Silence - Kim Allen Kluge & Kathryn Kluge (2016)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: Silence - Kim Allen Kluge & Kathryn Kluge (2016)

#76 Post autor: Adam » pt mar 03, 2017 00:27 am

Nie, po prostu to film który mi się nie podobał - "score" szczególnie- ALE ja nikomu krucjaty nie robię z tego powodu. Szkoda tylko że w odwrotną strone to nie działa :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#77 Post autor: Paweł Stroiński » pt mar 03, 2017 00:44 am

Bo muzyka może się nie podobać, ale twierdzić, że nie jest muzyką albo że nie ma tego w filmie, kiedy jest, to już nie jest opinia, ale po prostu kłamstwo. Bo akurat wyznacznik "muzyczności" czegokolwiek jest kwestią przystawalności do definicji muzyki (dziś "uporządkowanie dźwiękowe w czasie"). Ja słyszałem partie chóralne i etniczne w filmie, więc nie tylko (nie zawsze motywowane fabularnie, więc to pewnie też score).

Mówienie więc, że to nie jest muzyką, ani że w ogóle tego w filmie nie ma, jest po prostu mówieniem nieprawdy.

To, jak to interpretować i oceniać, to jest insza inszość. Myślę, że moje oceny (z wyjątkiem oryginalności, która będzie wysoka) mogą akurat Was zdziwić ;)

mixon
Szofer w RCP

#78 Post autor: mixon » pt mar 03, 2017 00:47 am

Adam pisze: Nie, po prostu to film który mi się nie podobał - "score" szczególnie- ALE ja nikomu krucjaty nie robię z tego powodu. Szkoda tylko że w odwrotną strone to nie działa :P
Tylko nikt nikogo "z drugiej strony" nie obraża i nie wyśmiewa.
I dyskusja do tej pory była merytoryczna...

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#79 Post autor: Adam » pt mar 03, 2017 07:44 am

A czy tu ktoś kogoś obrażał? Jak śmieszne porównanie do Pazury Cię obraza to przepraszam, myślałem że tu na forum jest większe poczucie humoru :P

Idę na koncert muzyki z Silence - na Błonia wieczorem, może usłyszę temat główny czyli te świerszcze :mrgreen:

PS - Pawle, np HPk też napisał że tam muzyki nie ma, czyli też "kłamie", No ale Jego się nikt nie czepia bo napisał akurat że film mu się podoba :P
#FUCKVINYL

hp_gof

#80 Post autor: hp_gof » pt mar 03, 2017 08:21 am

Różnica jest taka, że moja opinia powstała przed dyskusją Pawła i mixona. Miałem prawo tej muzyki w filmie nie słyszeć, gdyż jak Paweł słusznie zauważył, trzeba ją znać przed seansem, a ja jej nie słuchałem. Ale przynajmniej po tym co Paweł napisał nie próbuję mu wmówić, że nie ma racji, kiedy może mieć rację i przedstawił argumenty.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#81 Post autor: Adam » pt mar 03, 2017 08:38 am

a ja to niby kiedy napisałem? chyba jako pierwszy z całego forum :) ale luz, Paweł zaraz wyciągnie znów personalną wycieczkę o Brajanie (jak zwykle, boooring) :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#82 Post autor: Paweł Stroiński » pt mar 03, 2017 13:42 pm

Jarek nie podśmiewa się, że indzie na koncert na Błoniach. Tylko w kontakcie z merytorycznym argumentem byłby dość dojrzały by polemizować na poziomie. Posiada dość uczciwości by przyjąć do wiadomości fakt albo argumentować za swoją tezą. Jakbyś zrobił rzecz wprost elementarną i posłuchał albumu, czego by wymagała uczciwość, to byś wiedział, że świerszcze (w rzeczywistości cykady, ale i tak pewnie nie odróżniasz) nie są głównym tematem.

Nie masz żadnych argumentów za czymkolwiek i pokazujesz tylko swój poziom intelektualny.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#83 Post autor: Adam » pt mar 03, 2017 14:11 pm

a Ty swój w każdym poście atakując mnie i Brajanka ;-) tylko że ja podkreślam - jestem widownią na koncercie z Czarkiem, a Ty dalej jesteś tym Czarkiem i jesteś z tego dumny i masz do tego prawo ;-) ja do swojego poziomu też ;-)

i jako pierwszy obszernie wypowiedziałem się tu nt filmu i jego "muzyki" więc Twój argument nie jest trafny :P ale to nie pierwszy raz, bo lepiej napisać o mnie i Brajanku :P
#FUCKVINYL

mixon
Szofer w RCP

#84 Post autor: mixon » pt mar 03, 2017 14:15 pm

Adam pisze:
pt mar 03, 2017 14:11 pm
a Ty swój w każdym poście atakując mnie i Brajanka ;-) tylko że ja podkreślam - jestem widownią na koncercie z Czarkiem, a Ty dalej jesteś tym Czarkiem i jesteś z tego dumny i masz do tego prawo ;-) ja do swojego poziomu też ;-)
Tylko Ty Adam już nie dyskutujesz merytorycznie o score lub nawet o filmie tylko o guście Pawła (i mu podobnych, gdzie ja też się widzę) i jego (słusznej) obronie muzyki (że ona jest) w filmie (bo ona występuje, czy się to Tobie podoba czy nie).

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#85 Post autor: Adam » pt mar 03, 2017 14:31 pm

szkoda czasu na dyskusje więc spuszczam zasłonę milczenia na Milczenie i ponownie odsyłam do mojego obszernego postu nt filmu i muzyki, gdzie wypowiedziałem się rzeczowo i konkretnie. tak jak Paweł ma prawo za każdym razem wyciągać Brajanka, tak ja mam prawo napisać że to nie jest muzyka. bo nie jest :P i ani on ani ja się nie przekonamy. chyba że Paweł przestanie być tym Czarkiem ;-)

cieszę się bardzo, że film i muzyka się podoba. a Wy cieszcie się, że mi się podoba Brajanek i wszyscy będą szczęsliwi ;-)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#86 Post autor: Paweł Stroiński » pt mar 03, 2017 14:58 pm

Adam. Powiem tak prosto, jak się da.

Nie masz żadnych argumentów, by powiedzieć, że to nie jest muzyka. Wszelkie definicje muzyki temu przeczą. Możesz nie zgadzać się z faktami, ale to nie znaczy, że masz rację. Jakbyś posłuchał, to byłbyś w stanie nawet wyróżnić konkretne melodie, ale nawet nie chcesz tego sprawdzić.

Na poziomie najbardziej podstawowym, bo nawet Wikipedia pomoże, jest to muzyka. Która nie musi się podobać. Ale to, że się nie podoba, nie znaczy, że to nie jest muzyka. I dlatego zasługuje na uwagę recenzenta. To, czy i jak to się ma do pewnego modelu duchowości, to inna sprawa, gdzie mam co prawda po swojej stronie cały zakon, to inna sprawa.

mixon
Szofer w RCP

#87 Post autor: mixon » pt mar 03, 2017 15:07 pm

Jeden nawet utwór Adam:
Rain Falls Unceasingly on the Sea (początek na pewno spokojnie przeczekasz, nie wiem co z drugą częścią, no ale...)

albo
Darkness

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#88 Post autor: Adam » pt mar 03, 2017 16:12 pm

tylko że ja tej płyty słuchałem, a że nie dotrwałem do końca to nie moja wina :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#89 Post autor: Paweł Stroiński » pt mar 03, 2017 16:17 pm

I nie słyszałeś np partii chóralnych?

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#90 Post autor: Paweł Stroiński » pt mar 03, 2017 16:18 pm

Do drugiego utworu wytrwałeś?

ODPOWIEDZ