HANS ZIMMER - DUNKIRK (2017)
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Re: HANS ZIMMER - DUNKIRK (2017)
OK, nawet wiem, co to będzie, po tytule.
Enigma Variations Elgara. Do tematyki jak najbardziej pasuje.
Enigma Variations Elgara. Do tematyki jak najbardziej pasuje.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Wywiad z Nolanem:
https://www.youtube.com/watch?v=k-M4Zt9Bl50
I dowiadujemy się z niego, że ten tykający dźwięk w muzyce Zimmera, to tak naprawdę zegarek Nolana. Hans go nagrał i wplótł w swój score, intrygujące.
https://www.youtube.com/watch?v=k-M4Zt9Bl50
I dowiadujemy się z niego, że ten tykający dźwięk w muzyce Zimmera, to tak naprawdę zegarek Nolana. Hans go nagrał i wplótł w swój score, intrygujące.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Czy to jakiś weekend Świętego Hipokryty?
Przecież dopiero co w temacie Valeriana napisałeś mega obszernego posta, w którym pisałeś, że Desplat, nie ma być Williamsem, Zimmerem, Silvestrim, Hornerem, Howardem, tylko Desplatem i ma brzmieć jak Desplat, gdyż jest Desplatem, gdyż właśnie nim on jest Desplatem, jest on Desplat jest Desplatem. A teraz nagle przerzucasz internetowo oczyma za pomocą emotikonki, że Zimmer jest Zimmerem. 

Nikt nie zabrania Zimmerowi być Zimmerem, a w powyższym zdaniu stwierdzam fakty: zaczynają się anegdoty o brzmieniu
Byleby Zimmer był dobrym Zimmerem na miarę Incepcji, Interstellar czy Kodu da Vinci, a nie złym Zimmerem a la Batman vs. Superman
I żeby był Zimmerem w sferze muzycznej, a nie PRowej
Bo te PRowskie gadki są bardzo zimmerowskie, ale już mało oryginalne, wręcz czasami groteskowe
Niedługo dowiemy się, że Zimmer wplótł do swojej ścieżki dźwiękowej odgłos spuszczania wody w klozecie
Ok, może już się zagalopowałem nieco z tymi porównaniami, za co serdecznie przepraszam.

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Nawet, jak pochodzą od samego Nolana? 

No właśnie tutaj jestem w szoku, że to nie Zimmer jest Zimmerem, tylko Nolan jest Zimmerem w tej sytuacji 

- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Wiem, że nie powinno się oceniać muzyki po jednym utworze. Ale... przesłuchałem to dzieło dwa razy i albo to jest taki geniusz, że po prostu trzeba czasu, by go docenić, albo... Niestety, jestem tym załamany. Pięcioletnie dziecko z dostępem do komputera i najprostszego programu muzycznego byłoby w stanie napisać równie emocjonującą kompozycję. Chyba że w kontekście całej muzyki ten utwór nabierze jakiegoś sensu, a reszta nas zwali z nóg. Oby, bo nie taką muzyką Zimmer sprawił, że na jego koncerty chodzi po naście tysięcy ludzi.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
No jak rzadko kiedy ale teraz ryncami i nogami podpisuję się pod wszystkim, co napisał Paweł.Pawel P. pisze: ↑pn lip 10, 2017 08:51 amWiem, że nie powinno się oceniać muzyki po jednym utworze. Ale... przesłuchałem to dzieło dwa razy i albo to jest taki geniusz, że po prostu trzeba czasu, by go docenić, albo... Niestety, jestem tym załamany. Pięcioletnie dziecko z dostępem do komputera i najprostszego programu muzycznego byłoby w stanie napisać równie emocjonującą kompozycję. Chyba że w kontekście całej muzyki ten utwór nabierze jakiegoś sensu, a reszta nas zwali z nóg. Oby, bo nie taką muzyką Zimmer sprawił, że na jego koncerty chodzi po naście tysięcy ludzi.

Hansik pozamiata, wierzę w to
A jak nie to nie będzie problemu bo już tyle rozczarowań jak i zachwytów dawał, że ewentualny kolejny za wiele nie zmieni 

#FUCKVINYL
No jeśli u Nolana mu się nie uda, to nie ma już nadziei dla niego... 

Na razie jest źle, zobaczymy co będzie dalej, ale póki co bliżej temu do gniota roku, a przynajmniej rozczarowania roku, aniżeli do score'u na całe życie.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
hp_gof pisze:Oho, zaczynają się anegdoty o brzmieniu
Z tymi artystami to wam powiem jest tak. Na początku ich oryginalny styl jest świeży, odkrywczy, intrygujący, po jakimś czasie w obrębie tej stylistyki zaczyna im się wyczerpywać wena, na ludziach przestaje to robić wrażenie, a koniec końców uporczywe wracanie do pewnych koncepcji zaczyna być dla publiki z lekka irytujące, zwłaszcza że nie ma w tym już tego polotu, tej energii z "młodych" czasów. Tak jest z Desplatem i jego plumkaniem, tak jest z Zimmerem i jego "eksperymentami dźwiękowymi", ale tak jest też poza światkiem muzycznym np. tak było z Burtonem i jego odwiecznym przepisem na film z Heleną Bonham-Carter i muzą Elfmana.Wawrzyniec pisze: ↑ndz lip 09, 2017 21:15 pmCzy to jakiś weekend Świętego Hipokryty?Przecież dopiero co w temacie Valeriana napisałeś mega obszernego posta, w którym pisałeś, że Desplat, nie ma być Williamsem, Zimmerem, Silvestrim, Hornerem, Howardem, tylko Desplatem i ma brzmieć jak Desplat, gdyż jest Desplatem, gdyż właśnie nim on jest Desplatem, jest on Desplat jest Desplatem. A teraz nagle przerzucasz internetowo oczyma za pomocą emotikonki, że Zimmer jest Zimmerem.
![]()

Zimmer napisałby normalny, klasyczny score i paradoksalnie to byłoby w jego przypadku bardziej zaskakujące i oryginalne niż kolejny wraz przy współpracy z Nolanem wrzucanie dźwięku zegarka, silnika, spadającego krzesła czy diabli wiedzą czego

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Spadające krzesła to akurat Horner w The Missing 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
I to jest właśnie kwintesencja forum.

Plus, żadne z Was nie słyszało całego soundtracka, a tym bardziej nie widziało filmu i nie wie jak ta muzyka się w nim sprawuje. Może ten film po prostu wymagał takiej ścieżki, czy też dużego operowania ciszą. Poczekajcie trochę z wyrokami śmierci dla kompozytorów.
@Koper Ale niestety, to co napisałeś to idealne zaproszenie, że zamiast być gorącym, lub zimnym, najlepiej być letnim, czy też po prostu nijakim. Gdyż wyrazistość jest zła. To też bardzo przykre rozumowanie.