"Robin Hood" Ridleya Scotta - Marc Streitenfeld
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Bez jaj. Ledwie przyzwoitą, solidną. Mówimy o naprawdę dobrej, godnej zapamiętania pracy, a nie o takiej "ok". Poza tym ślepej kurze też się czasem ziarno trafi.Marek Łach pisze:Ale on już napisał dobrą muzę - American Gangster.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja się nie napinam, tylko po prostu niezbyt spodobało mi się stwierdzenia, że u Zimmera wszystko brzmi tak samo. Gdyż w sumie to, że dany kompozytor ma swój styl to nie znaczy od razu, że wszystko brzmi tak samo. Ale dobra kończmy tę dyskusję. A, że jego "uczniowie" brzmią podobnie i daleko im do oryginalności to już inna kwestia i nie zamierzam zaprzeczać, przy czym jak wiadomo, mnie to nie przeszkadza, gdyż takie "Transformers" Jablonsky'ego uwielbiam. Ale dobry to inny temat.
"American Gangster" jest bardziej przyzwoity. Temat "Frank Lucas" fajny, klimatyczny, ale sam score jest w sumie głównie na tym motywie oparty i można tej ścieżce zarzucić swoistą monotonię.Ale on już napisał dobrą muzę - American Gangster.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ale kompozytorów, którzy mają w dorobku score na tym poziomie jest tysiące.Marek Łach pisze:Przecież ty nawet nie pamiętasz tej muzy, bo raptem raz w życiu jej słuchałeś przy odkurzaniuA ona nawet w filmie ciekawie sobie radziła, w sąsiedztwie songtracku.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Bo takiej naprawdę dobrej, to nie napisał.Marek Łach pisze:Ale ja temu nie zaprzeczam - odpisałem dlatego, że postawiłeś tezę, jakoby Streitenfeld nigdy dobrej muzyki nie napisał. I tego dotyczyła moja odpowiedź.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale też nie na tyle złą, aby błednie jego nazwisko pisaćKoper pisze:Bo takiej naprawdę dobrej, to nie napisał.Marek Łach pisze:Ale ja temu nie zaprzeczam - odpisałem dlatego, że postawiłeś tezę, jakoby Streitenfeld nigdy dobrej muzyki nie napisał. I tego dotyczyła moja odpowiedź.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Bo to był trudny film do zilustrowania, zwłaszcza przez sporą ilość songtracku, i Streitenfeld podołał. Jeśli dostajemy tak sprawnie wpisujący się w świat filmu score od praktycznie debiutanta, to oznacza, że ten debiutant nie jest byle popychadłem. Jestem pewien, że American Gangster był dziesięć razy trudniejszym do zilustrowania filmem niż Robin Hood. Nie oszukujmy się, epika nie jest głównym wyznacznikiem talentu...dziekan pisze: Pochwale sie zresztą,że posiadam zarówno soundtrack jak i score i w kontekscie tych dwoch albumow uwazam,że uzyskujemy ciekawy i niebanalny efekt.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
To czemu się chłopak wyłożył?Marek Łach pisze:Jestem pewien, że American Gangster był dziesięć razy trudniejszym do zilustrowania filmem niż Robin Hood. Nie oszukujmy się, epika nie jest głównym wyznacznikiem talentu...

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No, jeszcze może będzie Hansowi po bułki biegał.Marek Łach pisze:Nie wiem, ale jeśli podołał trudniejszemu z dwóch projektów to jest nadzieja, że coś z niego będzie w przyszłosci

Ale moje przypuszczenie dlaczego jest następujące: gościowi brakuje warsztatu by napisać coś świetnego na orkiestrę i chóry; talentu by w tak dużym projekcie te braki zamaskować oraz pomysłowości by wymyślić coś innego. Ale to tylko moja teoria. Może Srajfred jest zajebisty, a tylko mu Scott kazał gówno napisać?

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +