Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
-
lis23
- + Ludvig van Beethoven +
autor: lis23 » ndz kwie 23, 2017 11:07 am
Paweł Stroiński pisze: ↑sob kwie 22, 2017 21:57 pm
A kiedy podawałeś im w ogóle swoje dane?
No właśnie, nie. Tzn. na koncie obu konsol ale mam konto Microsoftu na PC, choć i tam nic nie kupowałem.
Miesięcznie opłacam tzw. Orgin Access, który występuje również na X360/XONE pod nazwą EA Access ale mogliby sami sobie uruchomić mi opłatę za tę samą usługę na konsolach? Byłem na swoim koncie na stronie Microsoftu, Xboxa i EA i nie mam tam żadnych dodatkowych opłat, abonamentów, itp. Na razie byłem w banku i oni wysłali zapytanie, co to jest i kiedy i gdzie to aktywowałem i ma mi przyjść sms z odpowiedzią.
Tylko On, Williams John

Tylko on, Elton John

-
lis23
"Ghost of a Tale" - Mała, niezależna, stworzona przez jedną osobę, byłego animatora DreamWorks gra, opowiadająca o mysim minstrelu, imieniem Tilo.
Ghost of a Tale to połączenie gry akcji i przygodówki z domieszką RPG i skradanki. Jako mała mysz podróżujemy po quasi-średniowiecznym świecie zamieszkałym przez zwierzęta, starając się wyjaśnić pochodzenie grasujących wokół hord szczurów-zombie i potwierdzić opowieści o skarbie ukrytym wewnątrz tajemniczej wieży.
Ghost of a Tale to niezależna gra action-adventure z domieszką RPG, w której wcielamy się w niewielkich rozmiarów mysz i wyruszamy w fascynującą podróż po średniowiecznym świecie zamieszkanym przez zwierzęta. Gra jest autorskim projektem Lionela Gallata, który współpracował jako animator ze studiami Dreamworks i Universal, a na koncie ma m.in. pracę przy takich tytułach jak Książę Egiptu, Droga do Eldorado, Sinbad, Rybki z ferajny czy Jak ukraść księżyc. Na początku gry trafiamy na tajemniczą wyspę Periclave. Czego szukamy? Co takiego wydarzyło się na wyspie? Dlaczego wokół grasują niesamowite szczury-zombie? To właśnie będziemy musieli odkryć. Wiemy jedynie, że Periclave była od dawna przyczółkiem potężnej armii szczurów, dziś jednak wydaje się opuszczona i nawiedzona. Opowieści mówią o fantastycznym skarbie, który spoczywa ukryty gdzieś w wieży, górującej nad wyspą. Jednak, nawet dla potężnego wojownika, wyprawa po bogactwo jest bardzo ryzykowna. Gra nie jest typowym hack’n’slashem, w którym musielibyśmy stawić czoła armii nieumarłych szczurów, nie jest również klasyczną, spokojną przygodówką. Podczas zabawy w Ghost of a Tale nie zabraknie zarówno eksploracji niezbadanych krain, podczas której czytać będziemy dzienniki, odnajdywać wskazówki, odkrywać tajemnice, jak i walk z rozmaitymi przeciwnikami. Doświadczenie zdobywać możemy i dzięki potyczkom, i dzięki odkrywaniu nowych terytoriów. Wśród inspiracji do powstania gry autor wymienia m.in. takie arcydzieła literatury dziecięcej i młodzieżowej jak Robin Hood, Kubuś Puchatek czy bajki La Fountaine’a oraz rysunki Alana Lee i Johna Howe’a, znanych chociażby z ilustracji dzieł Tolkiena. Spośród gier wyraźnie widoczne są nawiązania do takich tytułów jak Zelda, Ico, Dark Souls czy seria Gothic.
https://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=21299
https://www.youtube.com/watch?v=tigso6GJtsY

Tylko On, Williams John

Tylko on, Elton John

-
WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
-
Kontakt:
autor: WhiteHussar » czw maja 03, 2018 15:09 pm
Wreszcie zapowiada się konkretna i w poważnym klimacie gra od Rockstara!
Oby muzyka była tak dobra jak w RDR, bo do dziś uważam, że jest to najlepszy soundtrack jaki stworzono do gier!
https://youtu.be/wws20y93XKA
-
lis23
Zakupiłem sobie na Steam bardzo tanio "Prince of Persia" z 2008 roku, niestety, gra się uruchamia ale nie wczytuje się ( wczytywanie gry jest zamrożone ).
Przeinstalowałem grę, próbowałem dać zgodność z Windows 8, 7, Vista i XP i nic nie działa ( zgodność z XP nie działa w ogóle, podobnie jak uruchomienie jako administrator ), ponoć gra w ogóle nie działa na Windows 10, tylko na Viście i XP ale o tym na Steam nie pisze. Mogę coś z tym zrobić?
Tylko On, Williams John

Tylko on, Elton John

-
Paweł Stroiński
- Ridley Scott
-
Kontakt:
autor: Paweł Stroiński » pn gru 16, 2019 12:42 pm
Jeśli możesz jeszcze zrobić, po prostu wycofaj się z zakupu i kup, kiedy ogarną problem.
Może GOG ma działającą wersję?
-
lis23
Paweł Stroiński pisze: ↑pn gru 16, 2019 12:42 pm
Jeśli możesz jeszcze zrobić, po prostu wycofaj się z zakupu i kup, kiedy ogarną problem.
Może GOG ma działającą wersję?
Na GOGu kupiłem w tym roku "Gothica 3' i jest jeszcze lepiej, bo po uruchomieniu gry mam tylko czarny ekran i tyle.
Grę zakupiłem za 13 zł i chyba ją wycofam, choć nigdy tego nie robiłem ... Na Uplay gra kosztuje 20 zł ale tam w ogóle nie ma podanych wymagań sprzętowych a na Steam pisze jednak:
ja tego, niestety nie zauważyłem, więc nie wiem, czy mam podstawę do reklamacji?
Tylko On, Williams John

Tylko on, Elton John

-
Paweł Stroiński
- Ridley Scott
-
Kontakt:
autor: Paweł Stroiński » pn gru 16, 2019 12:56 pm
A nie masz po prostu praw do rezygnacji z zakupu do 14 dni, jak to w necie?
-
lis23
Paweł Stroiński pisze: ↑pn gru 16, 2019 12:56 pm
A nie masz po prostu praw do rezygnacji z zakupu do 14 dni, jak to w necie?
Tam chyba nie można grać długo w grę, jeśli chce się ją oddać, ja w nią nie grałem, tylko próbowałem uruchomić. Muszę sprawdzić, jak wygląda reklamacja na Steam, bo nigdy tego nie robiłem.
Tylko On, Williams John

Tylko on, Elton John

-
qnebra
- Zdobywca Oscara
Steam bez problemu zwraca pieniądze w takich przypadkach. Niemniej:
1. Zainstalowałeś biblioteki dodawane razem z grą? DirectX i te inne sprawy?
2. Co do Gothic 3, obowiązkowo po instalacji instaluje się Community Patch. Na pewno wersja steamowa jest na ostatnim oficjalnym patchu, a Community Patch wybiera się w wersjach beta. Ogólnie, Gothica 3 po instalacji na Windows 10 nie da się praktycznie odpalić, dopiero instalacja CP to umożliwia. Sam byłem w tej samej sytuacji.
-
qnebra
- Zdobywca Oscara
A, co do refundów na Steam. Czas gry nie może przekroczyć dwóch godzin
Strona gry w Bibliotece > Pomoc Techniczna > Ostatnia pozycja na liście jaka tam będzie. Zorientujesz się.
-
lis23
qnebra pisze: ↑pn gru 16, 2019 13:14 pm
Steam bez problemu zwraca pieniądze w takich przypadkach. Niemniej:
1. Zainstalowałeś biblioteki dodawane razem z grą? DirectX i te inne sprawy?
2. Co do Gothic 3, obowiązkowo po instalacji instaluje się Community Patch. Na pewno wersja steamowa jest na ostatnim oficjalnym patchu, a Community Patch wybiera się w wersjach beta. Ogólnie, Gothica 3 po instalacji na Windows 10 nie da się praktycznie odpalić, dopiero instalacja CP to umożliwia. Sam byłem w tej samej sytuacji.
Przy instalacji ze Steam pobrały się i zainstalowały dodatkowe programy ale tylko podczas pierwszej instalacji gry.
Zainstalowałem teraz starą, pudełkową i polską wersję tej gry i jest jeszcze gorzej, bo gra w ogóle nie wchodzi do menu i żadna zgodność nie pomaga, więc gra jest prawdopodobnie niekompatybilna z najnowszym systemem operacyjnym.
Tylko On, Williams John

Tylko on, Elton John

-
lis23
Wielkie dzięki! Zadziałało na wersji pudełkowej, więc i na tę na Steam zadziała
Na razie pogram na pudełkowej, bo jest po polsku ale na Steam kupiłem, gdyż niedługo będę miał PC bez napędu optycznego.
Tylko On, Williams John

Tylko on, Elton John

-
qnebra
- Zdobywca Oscara
Sprawdzę, też kupiłem sobie PoP 2008, bo raz fajna gierka, a dwa po prostu jej nie skończyłem te niemal dziesięć lat temu.
-
lis23
Ja ją zakończyłem ale mocno się wkurzyłem, gdyż faktyczne zakończenie jest tylko w DLC na Xbox 360 ...
Tylko On, Williams John

Tylko on, Elton John