No nie, jakbym miał wybrać kilka, -naście płyt, który miałbym sobie zostawić, to byłyby to płyty różnych kompozytorów, więc raczej jednak nie.
James Newton Howard
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: James Newton Howard
A, sorry, zapomniałem, rzadziej się ostatnio udziela

A to mowa o Polakach, czy jakichś gościach z zagranicy? Niezłe nerdy w sumie, bo o ile taki zwykły zjadacz chleba interesujący się na codzień innymi gatunkami, może kojarzyć kilku kompozytorów typu:Wawrzyniec pisze: ↑śr maja 31, 2017 23:34 pmJa najbardziej radykalne doświadczenie to miałem właśnie podczas tegorocznego FMFu i do tej pory nie mogę dojść do siebie. I nie były to sobie jakieś tam typy z budki z piwem, co wychodzą przed końcem koncertu, ale VERY SPECIAL GUESTS na tych "ęą" aftershow party, gdzie to Brian, czy Morris się bawili. I tam właśnie poznałem osoby, który z dumą przyznały się, że są wyznawcami Jamesa Newtona Howarda. I tu nie chodzi oto, że powiedzieli, że to ich ulubiony kompozytor, ale że to jest NAJLEPSZY KOMPOZYTOR NA ŚWIECIE!
A więc ja tak słucham sobie tych zachwytów, sącząc mego drinka i właściwie chciałem wyskoczyć, że jest też taki kompozytor co John Williams się nazywa. Ale Ci mnie ubiegli i sami powiedzieli: "Wiadomo John Williams pisze niezłe tematy, ale poza tym strasznie się powtarza. Nie ma kompozytora bardziej wszechstronnego o Jamesa Newtona Howarda!" Najlepsze, że choć to niby miała być konwersacja to "Howardianie" z czasem zupełnie mnie olali i zaczęli się nawzajem zachwycać nad genialnością JNH. W sumie tylko czekałem jak z tych i całego zachwytu nie skrzyżują się ich "miecze" w spodniachAle jednak się odezwałem, a właściwie zakrztusiłem, kiedy padło: "James Newton Howard jako jedyny kompozytor nie napisał złej muzyki". Wtedy zakrztusiłem się i musiałem się odezwać: "Ekhm, 'Bourne Legacy', "Green Lantern'". Wtedy się dowiedziałem, że "Bourne Legacy to świetny przykład nowoczesnej muzyki akcji". I z tego ścierwa przeszli fappować się nad "Salt". I mogę tak długo jeszcze wymieniać.
Zresztą sam Wojtek mi powiedział, że właśnie w tej grupie tych Master Classów i tych Special Guestów na FMFie, to też poznał kolesia co miał tatuaż Jamesa Newtona Howarda. Nie wiem nawet czy to nie był jeden z moich rozmówców.
- Willams (Star Warsy i Spielbergi)
- Morricone (spaghetti westerny, Karole etc.)
- Zimmer (wiadomo)
- Horner (Titanic, Avatar itp.)
- Vangelis (bo udzielał się nie tylko w filmówce)
- Goldsmith (pewnie rzadziej, ale np. mój ojciec go kojarzy, bo swego czasu oglądał nałogowo Star Treki)
- Kilar (to w Polsce, wiadomo)
o tyle JNH to nie wiem jakiej grupie nie siedzącej mocno w filmówce miałby przypaść do gustu i za co. Za Szjamalany? Chyba że za Igrzyska śmierci?
W końcu mamy i promujemy multifanbojowość na forum.Wawrzyniec pisze: ↑śr maja 31, 2017 23:34 pmW każdym razie:
I nawet nie wiesz jaki szczęściarz z Ciebie. Naprawdę z czasem tylko czekałem aż ktoś krzyknie:
"Howardu, Akbar!"

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Koper: Dwóch Niemców i Anglik.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
sobie kolegów znaleźliście, nie dość że fanboje JNH, to jeszcze Niemcy. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A tam znaleźliście, zwykły small-talk, który szczerze mówiąc w samą porę przerwało pojawienie się Briana Tylera, gdyż na dłuższą metę bym tego nie wytrzymał. No chyba, że miałbym u swego boku Kopra, która potrafi sprowadzić do parteru nawiedzonych fanatyków. To była moja jedyna rozmowa z nimi i możliwe, że Paweł zna ich lepiej i dlatego może mieć inną ocenę. Jak wspomniałem jedyny pozytyw to taki, że my fanboje Zimmera nie jesteśmy aż tacy źli.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Nie lada gratka, niemal półtoragodzinna konwersacja z JNH, może nocą uda się obadać.
https://www.youtube.com/watch?v=DJm7D52RGnY
https://www.youtube.com/watch?v=DJm7D52RGnY
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Jak mówisz o Kamilu to faktycznie go obdzieliłem paroma soundtrackami JNH, ale wynikało to chyba głównie z faktu, że po prostu oglądał filmy Shyamalana.

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Już drugi się wyparł. 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Dziś spełniłem jedno ze swoich marzeń i zrobiłem w Pradze wywiad z Jamesem Newtonem Howardem. Nawet jeśli prawie wszyscy kompozytorzy są sympatyczni, on jest naprawdę wyjątkowo fajnym gościem. Z rozmowy jestem bardzo zadowolony, choć ograniczeń czasowych nie przeskoczę. A kiedy przyznałem mu, że mam jego 82 płyty, najpierw nie mógł uwierzyć, a potem, po wywiadzie, mówił paru osobom: "Słyszałaś, on ma moje 82 albumy!" (wiem Althazan, Ty masz więcej
Zapytał też, ile mam Zimmera. Powiedziałem, że 48, ale to wszystkie, które z dotychczasowych chcę mieć w kolekcji. Uśmiechnął się. Bardzo fajnie mówił, mnóstwo w nim ciepła, komplementował kolegów, tych żyjących i nieżyjących. Opowiadał też o Eltonie Johnie, zagadnąłem go też już po wywiadzie na konferencji pewien bardzo gorący ostatnio temat (ale nie zdradzę przed publikacją wywiadu, co powiedział - chyba że będzie w necie
. A po wywiadzie, w którym opowiedziałem mu o pewnej sprawie, zmienił zasady konkursu na wykonanie "Hanaging Tree", który ogłasza w każdym kraju.
Jeszcze zdjęcie okładek z autografami. Koleżanka zrobiła mi z nim sporo fotek. Ciekawym, czy choć jedno się nada do upublicznienia
Podsumowując - wywiadów zrobiłem w życiu z pół tysiąca na pewno, ale ten będę wspominał jako jedno z najbardziej fantastycznych doświadczeń. W końcu to James Newton Howard!

Jeszcze zdjęcie okładek z autografami. Koleżanka zrobiła mi z nim sporo fotek. Ciekawym, czy choć jedno się nada do upublicznienia

Podsumowując - wywiadów zrobiłem w życiu z pół tysiąca na pewno, ale ten będę wspominał jako jedno z najbardziej fantastycznych doświadczeń. W końcu to James Newton Howard!
Ostatnio zmieniony pt cze 30, 2017 20:19 pm przez Pawel P., łącznie zmieniany 1 raz.
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Pawel P. pisze: ↑czw cze 29, 2017 13:57 pmDziś spełniłem jedno ze swoich marzeń i zrobiłem w Pradze wywiad z Jamesem Newtonem Howardem. Nawet jeśli prawie wszyscy kompozytorzy są sympatyczni, on jest naprawdę wyjątkowo fajnym gościem. Z rozmowy jestem bardzo zadowolony, choć ograniczeń czasowych nie przeskoczę. A kiedy przyznałem mu, że mam jego 82 płyty, najpierw nie mógł uwierzyć, a potem, po wywiadzie, mówił paru osobom: "Słyszałaś, on ma moje 82 albumy!" (wiem Althazan, Ty masz więcejZapytał też, ile mam Zimmera. Powiedziałem, że 40, ale to wszystkie, które z dotychczasowych chcę mieć w kolekcji. Uśmiechnął się. Bardzo fajnie mówił, mnóstwo w nim ciepła, komplementował kolegów, tych żyjących i nieżyjących. Opowiadał też o Eltonie Johnie, zagadnąłem go też już po wywiadzie na konferencji pewien bardzo gorący ostatnio temat (ale nie zdradzę przed publikacją wywiadu, co powiedział - chyba że będzie w necie
. A po wywiadzie, w którym opowiedziałem mu o pewnej sprawie, zmienił zasady konkursu na wykonanie "Hanaging Tree", który ogłasza w każdym kraju.
![]()
PodpisałCi wszystkie 82 ? Chętnie jakiś albumik przytule

Gratki, ze spełniłeś swoje marzenie. Muzyka Howarda jest przecież świetna.
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Gratulacje Paweł
Jak widać marzenia się spełniają. Piękne autografy, podoba mi się zwłaszcza ten nad Wodnym Światem
Oczywiście Dark Knight miażdży wszystkie.

- galljaronim
- John Powell
Gratuluję, Paweł. Pięknie komponują się te autografy na tych okładkach. Zresztą JNH ma piękny podpis. Jak widzę dla każdego kompozytora jest miłym zaskoczeniem fakt, iż posiada się prawie wszystkie jego płyty.