LA-LA LAND - PLANY WYDAWNICZE

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Michal
Kserujący nuty

Re: LA-LA LAND - PLANY WYDAWNICZE

#1756 Post autor: Michal » pt lut 01, 2019 18:33 pm

Luty :shock: 8) :D
Obrazek

Awatar użytkownika
galljaronim
John Powell

#1757 Post autor: galljaronim » pt lut 01, 2019 19:10 pm

Obrazek

Awatar użytkownika
Michal
Kserujący nuty

#1758 Post autor: Michal » pt lut 01, 2019 19:31 pm

Tak jest :D !!!! Nareszcie , Mój numer 1 . Hansa wydany w iście królewskim stylu ..Tylko ta pozycja jest godna mojej uwagi , reszta to kał i szrot .. :?

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#1759 Post autor: Paweł Stroiński » pt lut 01, 2019 19:42 pm

Zobaczymy, jak to zorganizują. Na bootlegu masz pod rząd 4 prawie identyczne wersje Light. Po 8 minut każda. Ciekawe to będzie.

No i cena...

Awatar użytkownika
MichalP
Nominacja do odkrycia roku

#1760 Post autor: MichalP » pt lut 01, 2019 19:51 pm

Wydaje mi sie, ze pojda sladem Titanica. Dwie plyty ze scorem filmowym, trzecie plyta z alternatami plus wersje albumowe i ostatnia plyta z materialem zrodlowym - piosenki itp. 45-50 dolarow cena.

Nie sadze zeby wsadzili tam 4 wersje danego tracka, moze dwa, ktore najbardziej sie roznia. Lista Schindlera tez miala bootleg wysrany po pachy i w zadne sposob to sie nie przelozylo na finalny dwu plytowy album.

Awatar użytkownika
Michal
Kserujący nuty

#1761 Post autor: Michal » pt lut 01, 2019 20:02 pm

MichalP pisze:
pt lut 01, 2019 19:51 pm
Wydaje mi sie, ze pojda sladem Titanica. Dwie plyty ze scorem filmowym, trzecie plyta z alternatami plus wersje albumowe i ostatnia plyta z materialem zrodlowym - piosenki itp. 45-50 dolarow cena.

Nie sadze zeby wsadzili tam 4 wersje danego tracka, moze dwa, ktore najbardziej sie roznia. Lista Schindlera tez miala bootleg wysrany po pachy i w zadne sposob to sie nie przelozylo na finalny dwu plytowy album.
Dokładnie tak bym sobie i nie tylko pewnie ja --życzył by w tej formie została zaprezentowana :) ..ale kurtyna opadnie już we wtorek 5 lutego !!!! 8)

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#1762 Post autor: Ghostek » sob lut 02, 2019 19:03 pm

Obawiam się, że pompowanie balona szybko sie skonczy.
Moim zdaniem bedzie tak:
Cd 1-2 complete score
Cd 3 Original soundtrack album
Cd 4 Chants bla bla bla.
Więc pewnie skasują 50$ za coś co równie dobrze sluzyc bedzie tylko w polowie ;)

Ale tego Jerry'ego to zgarne :)
Ostatnio zmieniony wt lut 05, 2019 11:39 am przez Ghostek, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#1763 Post autor: Paweł Stroiński » sob lut 02, 2019 19:14 pm

Hans powiedział mi, że "nie wie, co oni robią".

Awatar użytkownika
galljaronim
John Powell

#1764 Post autor: galljaronim » sob lut 02, 2019 19:25 pm

Paweł Stroiński pisze:Hans powiedział mi, że "nie wie, co oni robią".
Nice. A ja myślałem, że Hans jednak ma coś do powiedzenia i bez jego wiedzy nic się nie dzieje.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#1765 Post autor: Paweł Stroiński » sob lut 02, 2019 19:28 pm

Oprócz Króla lwa, gdzie pozwolili mu samemu zremasterować materiał, Hans odcinał się od wszystkich rozszerzeń, jak go pytałem.

Była też opowiadana przez Hybrida historia, że Hans się w ostatniej chwili dowiedział, że menedżer studia (Steve Kofsky) kolegował się z ludźmi Lali i im wypuszczał te materiały i Hans się dowiedział i wkurwił. Ostatnim projektem miał być Peacemaker i to tylko dlatego, że nie dało się już cofnąć produkcji.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1766 Post autor: lis23 » sob lut 02, 2019 19:40 pm

Kiedyś już o to pytałem ale czy jest jakaś szansa na kompletne wydanie "The Road to El Dorado"? - Cała muzyka Zimmera i Powella + filmowe wersje piosenek.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
galljaronim
John Powell

#1767 Post autor: galljaronim » sob lut 02, 2019 19:45 pm

To ja już teraz tego nie rozumiem. Bodajże na początku ubiegłego roku któryś z włodarzy Lali pisał, że szykują się projekty z muzyką Hansa. Trzeba tylko poczekać aż zakończy on swoje światowy tour (chodziło o World of Hans Zimmer). Jak podejrzewałem, chodziło o to, że Hansu chce nadzorować projekty.
Zawsze zastanawiało mnie to dlaczego po Peacemakerze zaprzestano rozszerzać stare albumy Hansa. Teraz wszystko jasne.
Trochę rozumiem wqrw Zimmera. Kompozytor wybierając materiał na album daje to, co w jego mniemaniu jest najlepsze. Z perspektywy czasu na danym soundtracku są fragmenty których się wstydzi. Wydając rozszerzenie bez wiedzy kompozytora, doprowadza to do jego frustracji.

Ostatnio zmieniony sob lut 02, 2019 19:45 pm przez galljaronim, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1768 Post autor: Adam » ndz lut 03, 2019 07:43 am

Paweł, nie siej fermentu! BĘDĄ kolejne Zimmery w La-Li, bo sami to przecież napisali jakiś czas temu. TRZEBA oddzielić tu dwie rzeczy: to, że Hans nie lubi „kilku” swoich starych scorów, na czele z Days Of Thunder, Drop Zone itp, ALE przy części ma gówno do gadania. Tych, których wydania nie może zablokować (np Rain Man i Thelma, które akurat lubi bardziej niż nie lubi - nawet nie wiedział, że wyszły, dowiedział się ode mnie jak zobaczył okładki do podpisu) będą się ukazywać. Te, na których trzyma łapę - o ile takie jeszcze są - zablokuje. Tak czy siak jest na przegranej pozycji, bo więcej rzeczy jest z niego do wydania, niż on może i chciałby zablokować, co pokazują kolejne ukazujące się wydania jego scorow z połowy lat 90.

A aż 4CD Linii ?! No nie wiem, ale poczekam na trackliste, bo czuję tu upchany na siłę reprint podstawki.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Charles
Asystent orkiestratora

#1769 Post autor: Charles » ndz lut 03, 2019 11:51 am

A aż 4CD Linii ?! No nie wiem, ale poczekam na trackliste, bo czuję tu upchany na siłę reprint podstawki.
Who cares? Dawać M:I Elfmana
Płacz i lament, bo chcieli prostą jak konstrukcję cepa muzyczkę do posłuchania w samochodzie, a dostali cholernie złożony twór.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1770 Post autor: lis23 » ndz lut 03, 2019 12:31 pm

galljaronim pisze:
sob lut 02, 2019 19:45 pm
[.] Kompozytor wybierając materiał na album daje to, co z jego mniemaniu jest najlepsze.[.]
Niekoniecznie, teraz jest moda, że nie daje się na album końcowej suity, która czasami jest lepsza od samego soundtracku ("Avengers Infinity War") a takich przypadków już trochę jest: "Mumia", "Avengers", teraz nowy Smok, itp.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

ODPOWIEDZ