Jak rzyć, panie premierze?

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

Re: Jak rzyć, panie premierze?

#3151 Post autor: Bucholc Krok » pn paź 10, 2016 07:37 am

W ogóle by go nie było. :P
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3152 Post autor: Koper » pn paź 10, 2016 18:30 pm

Bucholc Krok pisze:Wawrzyniec zastosował bardzo brzydki chwyt. Brakowało mi tam jeszcze Matki Boskiej.
Ale której? Częstochowskiej czy jakiejś innej? :P
Bucholc Krok pisze:I ludzie więcej są ze sobą.
...w obozach pracy :P
Bucholc Krok pisze:
A w ogóle my tu gadu gadu o pierdołach a wielce narodowy rząd najwyraźniej zamierza podpisać CETA i przedłożyć interes korporacji ponad interesem narodowym? :shock: A banksterka z Nowoczesnej i PO na pewno go w tym poprą.
No jestem bardzo ciekaw, czy ten numer przejdzie. Zresztą nasz rząd to chyba nie ma tu nic do powiedzenia?
Może nie ratyfikować. UE coś tam nakombinowała żeby CETA była umową mieszaną i do części rzeczy wystarczy ratyfikacja przez Unię (radę i parlament), a do części - parlamenty krajowe. Jak nasz nie ratyfikuje, to ta pozostała część nas nie obejmie. Teoretycznie. Ponoć tam ciągle nad tym debatują unijni prawnicy i w sumie cholera wie jakie będą ostateczne decyzje w tej kwestii.
Tak czy siak, PiS ma okazję się wykazać jak te hasełka o interesie narodowym mają się do rzeczywistości. Oczywiście w razie czego można powiedzieć: wina Tuska. ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3153 Post autor: Koper » pn paź 10, 2016 18:43 pm

O, kurde, ale przeoczyłem

http://www.rp.pl/Polityka/310089952-Par ... nazwe.html

Próbowałem rozszyfrować nowy skrót, ale mi nie idzie...
Wielka
Odrodzona
Liberalno
Narodowa
Organizacja
Świeckich
Ć...?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#3154 Post autor: Bucholc Krok » pn paź 10, 2016 20:58 pm

Koper pisze:Może nie ratyfikować. UE coś tam nakombinowała żeby CETA była umową mieszaną i do części rzeczy wystarczy ratyfikacja przez Unię (radę i parlament), a do części - parlamenty krajowe. Jak nasz nie ratyfikuje, to ta pozostała część nas nie obejmie. Teoretycznie. Ponoć tam ciągle nad tym debatują unijni prawnicy i w sumie cholera wie jakie będą ostateczne decyzje w tej kwestii.
Tak czy siak, PiS ma okazję się wykazać jak te hasełka o interesie narodowym mają się do rzeczywistości. Oczywiście w razie czego można powiedzieć: wina Tuska. ;)
Jakoś nie słyszałem, żeby KOD protestował. Takie przeoczenie? Może mają napięty grafik. Dzisiaj protestowali z nauczycielami. Jedna kobieta (nie wiem skąd) argumentowała za gimnazjami: a) nie podoba nam się zamęt, jaki towarzyszy reformie, b) moich dwoje dzieci skończyło gimnazjum i jakoś sobie radzą. :mrgreen:
Koper pisze:O, kurde, ale przeoczyłem
http://www.rp.pl/Polityka/310089952-Par ... nazwe.html
Za jakiś czas będzie przewrót i Korwina wysiudają, bo znowu jacyś naiwniacy sobie ubrdają, że dadzą radę sami.

To jest dobre:
"Katarzyna Piekarska: Biedroń byłby dobrym prezydentem"

Wtedy to dopiero by się rozbijał po świecie. Już teraz w Słupsku narzekają, że częściej go nie ma. Sobie chłopina używa. :D
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3155 Post autor: Koper » wt paź 11, 2016 17:34 pm

Bucholc Krok pisze:Jakoś nie słyszałem, żeby KOD protestował. Takie przeoczenie? Może mają napięty grafik.

Bo mają poglądy zbieżne z Petru i Schetyną? :P A ci jak widać nie są wbrew farmazonom niektórych żadną opozycją totalną :P i w pewnych sprawach zgadzają się z rządem . Szkoda, że akurat w takich...
Bucholc Krok pisze:Dzisiaj protestowali z nauczycielami. Jedna kobieta (nie wiem skąd) argumentowała za gimnazjami: a) nie podoba nam się zamęt, jaki towarzyszy reformie, b) moich dwoje dzieci skończyło gimnazjum i jakoś sobie radzą. :mrgreen:

Akurat a) to fakt, nie wygląda to na średnio przygotowane. Jeśli nawet -w co mocno wątpię- tam jest wszystko dobrze rozplanowane i wyliczone, to nie potrafią tego dobrze "sprzedać". Daliby Morawieckiemu prezentacje w power pointcie do zrobienia, może od razu odbiór społeczny byłby lepszy. :P
Bucholc Krok pisze:Za jakiś czas będzie przewrót i Korwina wysiudają, bo znowu jacyś naiwniacy sobie ubrdają, że dadzą radę sami.

E, wątpię, jak specjalnie statut zmieniali, żeby Janusz i ten pijaczek-przydupas mogli być "legalnie" w partii, nawet jak wyroki dostaną.
Swoją drogą to info o zmianie nazwy to jedyna wiadomość o tej partii jaką słyszałem od miesięcy. Korwin to jak kogoś nie porówna do Hitlera albo nie spoliczkuje to chyba tylko śpi w tym europarlamencie, a reszta partyjnych kolegów to i tak nic nie ma do powiedzenia- wiadomo.
Bucholc Krok pisze:To jest dobre:
"Katarzyna Piekarska: Biedroń byłby dobrym prezydentem"

Wtedy to dopiero by się rozbijał po świecie. Już teraz w Słupsku narzekają, że częściej go nie ma. Sobie chłopina używa. :D
Akurat tu są różne opinie, czytałem że sporo ukrócił wydawanie kasy na pierdoły dla magistratu... w sumie najlepiej by było spytać kogoś ze Słupska, ale takich to na forum chyba ni ma. W Słupsku fanów filmówki brak. :(

Tymczasem ulubieniec pewnego forumowicza, którego nie wymienię żeby nie było, że znów się go czepiamy, naoglądał się "Black Hawk Down" i uznał, że jak helikoptery to tylko Black Hawki, choćby i bez uzbrojenia. Żeby się ostatecznie nie skończyło, że niedługo o Polakach będą opowiadać dowcip, który kiedyś był o Chińczykach, a teraz po przeróbce będzie o naszych. Np. tak:
Jarek i Antoni planują atak na Rosję celem odbicia wiadomego wraku.
Jarek - lewą stronę pójdzie 500 tysięcy z obrony terytorialnej, prawą stroną drugie 500 tysięcy. A środkiem zaatakują wszystkie nasze śmigłowce.
Antoni - Oba???

PS: Ziścił się największy koszmar naszego prezydenta:

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 82857.html
:D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#3156 Post autor: Wawrzyniec » czw paź 13, 2016 13:31 pm

Za dużo się tego dzieje. Nieprzemyślana reforma szkolnictwa, niby kryzys aborcyjny był zakończony to Ajatollah Kaczumeni znowu wyskoczył. Sprawa z helikoptera o której ze względu na wiadomo kogo nie chciałem wspominać, wyższość polskich widelców, firma od pił mechanicznych co będzie wydawać opinie na temat wycinki w Puszczy Białowieskiej, kolejna nagroda dla Ojca Rydzyka i pewnie niedługo Marek jako prawnik będzie tam musiał jeździć na szkolenia...

Obrazek
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3157 Post autor: Koper » czw paź 13, 2016 17:18 pm

to lepsze:

Obrazek

no i to, choć nadto oczywiste:

Obrazek

;)

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#3158 Post autor: Wojteł » czw paź 13, 2016 18:09 pm

Obrazek
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3159 Post autor: Koper » czw paź 13, 2016 18:24 pm

większe wklej :P

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#3160 Post autor: Bucholc Krok » czw paź 13, 2016 19:53 pm

Koper pisze: Akurat a) to fakt, nie wygląda to na średnio przygotowane. Jeśli nawet -w co mocno wątpię- tam jest wszystko dobrze rozplanowane i wyliczone, to nie potrafią tego dobrze "sprzedać".
Może i tak, ale mnie się zdaje, że niektórzy są z zasady na nie. :)
E, wątpię, jak specjalnie statut zmieniali, żeby Janusz i ten pijaczek-przydupas mogli być "legalnie" w partii, nawet jak wyroki dostaną.
Zmienili raz to zmienią i drugi. Statut to nie prawda objawiona.
Swoją drogą to info o zmianie nazwy to jedyna wiadomość o tej partii jaką słyszałem od miesięcy. Korwin to jak kogoś nie porówna do Hitlera albo nie spoliczkuje to chyba tylko śpi w tym europarlamencie, a reszta partyjnych kolegów to i tak nic nie ma do powiedzenia- wiadomo.
Toć przez YT cały czas nadaje z tego parlamentu. :) To że media szukają tylko sensacji i jak Korwin nie "wypali" to go nie pokazują nie znaczy, że nic się nie dzieje.
Akurat tu są różne opinie,
Wiadomo. :D
czytałem że sporo ukrócił wydawanie kasy na pierdoły dla magistratu...
To i na wyjazdy ma.
w sumie najlepiej by było spytać kogoś ze Słupska, ale takich to na forum chyba ni ma. W Słupsku fanów filmówki brak. :(
Ja znam tylko domki w Słupsku.
Wawrzyniec pisze:Za dużo się tego dzieje. Nieprzemyślana reforma szkolnictwa, niby kryzys aborcyjny był zakończony to Ajatollah Kaczumeni znowu wyskoczył. Sprawa z helikoptera o której ze względu na wiadomo kogo nie chciałem wspominać, wyższość polskich widelców, firma od pił mechanicznych co będzie wydawać opinie na temat wycinki w Puszczy Białowieskiej, kolejna nagroda dla Ojca Rydzyka i pewnie niedługo Marek jako prawnik będzie tam musiał jeździć na szkolenia...
Ła, a gdzie Twoja czujność rewolucyjna? Twój ulubieniec Kurski został znowu prezesem TVP, a Ty nie grzmisz? :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3161 Post autor: Koper » czw paź 13, 2016 21:59 pm

eee, to chyba było do przewidzenia.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3162 Post autor: Koper » sob paź 15, 2016 19:21 pm

U nas jeszcze tak źle nie jest...

https://twitter.com/insidegame/status/7 ... 76/photo/1

;)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#3163 Post autor: Bucholc Krok » ndz paź 16, 2016 18:39 pm

Koper pisze:Może nie ratyfikować. UE coś tam nakombinowała żeby CETA była umową mieszaną i do części rzeczy wystarczy ratyfikacja przez Unię (radę i parlament), a do części - parlamenty krajowe. Jak nasz nie ratyfikuje, to ta pozostała część nas nie obejmie. Teoretycznie. Ponoć tam ciągle nad tym debatują unijni prawnicy i w sumie cholera wie jakie będą ostateczne decyzje w tej kwestii.
No i faktycznie poszczególne kraje muszą ratyfikować (nie mówili czy całość, czy wybrane rzeczy), ale słyszałem wypowiedzi kogoś z PiS-u i oni są za. :) Podobno my nie mamy ani stracić, ani zyskać.

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#3164 Post autor: Althazan » ndz paź 16, 2016 19:24 pm

Bucholc Krok pisze:Podobno my nie mamy ani stracić, ani zyskać.
To może ktoś mi wyjaśni, po co w takim razie to podpisywać, skoro to nic nie zmieni? :mrgreen:

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#3165 Post autor: DanielosVK » ndz paź 16, 2016 20:45 pm

Bucholc Krok pisze:Podobno my nie mamy ani stracić, ani zyskać.
Skoro tak mówią to znaczy, że stracimy. :P
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

ODPOWIEDZ