawałki na krzyż użyto, które pasują do filmu i stylistyki całej pozostałej muzyki. A film jest tak cienki jak dupa węża. Żal było to oglądać. No ale Lucasarts widzę jak Dedeków, zatrudnił Patti po pierwszym dobrym filmie WW, a za chwilę będą z nią zrywać kontrakt jak z Dedekami gdy zobaczyli ostatni sezon GOT 

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Cóż gdybym ja miał kompozytora takiego kalibru jak Hans Zimmer, to raczej nie zastępowałbym go w filmie innym istniejącymi kawałkami. Nie wiem jakim trzeba być Rianem Johnsonem, aby tego nie widzieć.
Zostało pożarte przez Mysz, a następnie najbardziej przerażająca firma w świecie gier, której każdy boi się wymieniać zastąpiła ten świetny oddział zajmującymi się grami. Corocznie zapalam świeczkę, ku ich pamięci i gry Star Wars 1313
Ale Tobie chyba chodziło o Lucasfilm i tylko zaznaczam, że właśnie to samo Lucasfilm, które swego czasu zatrudniło Dedeków na fali GOT przed tragicznym finałem, zatrudniło też ową Patti, aby nakręciła film ze świata Star Wars.
Lucasarts jest martwe od wielu lat.

tak, lucasfilm *
mam nadzieję że zweryfikują jak z Dedekami, swoje plany
mam nadzieję że zweryfikują jak z Dedekami, swoje plany

#FUCKVINYL
- galljaronim
- John Powell
Czy ktoś zauważył, że w finałowej scenie Hans wykorzystał temat akcji z Łez Słońca. Dokładnie chodzi o utwór The Jablonsky Variations on a Theme by HZ (3:28). Zagrane bardziej spokojnie i końcówka nieco zmieniona.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
To kopia z tego tematu (ściśle, to Cameroon Border Post, nie Wariacje), którą Zimmer napisał do Batman v Superman Dawn of Justice. Utwór nazywa się Beautiful Lie i otwiera tamten soundtrack. Użyto go w nowej Wonder Woman, bo Hans odmówił skopiowania temp tracku.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Wawrzyniec - większego hejtera niż Ty dawno nie widziałem ... Tak bardzo nie możesz znieść tego, że Twój bóg, Lucas już nie nakręci filmu w uniwersum Star Wars?
Mysz niczego nie pożarła, Lucas SAM i z własnej woli sprzedał markę, studio i wszystko inne. Nowa trylogia nie jest doskonała ale bije na głowę trylogię prequeli Lucasa z "Atakiem Klonów", jednym z najgorszych filmów wszech czasów na czele. Poszukaj sobie w sieci, jakie pomysły miał Lucas na E VII - IX i wychodzi na to, że ten znienawidzony Rian Johnson wykorzystał wiele tych pomysłów, modyfikując je pod siebie - u Lucasa miał zginąć Luke i Han, Luke miał zostać zdradzony przez swojego ucznia i miał udać się na samotne wygnanie a syn Hana i Lei miał przejść na Ciemną Stronę. Różnica jest taka, że Lucas chciał brnąć w te Midichloriany, tworząc jakieś istoty zrodzone z Mocy? Są jeszcze plotki, że jednym z głównych przeciwników miał być Darth Maul i jakieś Imperium handlowe? Jak widać, pomysły Lucasa nie były jakieś takie super i dużo lepsze, niż to, co zrobił Lucas, więc przestań siać ten defetyzm, bo zaraz się dowiemy, że Disney ukradł Lucasowi Gwiezdne Wojny wbrew jego woli
Gdyby nie wola samego Lucasa, nie byłoby filmów, seriali, komiksów i książek, bo wcześniej to uniwersum było jednak w pewnej stagnacji.
Mysz niczego nie pożarła, Lucas SAM i z własnej woli sprzedał markę, studio i wszystko inne. Nowa trylogia nie jest doskonała ale bije na głowę trylogię prequeli Lucasa z "Atakiem Klonów", jednym z najgorszych filmów wszech czasów na czele. Poszukaj sobie w sieci, jakie pomysły miał Lucas na E VII - IX i wychodzi na to, że ten znienawidzony Rian Johnson wykorzystał wiele tych pomysłów, modyfikując je pod siebie - u Lucasa miał zginąć Luke i Han, Luke miał zostać zdradzony przez swojego ucznia i miał udać się na samotne wygnanie a syn Hana i Lei miał przejść na Ciemną Stronę. Różnica jest taka, że Lucas chciał brnąć w te Midichloriany, tworząc jakieś istoty zrodzone z Mocy? Są jeszcze plotki, że jednym z głównych przeciwników miał być Darth Maul i jakieś Imperium handlowe? Jak widać, pomysły Lucasa nie były jakieś takie super i dużo lepsze, niż to, co zrobił Lucas, więc przestań siać ten defetyzm, bo zaraz się dowiemy, że Disney ukradł Lucasowi Gwiezdne Wojny wbrew jego woli

Gdyby nie wola samego Lucasa, nie byłoby filmów, seriali, komiksów i książek, bo wcześniej to uniwersum było jednak w pewnej stagnacji.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Właśnie chciałem napisać, że to uwielbiane A Beautiful Lie, zawsze brzmiało mi znajomo. I słuchając kiedyś Tears of the Sun coś mnie oświeciło.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
aaa... ok...

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Dosyć ironiczne jak na gościa, który uważa, że obwieszcza mantrą "Atak klonów jeden z najgorszych filmów wszechczasów" jakoś prawdę objawioną

Różnica jest taka, że to jakie pomysły Lucas miał na sequele, w kontekście filmów Abramsa i Johnsona jest bez znaczenia, bo to nie Lucas pisał im scenariusz, nie pisał im dialogów ani charakterów postaci, a tylko podstawił pod nos pewne koncepty, które ci mogli - jak sam zauważyłeś - modyfikować do woli pod własne widzimisię. Apropos Maula i walki o władzę różnorakich syndykatów zbrodni, nie wiadomo jakby to wyszło w filmie, ale nie wiem w czym problem, bo już pod względem samego pomysłu prezentuje się to bardziej okazale niż kolejne Imperium 2.0 i zabawę w retconowanie OT, co było przecież wiele razy jednym z przedmiotów krytykilis23 pisze: ↑ndz sty 03, 2021 15:37 pmPoszukaj sobie w sieci, jakie pomysły miał Lucas na E VII - IX i wychodzi na to, że ten znienawidzony Rian Johnson wykorzystał wiele tych pomysłów, modyfikując je pod siebie - u Lucasa miał zginąć Luke i Han, Luke miał zostać zdradzony przez swojego ucznia i miał udać się na samotne wygnanie a syn Hana i Lei miał przejść na Ciemną Stronę. Różnica jest taka, że Lucas chciał brnąć w te Midichloriany, tworząc jakieś istoty zrodzone z Mocy? Są jeszcze plotki, że jednym z głównych przeciwników miał być Darth Maul i jakieś Imperium handlowe? Jak widać, pomysły Lucasa nie były jakieś takie super i dużo lepsze, niż to, co zrobił Lucas, więc przestań siać ten defetyzm, bo zaraz się dowiemy, że Disney ukradł Lucasowi Gwiezdne Wojny wbrew jego woli

"No Don Davis = No Matrix. Simple as that."
~ Jon Burlingame
It’s not a character-driven movie and there’s no humor, there’s no love, there’s no soul.
- Rutger Hauer o Blade Runnerze 2049
~ Jon Burlingame
It’s not a character-driven movie and there’s no humor, there’s no love, there’s no soul.
- Rutger Hauer o Blade Runnerze 2049
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Uwielbiane? Jest to jeden z niewielu kawałków na Batman v Superman, które są bezbolesne w słuchaniu. Jeśli to oznacza "uwielbienie", to owszem, ja uwielbiamWawrzyniec pisze: ↑ndz sty 03, 2021 15:39 pmWłaśnie chciałem napisać, że to uwielbiane A Beautiful Lie, zawsze brzmiało mi znajomo. I słuchając kiedyś Tears of the Sun coś mnie oświeciło.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja mam na myśli, że wśród fandomu DC ten kawałek jest uwielbiany. Przy czym ja jeszcze lubię wiadomy temat Wonder Woman, który właśnie w tym filmie zadebiutował w tej kultowej scenie z "moją starą":
youtu.be/W-WatpugD2M
A co do Star Wars Offtop, to możemy kontynuować go w innym dziale. Ale niech za siła Sequel Trilogy przemawia to, że z tego miliona nowych projektów Star Wars, które niedawno Disney ogłosił i gdzie jednym filmem ma się właśnie zająć Patty Jenkins, żaden z nich tematyczne nie zahacza o Sequel Trilogy. Trochę tak jakby sam Disney chciał zapomnieć o jej istnieniu. Nie wspominając, że dalej cisza o Rian Johnson Trilogy.
Koniec offtopa.
youtu.be/W-WatpugD2M
A co do Star Wars Offtop, to możemy kontynuować go w innym dziale. Ale niech za siła Sequel Trilogy przemawia to, że z tego miliona nowych projektów Star Wars, które niedawno Disney ogłosił i gdzie jednym filmem ma się właśnie zająć Patty Jenkins, żaden z nich tematyczne nie zahacza o Sequel Trilogy. Trochę tak jakby sam Disney chciał zapomnieć o jej istnieniu. Nie wspominając, że dalej cisza o Rian Johnson Trilogy.
Koniec offtopa.