Jak rzyć, panie premierze?

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

Re: Jak rzyć, panie premierze?

#6361 Post autor: Paweł Stroiński » śr lis 11, 2020 23:45 pm

Mówiliśmy o klerykach, czyli o dorosłych.

Druga rzecz jeszcze w przypadku romansów z klerykami to, że takie coś w przypadku seminariów podchodziłoby dość mocno pod #metoo w wersji męskiej, przecież to wykorzystywanie pozycji władzy. Podchodzi pod molestowanie seksualne też. W tym przypadku to też nie jest pedofilskie.

Skoro już na pedofilię się oburzają narodowcy, to wiedzcie, że coś się dzieje :mrgreen:

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#6362 Post autor: Bucholc Krok » czw lis 12, 2020 09:11 am

Koper pisze:
sob lis 07, 2020 12:06 pm
Bucholc Krok pisze:
pt lis 06, 2020 19:19 pm
Z poszkodowaną czy z jej rowerem? :P
Z tego co pamiętam to zawiózł babkę do domu.
To jest sprawdzona informacja? Między "odwiózł do domu" a "uciekł z miejsca wypadku" jest "pewna" różnica.
Bucholc Krok pisze:
pt lis 06, 2020 19:19 pm
A kto go zakopał i po co? :D
Po to, że nikogo już on nie interesuje. :P
Jeżeli jednak "uciekł" a nie "odwiózł" to powinien zainteresować prokuratora.
Swoją drogą zastanawiają mnie Twoje kryteria menelstwa. Durczok nie jest menelem, Lempart tak... a z czego to wynika? Jak np. w tych kategoriach odnajdują się tacy Kaczyński, Duda, Trzaskowski, Czarzasty, Bosak, Korwin... ??
A w czym się przejawia menelstwo Durczoka? Może czegoś nie wiem. Średnio mnie typ interesuje. Natomiast jeśli Lempart nie jest menelem, to jak ją nazwać? Chamidłem? Prymitywem? Prostaczką? Przygłupem?
"(..) - napisali naukowcy.
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Sam się zaorał. :roll:
Naukowcy niech się lepiej zajmą nauką, a nie ideolo śmolo. Które miejsce w rankingu światowym zajmuje najlepsza polska uczelnia?
Koper pisze:
śr lis 11, 2020 19:01 pm
Sąd II instancji oddalił zażalenie organizatorów Marszu Niepodległości w sprawie zakazu organizacji marszu planowanego na 11 listopada. Pełnomocnik stowarzyszenia zapowiedział odwołanie do Strasburga.
Zaraz, zaraz... Narodowe prawaki lecą ze skargą do lewaków z UE, której tak nie cierpią? :o
No ale co mieliby zrobić? Chwycić za broń? :D
Z drugiej strony... nic mnie już u nich nie zdziwi. Wrzeszczą o patriotyzmie, po czym podpalają mieszkania w stolicy i atakują policję,
Znasz podpalaczy z imienia i nazwiska? Wiesz, kim są ci ludzie?
albo twierdzą że nie akceptują gejów, ale uwielbiają paradować w grupie z młodymi, dobrze zbudowanymi mężczyznami... Zaiste pełni są paradoksów.
1. co to znaczy "nie akceptować gejów"?
2. czy na tych paradach kopulują z tymi "dobrze zbudowanymi mężczyznami"?

Z tego co napisałeś można wyciągnąć wniosek, że sam spotykasz się z innymi mężczyznami (np. swoimi kolegami) dlatego, że akceptujesz gejów? :)

Przy okazji: Niemcy wymordowali miliony Żydów, a mimo tego cały czas Żydom (i nie tylko im) imponują. Natomiast ofiarami gardzi większość ludzi. Taka ciekawostka.
Paweł Stroiński pisze:
śr lis 11, 2020 23:45 pm
Skoro już na pedofilię się oburzają narodowcy, to wiedzcie, że coś się dzieje :mrgreen:
Dlaczego akurat narodowcy nie mieliby się oburzać na pedofilię?
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#6363 Post autor: Koper » czw lis 12, 2020 14:13 pm

Bucholc Krok pisze:
czw lis 12, 2020 09:11 am
To jest sprawdzona informacja? Między "odwiózł do domu" a "uciekł z miejsca wypadku" jest "pewna" różnica.
Tak samo sprawdzona jak wszelkie inne w tym temacie. Podaję za informacjami przekazywanymi przez media.
Nie spotkałem się nigdzie, żeby poszkodowana demontowała te twierdzenia. Ale może masz dostęp do innych danych?
Bucholc Krok pisze:
Jeżeli jednak "uciekł" a nie "odwiózł" to powinien zainteresować prokuratora.
No to przecież interesuje.
Bucholc Krok pisze:
A w czym się przejawia menelstwo Durczoka? Może czegoś nie wiem.
W tym że wrzeszczy coś do kamery w stanie sugerującym nietrzeźwość? :P
Ale to ja Cię pytam o definicję menelstwa, skoro odebrałeś ten zaszczytny tytuł Durczokowi a przypisałeś go Lempartowej.
Bucholc Krok pisze:
Średnio mnie typ interesuje.
A to niespodzianka, bo zainteresowałeś się, jak tylko ktoś wkleił filmik z nim. :P
Bucholc Krok pisze:
Natomiast jeśli Lempart nie jest menelem, to jak ją nazwać? Chamidłem? Prymitywem? Prostaczką? Przygłupem?
A to ona lata po ulicach i racami rzuca w mieszkania czy co?
Bucholc Krok pisze:
Naukowcy niech się lepiej zajmą nauką, a nie ideolo śmolo. Które miejsce w rankingu światowym zajmuje najlepsza polska uczelnia?
A z czego wynika taki stan rzeczy? Nie między innymi z tego, że pan minister przyznaje punkty za publikacje w wydawnictwach sekty Ordo Iuris? Albo promuje KUL czy uczelnie padre Rydzyka? Nie widzę w tym liście zajmowania się ideologią, tylko domagania się odwołania z funkcji człowieka, który nie ma do tego predyspozycji intelektualnych. Ale tak, najlepiej bronić PiSoministra atakując jego oponentów po czym oczywiście twierdzić, że wcale się nie jest sympatykiem (albo członkiem) PiS. Zapewne bronisz go bo to kompetentny fachowiec z bogatym dorobkiem naukowym i jakże głębokimi przemyśleniami... :roll:
Bucholc Krok pisze:
No ale co mieliby zrobić? Chwycić za broń? :D
A bo ja wiem... Pomodlić się na Jasnej Górze? W końcu tam im powiedzieli, że bóg z nimi czy coś tam. Ostatecznie zwrócić się do Jarosława żeby wpłynął na sądy.
Bucholc Krok pisze:
Znasz podpalaczy z imienia i nazwiska? Wiesz, kim są ci ludzie?
Debilami. I uczestnikami marszu niepodległości. Z nazwisk ich nie znam, ale jak to Twoi koledzy, to możesz w ramach patriotycznego obowiązku podać nazwiska policji i ułatwić im znalezienie winnych.
Bucholc Krok pisze:
1. co to znaczy "nie akceptować gejów"?
Np. atakować kogoś, kto wygląda na geja, odbierać mu prawa do wyrażania swoich poglądów, życia po swojemu i swobodnego funkcjonowania w przestrzeni publicznej.
Bucholc Krok pisze:
2. czy na tych paradach kopulują z tymi "dobrze zbudowanymi mężczyznami"?
Publicznie raczej nie, a co robią prywatnie to nie moja sprawa, ja nie prawy i sprawiedliwy by ludziom do łóżek zaglądać.
Bucholc Krok pisze:
Z tego co napisałeś można wyciągnąć wniosek, że sam spotykasz się z innymi mężczyznami (np. swoimi kolegami) dlatego, że akceptujesz gejów? :)
Ależ ja akceptuję gejów, więc możesz sobie taki wniosek wyciągać. Niemniej ja nie otaczam się młodymi, dobrze zbudowanymi mężczyznami w szalikach i nie biegam z nimi po ulicach.
Bucholc Krok pisze:
Przy okazji: Niemcy wymordowali miliony Żydów, a mimo tego cały czas Żydom (i nie tylko im) imponują. Natomiast ofiarami gardzi większość ludzi. Taka ciekawostka.
A Ty jakieś badania przeprowadziłeś, z których wynika że większość z 8 miliardów mieszkańców naszej planet gardzi ofiarami Holokaustu czy tak pieprzysz trzy po trzy jak Trump na wiecach?
Bucholc Krok pisze:
Dlaczego akurat narodowcy nie mieliby się oburzać na pedofilię?
Chodziło o pedofilię wśród kleru. Narodowcy uważają (nie wiedzieć czemu, w końcu KK to reprezentanci państwa Watykan a nie jakiś kościół narodowy jak np. w Anglii) Kościół i jego interesy niemal za polską rację stanu i bronią uprzywilejowanej pozycji rodzimego kleru, stroniąc od jego krytyki.
A poza tym, jak widać po marszach, narodowcy nie należą do specjalnie inteligentnych, i pewne rzeczy (w tym zapewne informacje o pedofilii wśród kleru) docierają do nich wolniej. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#6364 Post autor: Wawrzyniec » czw lis 12, 2020 20:19 pm

Mnie się wydaje, że chyba większość nie miałaby problemu z homoseksualnymi księżmi, podobnie jak, aby księża mieli rodziny. Tym bardziej zważywszy, że sam celibat nie ma jakiś religijnych podstaw i pierwsi chrześcijanie i kapłani, spokojnie mieli rodziny. Za to wiadomo, pedofilia nie jest cool i seks z dziećmi nie jest cool.

A logika narodowców jest w ogóle dziwna jak i przywiązanie do kościoła, który teoretycznie nie podlega państwu polskiemu, a jego wyznawcy nie czczą Polaków, a dokładniej Żydów, Jezusa i Maryję. Gdyż gdyby chciano się odwoływać do prawdziwej polskości i słowiańszczyzny, to chyba trzeba by było być za pogańskimi wierzeniemi z okresu Polan.
Tak samo jak sam nie uważam, że multikulturowość jest tylko dobra, czy też że jedynie państwo homogeniczne i narodowe jest dobre. Gdyż tutaj można dawać mnóstwo przykładów za i przeciw. Ale tak patrząc po polskiej historii, to najsilniejsza Polska, była właśnie wielonarodowościowa i wielowyznaniowa, czyli multi-kulti za czasów Jagiellonów.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#6365 Post autor: Koper » czw lis 12, 2020 23:20 pm

Wawrzyniec pisze:
czw lis 12, 2020 20:19 pm
logika narodowców
to oksymoron ?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#6366 Post autor: Wawrzyniec » pt lis 13, 2020 21:26 pm

Media kłamio. Najnowsze nagrania ewidentnie pokazują, kto był agresorem, a kto atakowanym 11 listopada:
https://twitter.com/napalonywikary/stat ... 8417805312

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#6367 Post autor: Koper » pt lis 13, 2020 22:59 pm

Ach, to wszystko było w imię większych idei...

https://www.wykop.pl/link/5798609/niesa ... -na-empik/

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#6368 Post autor: Wawrzyniec » sob lis 14, 2020 00:30 am

Genialne, to z mojej strony:

youtu.be/5mhjvj_N2rQ

Drugi odcinek jeszcze lepszy:

youtu.be/OEdvQgfu710

- Mam trochę Maxa Kolonki na płytach.
- Synku nie po to wzywałam specjalistę, żebyś oglądał gościa w schowku na szczotki. xD

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#6369 Post autor: Koper » sob lis 14, 2020 08:42 am

:lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#6370 Post autor: Wawrzyniec » sob lis 14, 2020 16:31 pm

Państwo pomaga i głupi, że my się nie ubiegaliśmy o pomoc:
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/a ... ia-kultury

https://www.gov.pl/attachment/953bf467- ... 51551e51d0

Kamil Bednarek dostanie 500.000
Bajm 1.500.000
Bayer Full 600.000
Golec Orkiestra 2.000.000
Miuosh 2.000.000
Ostatnio zmieniony sob lis 14, 2020 22:08 pm przez Wawrzyniec, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

#6371 Post autor: swordfish » sob lis 14, 2020 21:52 pm

Idąc dalej, na liście jest ATM Grupa produkująca głównie seriale dla Polsatu mające ogromny wkład w polską kulturę - "Pierwsza miłość", "Kiepscy".

Także widzę jest Papa Dance (400 tys. zł), symbol kiczu i obciachu lat 80. Powiedzmy, że byli pionierami Disco Polo w Polsce.

Po 200 tys. z groszami zgarnia Artur Rojek oraz Piotr Kupicha (twórca jednego przeboju "Jest już ciemno").

Nie mogę znaleźć Maryli Rodowicz na liście. Czyżby królowa naszych estrad zapomniała złożyć wniosek? A tak płakała, że pandemia zabrała jej koncerty i śpiewanie po eventach integracyjnych dla korposzczurków. Narzekała, że utrzymanie rezydencji z ogrodnikiem i sponsorowanie zaścianek swoich niepracujących dzieci wynosi ponad 20 tys. zł miesięcznie. Niepojęte, że Maryla nie potrafiła skorzystać z okazji.

Krystyna Janda od znienawidzonego, faszystowskiego, obrzydliwego rządu PiS, który odbiera jej radość, spokój, bezpieczeństwo i wolność, przygarnia 1 800 000 zł. Jeszcze mówi, że to mało i chciałaby więcej dostać od ministra Glińskiego, który podejmuje tylko propagandowe i partyjne decyzje ku chwale Dyktatora Kaczora.

Kazik jak zawsze ma aktualny przekaz do powyższej sytuacji. Mimo, że od premiery utworu minęło ponad ćwierć wieku.

youtu.be/l7VykCTXX7M

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#6372 Post autor: Koper » sob lis 14, 2020 22:25 pm

Dobra, ale wydaje mi się, że dajmy na to jak taki Bednarek dostał pół bańki to on sobie nie może z tym zrobić co chce (na zasadzie "masz i wypierd..."), ale to jest do podziału pomiędzy jego ekipę, muzyków, producentów, inżynierów dźwięku itd. Pytanie jest ile tam osób tę kasę przytuli i czy zasady podziału są jakieś sensowne czy tez główny miszczu zbierze kokosy a reszta ochłapy.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#6373 Post autor: Wawrzyniec » sob lis 14, 2020 22:54 pm

I tu jest główny problem. Gdyż w przypadku Jandy to rozumiem, że to chodzi o jej teatry, mam nadzieję. Problem chociażby w przypadku takiego Bednarka czy innych, to, że dostali je "artyści", który grają koncerty za duże pieniądze (swoją drogą przecież często też publiczną na świętach miast itd.) zamiast dofinansować instytucje kulturowe. A więc w niektórych przypadkach pojedyncze osoby dostają więcej pieniędzy, niż całe teatry i opery.

Podobno jest tam też jakaś szkółka tańca w Gorzowie która nawet nie ma strony internetowej, praktycznie nie istnieje w internecie, dostała 2 miliony zł (Copa Cabanna Paweł Kopala). Nieźle.

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

#6374 Post autor: swordfish » ndz lis 15, 2020 07:09 am

Podobnie jak parę lat temu młodzi ludzie ustawiali się po dofinasowanie z UE na rozwój nowych technologii i internetu. Niektórzy składali wniosek na rozwój hobbystycznej strony internetowej lub swojego bloga. I kasę dostawali.
Słyszałem także opowieści, że są zaradni muzycy, którzy wybudowali dla siebie studio nagrań. Kupili dobry sprzęt audio, do tego jeszcze zakupili instrumenty. I wszystko kupowali z dofinansowania różnych funduszy. Na co dzień grają heavy-metal. Udało im się, bo złożyli wniosek, że prowadzą "niedzielną" szkółkę muzyczną dla dzieci. Głównie to były ich dzieci i dzieci znajomych. Kilka lat z nimi coś pograli, aby udowodnić, że wspierają edukację muzyczną dla najmłodszych. Po paru latach jak zakupili już co chcieli, szkółkę rozwiązali i sprzęt zostawili dla siebie.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#6375 Post autor: Koper » ndz lis 15, 2020 19:13 pm

Ale w Polsce od początku jest przyzwolenie na wydawanie środków unijnych na byle co. I nam się wydaje, że wielce Unię oszukujemy na naszą korzyść, a w Unii stwierdzili, że jak wolimy marnotrawić kasę, zamiast ją inwestować sensownie to nasza sprawa, kasa nam przysługuje tak czy siak, nie chcemy za nią gonić unijnej czołówki, nasz problem.

swoją drogą
w związku z wątpliwościami dotyczącymi rekompensat przyznanych w ramach Funduszu Wsparcia Kultury, minister kultury i dziedzictwa narodowego postanowił wstrzymać realizację wypłat ze środków FWK i przekazać listę beneficjentów do pilnej ponownej weryfikacji
PS: Patryk jak się pomyli, to nawet prawdę powie:
https://twitter.com/MHenzel_/status/1327941237782011906

ODPOWIEDZ