Nie potrzeba bo wiadomo co wygra.Pewnie, ale "Supremacy" muzykę akcji ma lepszą (To the Roof, Berlin Foot Chase, Bim Bam Smash) Smile Nic, trza chyba robić ankietę
Czego ostatnio słuchaliście?
-
bladerunner
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
-
bladerunner
-
bladerunner
miażdży to Blade Vangelisa. Boże ile ja to kiedyś katowałem. Jeden z najlepszych scorów.
Szkoda, że nie ma recenzji tej perły na portalu filmmusic.pl
Co ciekawe jest spora część słuchaczy, którym ten score się nie podoba.
Szkoda, że nie ma recenzji tej perły na portalu filmmusic.pl
Co ciekawe jest spora część słuchaczy, którym ten score się nie podoba.
Ostatnio zmieniony sob kwie 17, 2010 19:29 pm przez bladerunner, łącznie zmieniany 1 raz.
No to trzeba się przygotować (finansowoMarek Łach pisze:Michael Small - Marathon Man
Technicznie rzecz biorąc score nie został chyba nigdy wydany (SC milczy), ale właśnie obejrzałem sobie film i tylko żałować, że nikt dotąd nie skusił się na wypuszczenie kompozycji Smalla na CD. Świetna rzecz, suspense typowy dla lat 70., czyli w najlepszej formie, jaką gatunek kiedykolwiek osiągnął. Przede wszystkim fantastyczna rola fortepianu w kreowaniu napięcia i niejednoznaczności (coś prawie zupełnie zapomnianego w dzisiejszej muzyce filmowej, kto obecnie pisze suspense na fortepian?). Minus to archaiczna elektronika w kilku scenach, ale reszta to 100% orkiestry i to w znakomitym wydaniu.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Skoro FSM to nie ma się co śpieszyć z tym szykowaniem. Poleży kilka lat. Chyba, że FSM się w końcu zlisi i zacznie wydawać ścieżki w limicie po 1000 sztuk. Ale to byłby skandal..
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
-
bladerunner
No więc mówiłem już, że Wawrzyniec inspiruje ?:D
Star Wars: Episode I The Phantom Menace - John Williams (2 CD)
Star Wars: Episode II Attack of the Clones - John Williams
Star Wars: Episode III Revenge of the Sith - John Williams
Star Wars: Epiosode IV A New Hope - John Williams (2CD)
Star Wars: Epiosode V The Empire Strikes Back - John Williams (2CD)
Star Wars: Epiosde VI Return of the Jedi - John Williams (2CD)
Bez tego ciężko żyć.
A jeszcze nikt mi nie pomógł zdobyć V i VI królewskiego wydania RCA , ani nawet Zemsty Sithów.

Star Wars: Episode I The Phantom Menace - John Williams (2 CD)
Star Wars: Episode II Attack of the Clones - John Williams
Star Wars: Episode III Revenge of the Sith - John Williams
Star Wars: Epiosode IV A New Hope - John Williams (2CD)
Star Wars: Epiosode V The Empire Strikes Back - John Williams (2CD)
Star Wars: Epiosde VI Return of the Jedi - John Williams (2CD)
Bez tego ciężko żyć.
A jeszcze nikt mi nie pomógł zdobyć V i VI królewskiego wydania RCA , ani nawet Zemsty Sithów.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Chwali się chwali
Ja co do starej Trylogii to posiadam te wydania w związku ze "Special Edition".

I bardzo sobie chwalę te wydania i choć normalnie nie jestem miłośnikiem complet score'ów i dwupłytowych wydań, akurat w tym przypadku to dla mnie wydania jak najbardziej optymalne.
Widać, że jednak coś jest w tej tak krytykowanej "Zemście Sithów", że tak wielu z nas najchętniej do niej wraca. Polecam bardzo ten soundtrack, zwłaszcza też, za bardzo dobry drugi dysk jaki się znajduje w tym zestawie

I bardzo sobie chwalę te wydania i choć normalnie nie jestem miłośnikiem complet score'ów i dwupłytowych wydań, akurat w tym przypadku to dla mnie wydania jak najbardziej optymalne.
Widać, że jednak coś jest w tej tak krytykowanej "Zemście Sithów", że tak wielu z nas najchętniej do niej wraca. Polecam bardzo ten soundtrack, zwłaszcza też, za bardzo dobry drugi dysk jaki się znajduje w tym zestawie
#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
bladerunner
Dziekan też bardzo lubię Zemstę Sithów od początku do końca.
Można powiedzieć, że też to był jeden z pierwszych albumów, które słuchałem na okrągło.

Można powiedzieć, że też to był jeden z pierwszych albumów, które słuchałem na okrągło.
Wawrzyniec masz bardzo dobre wydania, których ja już chyba nie zdobędęChwali się chwali Smile Ja co do starej Trylogii to posiadam te wydania w związku ze "Special Edition".
W weekend:
Gladiator - Hans Zimmer
Nigdy nie byłem entuzjastą i fanem tej muzyki, ale uczciwie 5 bym dał, jedna z najlepszych prac Zimmera i kamień milowy muzyki filmowej, którym do dziś inspirują się rzesze kompozytorów.
The Da Vinci Code
Ścieżka mogłaby stać się kultową, gdyby została napisana do lepszego filmu. Chyle czoła przed Hansem za tą muzykę, szkoda, że jest to jak dotąd ostatni soundtrack Zimmera na poziomie - po tym nie napisał już nic tak wielkiego, pomysłowego i twórczego.
Troy
Kilka lat temu wręcz mnie obrzydzała, teraz uważam ją za bardzo fajny soundtrack. Świetne epickie granie, a "The Greek Army and Its Defeat" miażdży za każdym razem.
The New World
Najpiękniejszy soundtrack świata, szczególnie przy takim słoneczku za oknem jak dziś
Gladiator - Hans Zimmer
Nigdy nie byłem entuzjastą i fanem tej muzyki, ale uczciwie 5 bym dał, jedna z najlepszych prac Zimmera i kamień milowy muzyki filmowej, którym do dziś inspirują się rzesze kompozytorów.
The Da Vinci Code
Ścieżka mogłaby stać się kultową, gdyby została napisana do lepszego filmu. Chyle czoła przed Hansem za tą muzykę, szkoda, że jest to jak dotąd ostatni soundtrack Zimmera na poziomie - po tym nie napisał już nic tak wielkiego, pomysłowego i twórczego.
Troy
Kilka lat temu wręcz mnie obrzydzała, teraz uważam ją za bardzo fajny soundtrack. Świetne epickie granie, a "The Greek Army and Its Defeat" miażdży za każdym razem.
The New World
Najpiękniejszy soundtrack świata, szczególnie przy takim słoneczku za oknem jak dziś
-
bladerunner