Gladiator jest świetny (no może poza gadką o republice w finałowej scenie), ale najlepszy film epicki o starożytności to i tak Ben-Hur. Smile A w ogóle najlepszy historyczny film kostiumowy to Królowa Margot. Smile Braveheart też daje radę. Robin Hood się nawet nie zbliży do niebotycznego poziomu tej genialnej trójki Wink
Ja tam lubię większość filmów historyczno-przygodowych czy też historycznych - " Braveheart "," Gladiator "," Kingdom of Heaven " - ale też ' Troję " czy " Króla Artura " - filmów tego typu jest tak mało że nie ma co wybrzydzać - no,może poza " Aleksandrem " Olivera Stonea - straszna nuda
Lis23 będzie niedługo rozszerzona wersja na blu-ray
Wersję reżyserską widziałem,jest bardzo dobra / prawie 60 min.dłuższa od kinówki /,wyjaśnia sporo spraw,niestety niedostępna w Polsce na DVD ...
Blu Ray fajna sprawa ale nie mam szans na zapoznanie się z tą technologią w przyszłości - brak miejsca na duży tv HD więc kombinuję jak oglądać filmy z BD na kompie - niestety,monitory z porządną matrycą są dosyć drogie ...
no przecież rozszerzone na dvd wyszło w 2006 r chyba, albo w 2007, nie pamiętam dokładnie, miało holograficzną okłądkę w wersji 3dvd, ale był też regular na dwóch dvd.
W Polsce wyszła tylko podstawowa / kinowa / wersja tego filmu,choć w dwóch wersjach:
1 DVD / tę mam / i 2 DVD / z trójwymiarową okładką /
Jeszcze co do Blu Ray - jakość ponoć świetna ale co z tego skoro film wychodzi praktycznie bez żadnych dodatków ... już wolałbym sprowadzić sobie to:
http://www.amazon.com/Kingdom-Heaven-Di ... 766&sr=1-3
Ale nie widziałem, bo nie zbyt lubię '' Waleczne Serce''
Dla mnie jeden z najlepszych filmów,ever
LOTR na Br zrobili niezła żenadę Laughing nie dość że tylko kinówki to jeszcze w takiej kiepskiej jakości
Też coś słyszałem, że obraz prawdopodobnie gorszy od Gladiatora Shocked Shocked Confused
Uu ... aż tak?
i tak nie kupiłbym kinówek,mam je na DVD - podobnie jak wersje reżyserskie / w sumie dałem za nie ok.800 zł w ciągu trzech lat / a na BD nie dość że kinówki to jeszcze dodatki są na DVD - pff
Ciekawe jak wyjdzie " Avatar "? - chodzi mi o jakość obrazu bo dodatków standardowo brak i na DVD i na BR - dopiero jesienią wyjdą wersje specjalne ...
Scany z BR FOTR:
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthre ... 98&page=68
A wracając do ' Robin Hooda ' - całkiem,całkiem te fragmenty na oficjalnej stronie,dopiero dziś zauważyłem że uległa ona przemianie - strona