Michael Giacchino - Spider-Man Trilogy (2017/2019/2021)
Re: Michael Giacchino - Spider-Man: Homecoming (2017)
Nie, na pewno będzie tylko w suicie

Co do czasów to chyba tylko ty widzisz tam sporo krótkich utworów, ja tam widzę, normalną zrównoważoną tracklistę filmowego scoru, mało się różniącą od tej z Doktora. A te bonusy to pewnie góra jednominutowce.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Myślę, że będzie kilka scen w których Spidey lata na sieci ponad miastem i tam temat by się przydał (ciekawe, czy Iron Man coś dostanie/) a co do czasów to mamy:
0,39, 1,57, 1,26, 1,45, 1,37, 1,54, 1,43 i 0,34, a więc aż osiem krótkich utworów.
0,39, 1,57, 1,26, 1,45, 1,37, 1,54, 1,43 i 0,34, a więc aż osiem krótkich utworów.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Przesłuchałem i jednak wolę Elfmana, Zimmera i Younga. Nie jest złe, ale też nie jakieś porywające.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- lis23
Mi się podoba (poza muzą dla Sępa) a Elfmana czy Younga nawet już nie pamiętam, tylko Hornera. Zimmera wolę przemilczeć.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Aj, zapomniałem uwzględnić Hornera. A więc jeszcze raz OK ta suitka, ale wolę Elfmana, Younga, Hornera i Zimmera.
- lis23
Ja od lat nie oglądam już trylogii Raimiego, gdyż te filmy bardzo się zestarzały i zdeaktualizowały i z perspektywy czasu widać, że były one robione pod dzieciarnie, więc i muzyki za bardzo nie pamiętam. Tyle dobrze, że teraz przynajmniej nie wydają tych płyt około filmowych z samymi piosenkami.
Giacchino ma pewnie w planach całą trylogię, więc pewnie się rozwinie - ano właśnie, przy okazji zastanawia mnie ta moda na trylogie ... Czy jakiś film z MCU może liczyć na więcej niż trzy części? Iron Man i Captain America mają po trzy części, Spidey ma być trylogią, GofG też, Avengers będzie mieć cztery części ale to jest bardziej podział trzeciego filmu na dwie części.
Giacchino ma pewnie w planach całą trylogię, więc pewnie się rozwinie - ano właśnie, przy okazji zastanawia mnie ta moda na trylogie ... Czy jakiś film z MCU może liczyć na więcej niż trzy części? Iron Man i Captain America mają po trzy części, Spidey ma być trylogią, GofG też, Avengers będzie mieć cztery części ale to jest bardziej podział trzeciego filmu na dwie części.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

A jakiż to temat dla Spider-man stworzył Young? Jak pisałem wcześniej temat Elfmana jest już tak kultowy i zakorzeniony w popkulturze, że nic go nie przebije, Hornera był fajny, ale to przyszło z czasem, nad Hansem lepiej spuścić zasłonę milczenia, a Michaela ocenimy po soundtracku, bo nie ma to jak ferować wyroki o temacie, który istnieje w naszej świadomości od doby i konfrontować go z tematami, które mają lata, dlatego też wraz z Adamem nie podzielam polityki wypuszczania takiej suity na miesiąc przed premierą. A po paru lekturach suity spodobał mi się za to temat Sępa, może typowy Giacchinowski w stylu bad guy'ów ze Star Treka Nero czy Kralla, ale mocny i dosadny, no i jak w przypadku tematu Pająka, jego moc będzie się kryła w aranżacjach.Wawrzyniec pisze: ↑sob cze 17, 2017 14:21 pmAj, zapomniałem uwzględnić Hornera. A więc jeszcze raz OK ta suitka, ale wolę Elfmana, Younga, Hornera i Zimmera.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale co znowu jest takiego złego w Pająku Hansa? Chwytliwa melodyjka i od razu wpada w ucho.
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Co jak co, ale na razie Spiderman ma jakieś niesamowite szczęście do kompozytorów i muzyki. Każda ścieżka dźwiękowa, czy do filmów Raimiego, czy też ASM była co najmniej dobra i każda miała w sobie coś ciekawego. Ciekawe czy Michael też podtrzyma ten trend.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Popieram + dosyć odważna miejscamiWawrzyniec pisze: ↑sob cze 17, 2017 19:40 pmAle co znowu jest takiego złego w Pająku Hansa? Chwytliwa melodyjka i od razu wpada w ucho.

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Z tematem Hansa do Spider-Mana nie tak jest to, że nie skomponował go James Horner 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Tak prawdę mówiąc dla żadnego z tych kompozytorów Spider-Man to nie był jakiś best of czy top scorów ani tematów, więc nie wiem po co te dyskusje. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
No bo u nas jak się nie porówna Mumii Tylera do Mumii Goldsmitha, Batmana Zimmera do Batmana Elfmana, czy Spider-mana Giacchino do któregokolwiek innego Spider-mana itd to żyć inaczej nie można 

dokładnie, a te porównania są tak z dupy... btw, ciekawe dlaczego Mumii Brajana hejterzy z uporem maniaka nie porównują jak bozia przykazała do oryginałów dark uniwerse z lat 30-50 i filmie o tym samym tytule, a Pająka do tego z lat 70 ? 

#FUCKVINYL