Czego ostatnio słuchaliście?

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
bladerunner

#541 Post autor: bladerunner » pt kwie 16, 2010 18:59 pm

Pewnie, ale "Supremacy" muzykę akcji ma lepszą (To the Roof, Berlin Foot Chase, Bim Bam Smash) Smile Nic, trza chyba robić ankietę
Nie potrzeba bo wiadomo co wygra. 8)

kempa6
Parkingowy przed studiem nagrań

#542 Post autor: kempa6 » pt kwie 16, 2010 20:04 pm

ostatnio słuchałem tylko zespołu happysad :)

bladerunner

#543 Post autor: bladerunner » pt kwie 16, 2010 20:27 pm

Naciągacze- Hans Zimmer

Kocham ten score!

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#544 Post autor: Wawrzyniec » pt kwie 16, 2010 20:58 pm

A to jest akurat jeden z tych nielicznych score'ów Zimmera, za którym nie przepadam. :wink:

Mystery imponująca i bardzo dobrze o Tobie świadcząca lista.
Obrazek
#WinaHansa #IStandByDaenerys

bladerunner

#545 Post autor: bladerunner » pt kwie 16, 2010 20:59 pm

A to jest akurat jeden z tych nielicznych score'ów Zimmera, za którym nie przepadam
hmm .. nie sądziłem, że to powiesz bo score jest na prawdę świetny, co kto lubi :D

Leży u mnie dumnie na półce 8)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#546 Post autor: Koper » pt kwie 16, 2010 21:13 pm

Adam Krysiński pisze:ultimatum miażdży konstrukcję mózgu 8)
Akurat w Twoim przypadku nic Ci nie miażdży więc... ;):D:D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#547 Post autor: Adam » pt kwie 16, 2010 21:14 pm

Koper pisze:
Adam Krysiński pisze:ultimatum miażdży konstrukcję mózgu 8)
Akurat w Twoim przypadku nic Ci nie miażdży więc... ;):D:D
:mrgreen:
#FUCKVINYL

bladerunner

#548 Post autor: bladerunner » sob kwie 17, 2010 18:56 pm

miażdży to Blade Vangelisa. Boże ile ja to kiedyś katowałem. Jeden z najlepszych scorów.

Szkoda, że nie ma recenzji tej perły na portalu filmmusic.pl :?

Co ciekawe jest spora część słuchaczy, którym ten score się nie podoba.
Ostatnio zmieniony sob kwie 17, 2010 19:29 pm przez bladerunner, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#549 Post autor: Althazan » sob kwie 17, 2010 19:29 pm

Marek Łach pisze:Michael Small - Marathon Man

Technicznie rzecz biorąc score nie został chyba nigdy wydany (SC milczy), ale właśnie obejrzałem sobie film i tylko żałować, że nikt dotąd nie skusił się na wypuszczenie kompozycji Smalla na CD. Świetna rzecz, suspense typowy dla lat 70., czyli w najlepszej formie, jaką gatunek kiedykolwiek osiągnął. Przede wszystkim fantastyczna rola fortepianu w kreowaniu napięcia i niejednoznaczności (coś prawie zupełnie zapomnianego w dzisiejszej muzyce filmowej, kto obecnie pisze suspense na fortepian?). Minus to archaiczna elektronika w kilku scenach, ale reszta to 100% orkiestry i to w znakomitym wydaniu.
No to trzeba się przygotować (finansowo ;)). Ptaszki ćwierkają, że wkrótce FSM wyda ten score. :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#550 Post autor: Bucholc Krok » sob kwie 17, 2010 20:06 pm

Skoro FSM to nie ma się co śpieszyć z tym szykowaniem. Poleży kilka lat. Chyba, że FSM się w końcu zlisi i zacznie wydawać ścieżki w limicie po 1000 sztuk. Ale to byłby skandal..
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

bladerunner

#551 Post autor: bladerunner » ndz kwie 18, 2010 15:07 pm

No więc mówiłem już, że Wawrzyniec inspiruje ?:D

Star Wars: Episode I The Phantom Menace - John Williams (2 CD)

Star Wars: Episode II Attack of the Clones - John Williams

Star Wars: Episode III Revenge of the Sith - John Williams

Star Wars: Epiosode IV A New Hope - John Williams (2CD)

Star Wars: Epiosode V The Empire Strikes Back - John Williams (2CD)

Star Wars: Epiosde VI Return of the Jedi - John Williams (2CD)

Bez tego ciężko żyć.
A jeszcze nikt mi nie pomógł zdobyć V i VI królewskiego wydania RCA , ani nawet Zemsty Sithów.

:? :( :cry:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#552 Post autor: Wawrzyniec » ndz kwie 18, 2010 16:29 pm

Chwali się chwali :) Ja co do starej Trylogii to posiadam te wydania w związku ze "Special Edition".

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I bardzo sobie chwalę te wydania i choć normalnie nie jestem miłośnikiem complet score'ów i dwupłytowych wydań, akurat w tym przypadku to dla mnie wydania jak najbardziej optymalne.

Widać, że jednak coś jest w tej tak krytykowanej "Zemście Sithów", że tak wielu z nas najchętniej do niej wraca. Polecam bardzo ten soundtrack, zwłaszcza też, za bardzo dobry drugi dysk jaki się znajduje w tym zestawie :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

bladerunner

#553 Post autor: bladerunner » ndz kwie 18, 2010 16:56 pm

Dziekan też bardzo lubię Zemstę Sithów od początku do końca.
Można powiedzieć, że też to był jeden z pierwszych albumów, które słuchałem na okrągło.
Chwali się chwali Smile Ja co do starej Trylogii to posiadam te wydania w związku ze "Special Edition".
Wawrzyniec masz bardzo dobre wydania, których ja już chyba nie zdobędę :(

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#554 Post autor: Mystery » ndz kwie 18, 2010 17:36 pm

W weekend:

Gladiator - Hans Zimmer
Nigdy nie byłem entuzjastą i fanem tej muzyki, ale uczciwie 5 bym dał, jedna z najlepszych prac Zimmera i kamień milowy muzyki filmowej, którym do dziś inspirują się rzesze kompozytorów.

The Da Vinci Code
Ścieżka mogłaby stać się kultową, gdyby została napisana do lepszego filmu. Chyle czoła przed Hansem za tą muzykę, szkoda, że jest to jak dotąd ostatni soundtrack Zimmera na poziomie - po tym nie napisał już nic tak wielkiego, pomysłowego i twórczego.

Troy
Kilka lat temu wręcz mnie obrzydzała, teraz uważam ją za bardzo fajny soundtrack. Świetne epickie granie, a "The Greek Army and Its Defeat" miażdży za każdym razem.

The New World
Najpiękniejszy soundtrack świata, szczególnie przy takim słoneczku za oknem jak dziś :)

bladerunner

#555 Post autor: bladerunner » ndz kwie 18, 2010 17:39 pm

Troy
Kilka lat temu wręcz mnie obrzydzała, teraz uważam ją za bardzo fajny soundtrack. Świetne epickie granie, a "The Greek Army and Its Defeat" miażdży za każdym razem.
No właśnie Troya niesłusznie krytykowana była, to fajny score tak na prawdę gorszy od Yareda , ale bez przesady 8)

ODPOWIEDZ