Jak rzyć, panie premierze?

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
hp_gof

Re: Jak rzyć, panie premierze?

#3421 Post autor: hp_gof » pt mar 17, 2017 22:13 pm

LOL. Zmanipulowali wypowiedź Makłowicza używając jej w spocie w innym kontekście -> Makłowicz się oburzył i zażądał wycofania spotu z jego udziałem -> Makłowicz dostał wypowiedzenie :mrgreen: #DobraZmiana
https://www.facebook.com/permalink.php? ... 4101494440

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3422 Post autor: Koper » sob mar 18, 2017 10:50 am

Makłowicz wydziwia. A my zaraz się dowiemy że Polska jest na (wstaw najlepsza odpowiedź) miejscu w świecie pod względem jakości życia kucharzy. ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#3423 Post autor: Wojteł » sob mar 18, 2017 12:35 pm

Jakby oceniać przez Twój pryzmat na którym miejscu na świecie Polska jest pod względem lotności dowcipów, to faktycznie by wyszło, że zaścianek i pipidówek :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3424 Post autor: Koper » sob mar 18, 2017 13:44 pm

Za to wysoko pod względem powtarzania w sieci jakichś z palca wyjętych informacji. ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#3425 Post autor: Wojteł » sob mar 18, 2017 17:26 pm

Fakt, skoro na tym forum można przeczytac, że kobiety zarabiają na tych samych stanowiskach mniej od mężczyzn :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3426 Post autor: Koper » sob mar 18, 2017 18:33 pm

Problem w tym że nikt tego nie napisał :P Jedynie hp_gof zasugerował, że problem jakiś niby może istnieć. A swoją drogą ładnie to zganiać na kogo innego, jak samemu rzuciło się jakąś bzdurę powtórzoną pewnie za jakimiś dziennikarzami "wyklętymi"? :P

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#3427 Post autor: Wojteł » sob mar 18, 2017 19:14 pm

A to
To że kobiety w Polsce mają niby wyższy poziom życia niż kobiety w Europie zachodniej nie oznacza automatycznie, że mają takie same szanse jak mężczyźni - patrz: zarobki na tych samych stanowiskach, możliwość łączenia kariery zawodowej z rodzicielstwem etc.
Napisały krasnoludki?

Ładnie to tak do jednego się przypierniczać, a drugiego olewać?

Poszperałem trochę w necie, jedyne co znalazłem, to że Polska ma 4 miejsce miejsce w jakości życia w Europie. Trochę mnie to dziwi, bo przysiągłbym, że gdzieś to czytałem/słyszałem w kontekście jakości życia kobiet - nie chce mi się od nowa oglądać wszystkich videoblogów ani czytać komentarzy, które przeleciałem w zeszłym tygodniu, tym bardziej, że nie wiem, czy ktoś przekręcił i pił do tego badania, czy chodziło mu o co innego, więc niech będzie, że mój błąd. Co nie zmienia faktu, że resztą posta podtrzymuję, choćby to o wage gap.
Koper pisze:
sob mar 18, 2017 18:33 pm
jak samemu rzuciło się jakąś bzdurę powtórzoną pewnie za jakimiś dziennikarzami "wyklętymi"? :P

A jak Ty i połowa forum powtarza jakieś bzdury za TVNem czy wyborczą, to jest spoko?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3428 Post autor: Koper » sob mar 18, 2017 19:43 pm

Wojtek pisze:
sob mar 18, 2017 19:14 pm
A to
To że kobiety w Polsce mają niby wyższy poziom życia niż kobiety w Europie zachodniej nie oznacza automatycznie, że mają takie same szanse jak mężczyźni - patrz: zarobki na tych samych stanowiskach
Napisały krasnoludki?
Nie wiem czy hP-ek jest krasnoludkiem, jest trochę dziwny, więc kto wie. :P Natomiast ewidentnie nie napisał tu wprost, że zarabiają gorzej. Pewnie o to mu chodziło ale dosłownie tego nie napisał. :P
Nie rzucał tez żadnych danych, a bez nich trudno o weryfikację.
Wojtek pisze:
sob mar 18, 2017 19:14 pm
A jak Ty i połowa forum powtarza jakieś bzdury za TVNem czy wyborczą, to jest spoko?
A jakie konkretnie "bzdury" powtórzyłem za TVN czy Wyborczą?

hp_gof

#3429 Post autor: hp_gof » sob mar 18, 2017 20:08 pm

Jestem trochę dziwny...? Na tym forum, delikatnie mówiąc, połowa osób to co najmniej nieprzeciętne osobowości :P A od krasnoludków to wyzywajcie Marka, nie mnie ;)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3430 Post autor: Koper » sob mar 18, 2017 22:49 pm

Ładnie tak szydzić z kolegi? :P Poza tym jakbyś obejrzał "Kingsajz" to byś wiedział, że krasnoludki też mogą stać się duże a zatem nie wzrost czyni krasnoludka. ;)

hp_gof

#3431 Post autor: hp_gof » sob mar 18, 2017 23:12 pm

Widziałem Kingsajz, zresztą był kręcony w Łodzi ;) Nawet jednego krasnala spotkałem, o którym mowa powyżej :P

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#3432 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 19, 2017 14:15 pm

Dlaczego ma zamalowane na czarno oczy?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3433 Post autor: Koper » ndz mar 19, 2017 15:30 pm

Ziobro go ściga :P

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#3434 Post autor: lis23 » pn mar 20, 2017 23:29 pm

Kielce zabroniły sadzenia drzew jako działalności antyrządowej ... :mrgreen: :D :mrgreen:
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#3435 Post autor: Wawrzyniec » wt mar 21, 2017 16:27 pm

Tutaj jakby co dowód:

Obrazek
#WinaHansa #IStandByDaenerys

ODPOWIEDZ