"Robin Hood" Ridleya Scotta - Marc Streitenfeld

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
bladerunner

#136 Post autor: bladerunner » czw kwie 15, 2010 10:55 am

W swoim życiu nie widziałem wiele filmów na BR, większość z nich to wersje jedno płytowe, ale ja wiem około 40 ? to maksymalnie

A w Gladiatorze na pewno :D
Anioły i Demony (2x blu-ray też)
chodzi mi o takie lepsze wydania typu 2 płyty czy kolekcjonerskie.
A takich wersji to wiele nie miałem .

Ostatnio mam ochotę na Narnię bo jeszcze żadnej nie widziałem i słyszałem, że Caspian ma dwie płytki , więc sprawdzę i dam znać.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#137 Post autor: Adam » czw kwie 15, 2010 10:59 am

LOTR na Br zrobili niezła żenadę :lol: nie dość że tylko kinówki to jeszcze w takiej kiepskiej jakości - epic fail roku z tego co czytałem :)
#FUCKVINYL

bladerunner

#138 Post autor: bladerunner » czw kwie 15, 2010 11:07 am

Też coś słyszałem, że obraz prawdopodobnie gorszy od Gladiatora :shock: :shock: :?

Ja to czekam na Star Wars :P 8)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#139 Post autor: Adam » czw kwie 15, 2010 11:09 am

bladerunner20 pisze:Też coś słyszałem, że obraz prawdopodobnie gorszy od Gladiatora :shock: :shock: :?
ja czytałem na kilku powąznych zagranicznych stronach że przekopiowali zawartość dvd na BR :) zresztą wystarczy recki poczytac zagraniczne, a to tylko jedna z przykładowych :

http://bluray.highdefdigest.com/2313/lo ... ilogy.html

epic fail.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#140 Post autor: lis23 » czw kwie 15, 2010 13:00 pm

Gladiator jest świetny (no może poza gadką o republice w finałowej scenie), ale najlepszy film epicki o starożytności to i tak Ben-Hur. Smile A w ogóle najlepszy historyczny film kostiumowy to Królowa Margot. Smile Braveheart też daje radę. Robin Hood się nawet nie zbliży do niebotycznego poziomu tej genialnej trójki Wink
Ja tam lubię większość filmów historyczno-przygodowych czy też historycznych - " Braveheart "," Gladiator "," Kingdom of Heaven " - ale też ' Troję " czy " Króla Artura " - filmów tego typu jest tak mało że nie ma co wybrzydzać - no,może poza " Aleksandrem " Olivera Stonea - straszna nuda ;)
Lis23 będzie niedługo rozszerzona wersja na blu-ray
Wersję reżyserską widziałem,jest bardzo dobra / prawie 60 min.dłuższa od kinówki /,wyjaśnia sporo spraw,niestety niedostępna w Polsce na DVD ...
Blu Ray fajna sprawa ale nie mam szans na zapoznanie się z tą technologią w przyszłości - brak miejsca na duży tv HD więc kombinuję jak oglądać filmy z BD na kompie - niestety,monitory z porządną matrycą są dosyć drogie ...
no przecież rozszerzone na dvd wyszło w 2006 r chyba, albo w 2007, nie pamiętam dokładnie, miało holograficzną okłądkę w wersji 3dvd, ale był też regular na dwóch dvd.
W Polsce wyszła tylko podstawowa / kinowa / wersja tego filmu,choć w dwóch wersjach:
1 DVD / tę mam / i 2 DVD / z trójwymiarową okładką /

Jeszcze co do Blu Ray - jakość ponoć świetna ale co z tego skoro film wychodzi praktycznie bez żadnych dodatków ... już wolałbym sprowadzić sobie to:
http://www.amazon.com/Kingdom-Heaven-Di ... 766&sr=1-3
Ale nie widziałem, bo nie zbyt lubię '' Waleczne Serce''
Dla mnie jeden z najlepszych filmów,ever :P
LOTR na Br zrobili niezła żenadę Laughing nie dość że tylko kinówki to jeszcze w takiej kiepskiej jakości
Też coś słyszałem, że obraz prawdopodobnie gorszy od Gladiatora Shocked Shocked Confused
Uu ... aż tak?
i tak nie kupiłbym kinówek,mam je na DVD - podobnie jak wersje reżyserskie / w sumie dałem za nie ok.800 zł w ciągu trzech lat / a na BD nie dość że kinówki to jeszcze dodatki są na DVD - pff
Ciekawe jak wyjdzie " Avatar "? - chodzi mi o jakość obrazu bo dodatków standardowo brak i na DVD i na BR - dopiero jesienią wyjdą wersje specjalne ...

Scany z BR FOTR: http://www.avsforum.com/avs-vb/showthre ... 98&page=68

A wracając do ' Robin Hooda ' - całkiem,całkiem te fragmenty na oficjalnej stronie,dopiero dziś zauważyłem że uległa ona przemianie - strona ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#141 Post autor: Adam » czw kwie 15, 2010 17:30 pm

dziekan pisze:Ja mam około 50 filmów w tym formacie.
Niektóre tytuły jestem skłonny sprzedac za 40 dychy jak co :wink:
Ty mi powiedz jak nie umiesz czytać które z tych mają polskie dodatki - chodzi mi o takie obszerniejsze wydania gdzie tych dodatków jest sporo (kolekcjonerskie, rocznicowe, specjalne itp)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#142 Post autor: Adam » czw kwie 15, 2010 17:38 pm

dziekan pisze:Niewiele tytułów ma polskie dodatkie :wink:
A po angielsku nie umiec?
Nie, a poza tym pisałem - mieszkam w Polsce, jestem Polakiem, płytę wydaje Polska firma za którą sobie słono kasy krzyczy. Na zachodzie jest nie do pomyślenia żeby nie było napisów własnego kraju w całym wydaniu - całym, nie tylko przy filmie. Nawet już bidule ze Słowacji mają własne napisy w dodatkach a my w 95% dalej nie mamy. Nie będę finansował i sponsorował takiej partaniny
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#143 Post autor: Adam » czw kwie 15, 2010 17:52 pm

no więc o tym mówię, tylko on, a najgorszy jest imperial - nie dość że nie tłuamczy , to jeszcze obcina dodatki albo kasuje DTSa.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#144 Post autor: lis23 » czw kwie 15, 2010 17:56 pm

Toż to większość wydań DVD ma polskie napisy w dodatkach a lepszy i obszerniejszy Blu Ray,nie?
oczywiście,jest to lenistwo polskich dystrybutorów - my bardzo często dostajemy wydania dla " trzeciego świata": okrojone z dodatków,z drugiej płyty / sporo wydań DVD,np.klasycznych animacji Disneya / a na BD w wielu wydaniach brakuje drugiej płyty i dodatków - nawet na parametrach płyty,obrazu i dźwięku czasem oszczędzają: Disneyowska " Atlantyda " ma mieć na DVD obraz w formacie 1.33;1 i 2.35:1 a w praktyce jest tylko 1.33:1 - okładka kłamie ... :?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#145 Post autor: Adam » czw kwie 15, 2010 17:57 pm

lis23 pisze:Toż to większość wydań DVD ma polskie napisy w dodatkach
taaa ciekawe które - nowe hity lub blockbustery to tak, i to często nie wszystko przetłumaczone tylko część (vide LOTR rozszerzony)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#146 Post autor: lis23 » czw kwie 15, 2010 18:03 pm

Większość tych które posiadam ma polskie napisy w dodatkach: " King Kong "," Gladiator "," Parki Jurajskie "," TDK ",reżyserskie wersje LOTR / tu akurat nie pamiętam aby gdzieś brakowało napisów ale dość dawno oglądałem te dodatki / nawet " Hellboy II ",także wszystkie klasyczne animacje Disneya - ale fakt,są to w większości nowe filmy.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#147 Post autor: Adam » czw kwie 15, 2010 18:04 pm

i wielkie hity... i tu pełna zgoda.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#148 Post autor: lis23 » czw kwie 15, 2010 18:07 pm

Na Blu Ray często i ' wielkie hity ' są u nas pozbawione drugiej płyty i jakichkolwiek dodatków / przykład,trylogia " Piraci z Karaibów " / a co dopiero polskie napisy doń ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#149 Post autor: Adam » czw kwie 15, 2010 18:08 pm

lis23 pisze:Na Blu Ray często i ' wielkie hity ' są u nas pozbawione drugiej płyty i jakichkolwiek dodatków / przykład,trylogia " Piraci z Karaibów " / a co dopiero polskie napisy doń ;)
to jest to samo przy dvd. obcinają DTS, obcianają cześć dodatków... Imperial jest w tym miszczem.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#150 Post autor: lis23 » czw kwie 15, 2010 18:23 pm

Tyle że Disneya już nie wydaje Imperial a CD Project - z tego co się dowiedziałem to za jakość polskiego wydania filmów,np.Disneya nie odpowiada dystrybutor a Disney Polska.

ODPOWIEDZ