Indiana Jones - ulubiona muzyczna odsłona
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Z " Królestwem Kryształowej Czaszki " wcale nie jest źle / ech,gdyby wszelkie Tomb Raidery i książęta Persji miały taką oprawę muzyczną /,gdy ta płyta wyszła była jedną z najlepszych partytur w owym okresie na rynku - ale ja bardzo chętnie posłuchałbym jakiegoś wydania cmplete bo temat pościgu,ucieczki w dżungli został straszliwie poszatkowany na oficjalnym albumie ... 

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
I dobrze dziekan, przynajmniej nie jesteś jednym z tych płaczków, którzy rozpaczają nad tym, jaka to niby atematyczna muzyka Williamsa się zrobiła w XXI wieku... 
lis23 - dokładnie, oficjalny album to produkcyjny koszmarek.
muaddib_dw - ja myślę, że wielu tak jak my miało poważny dylemat, bo oryginalna trylogia to trzy równorzędne scory
sam mógłbym zagłosować na Temple, ale najbardziej mi po drodze z Raidersami. A niektórzy może nie słyszeli wersji expanded, bo jednak oryginalny album Świątyni trochę imho odstaje jednak od pozostałych dwóch.

lis23 - dokładnie, oficjalny album to produkcyjny koszmarek.
muaddib_dw - ja myślę, że wielu tak jak my miało poważny dylemat, bo oryginalna trylogia to trzy równorzędne scory

- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Williams z wiekiem tworzy muzykę bardziej wymagającą dla słuchacza ci co lubią jego styl są zachwyceni inni zaś jadą go za to że nie tworzy muzy takiej jak 20-30 lat temu. A ja uważam że nadal tworzy jedne z najlepszych tematów czego dowodem jest właśnie ten z ostatniego Indiany "The Adventures of Mutt" - to czysty, klasyczny Williams jakiego znamy z przed 2-3 dekad. Fakt album prosi się o rozszerzenie, usłyszeć kompletne "The Jungle Chase" na płycie - bezcenne. W filmie miażdży rozmachem, potęgą i tym jak inteligentnie maestro operuje tematami Iriny, Czaszki, marszu, Mutta... - geniusz. Ja mam nadzieję, że kiedyś wydadzą wszystkie części w kompletnej wersji. John still rules.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja posunęłę się jeszcze dalej i napiszę, że mi się "Królestwo Kryształowej Czaszki" jako film podobał
A muzyka oczywiście na poziomie i też nie rozumiałem czemu ludzie tak ją krytykowali. Zresztą już wymieniane motywy "Czaszki" i "Mutta" są naprawdę świetne. A "Jungle Chase" i "Ants!" to naprawdę porządny action-score.
Teraz tylko czekam na "Indy'ego V".

Teraz tylko czekam na "Indy'ego V".

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wojteł
- John Williams
Oj, jak ja sobie pomyśle co Johnny może napisać tym razem to już nie mogę się doczekać. A żeby tak jakieś fanfary, albo marsz!Wawrzyniec pisze: Teraz tylko czekam na "Indy'ego V".
Największym problemem Indy'ego 4 było samo wydanie, Jungle Chase jest strasznie pocięty.
http://www.youtube.com/watch?v=BPtHnSjZNLo
Pełny Jungle Chase. Więcej tematu Indiany, wplecione te słowiańskie motywy, które słychać na płycie tylko w ostatnim utworze, no i przejścia gładsze. Może przy okazji premiery następnych filmów (jeśli oczywiście Stefan i Dżordż nie robią nas w konia) wydadzą ponownie pełne soundtracki do nowych części.
Mi się Czaszka jako muzyka bardzo podobała, i uważam, że jako film sam w sobie była dobra, jednak jeśli się na nią patrzy poprzez pryzmat poprzednich części, z akcentem na pochodzenie artefaktu, to może zawodzić.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Pełna zgodaWojtek pisze:Mi się Czaszka jako muzyka bardzo podobała, i uważam, że jako film sam w sobie była dobra, jednak jeśli się na nią patrzy poprzez pryzmat poprzednich części, z akcentem na pochodzenie artefaktu, to może zawodzić.

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Odchodząc trochę od tematu Indiany Jonesa ale zostając przy Williamsie i Spielbergu - ponoć nowy reżyserski projekt Stevena:
http://www.filmweb.pl/Steven+Spielberg+ ... s,id=60271
myślicie że Williams skomponuje muzykę?
http://www.filmweb.pl/Steven+Spielberg+ ... s,id=60271
myślicie że Williams skomponuje muzykę?
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To, że panowie się w pierwszej kolejności za "Tin Tina" zabrali nie oznacza, że on pierwszy ujrzy światło dziennie. Z tego co wynika to ten film ma powstać w międzyczasie, między premierą "Tin Tina". Zobaczymy, mam nadzieję, że jednak Spielberg podobnie jak z tym wielgachnym królikiem zrezygnuje z tego projektu. Ja chcę ostatnią część Indy'ego