Jak rzyć, panie premierze?

Dla forum FilmMusic.pl Offtop jest źródłem sukcesu. Złotą żyłą. Dlatego stworzyliśmy specjalne miejsce wypowiedzi utrzymanej w tonie, delikatnie mówiąc, luźno-frywolnym. Wszystko co uznane zostanie za Offtop trafiać będzie tutaj.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: Jak rzyć, panie premierze?

#3061 Post autor: Wawrzyniec » sob wrz 17, 2016 14:17 pm

W sumie szkoda, że Komisja Macierewicza zrezygnowała z pomysłu z tą brzozą i prawdziwym Tupolewem:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... enska.html

Gdyż oczywiście liczyłem, że aby test był wiarygodny to członkowie komisji z Macierewiczem na czele siedzieliby w tym Tupolewie podczas tego testu z brzozą.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#3062 Post autor: Bucholc Krok » sob wrz 17, 2016 14:18 pm

Kijowskiego jest akurat za co. Facet, który robi dzieci, a później na nie nie łoży to nawet nie jest zero, tylko mniej niż zero. I niech nie p****i, że nie ma pieniędzy, tylko niech się weźmie do uczciwej roboty obibok. :?
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3063 Post autor: Koper » sob wrz 17, 2016 17:01 pm

Ale że co jest za co. Jest za co posadzić?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#3064 Post autor: Bucholc Krok » sob wrz 17, 2016 19:41 pm

Piszę o alimentach, za których niepłacenie powinien być moim zdaniem obóz pracy a nie więzienie (nie tylko dla niego oczywiście). To co Kijowski robi poza tym mało mnie obchodzi. No może poza występami kabaretowymi. Czekam tylko aż stwierdzi, że miał (albo ciągle je ma) spotkanie z Panem Jezusem, który go namaścił. :D Już jednemu tak się wydaje, tylko głośno o tym nie mówi. Jeszcze.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3065 Post autor: Koper » sob wrz 17, 2016 19:49 pm

Bucholc Krok pisze:Piszę o alimentach, za których niepłacenie powinien być moim zdaniem obóz pracy a nie więzienie
no właśnie o to mi chodzi, że więzienie za alimenty to głupota, bo nie dość że dalej nie będzie płacić - bo i z czego wtedy - to jeszcze takiego trzeba będzie utrzymywać.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#3066 Post autor: Bucholc Krok » sob wrz 17, 2016 21:17 pm

No właśnie. Uwielbiam to, jeden zrobił, a drugi (inni) ponosi konsekwencje. Tylko że obóz pracy dla alimenciarzy to raczej by u nas nie przeszedł. Zaraz UE by się wpieprzyła.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3067 Post autor: Koper » sob wrz 17, 2016 21:21 pm

Ale to nie tylko alimenciarzy dotyczy.
Zresztą słyszałem historie jak bezdomni nie mieli na siebie pomysłu na zimę, pozorowali włam do sklepu i już mieli gdzie przezimować. :P

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#3068 Post autor: Bucholc Krok » sob wrz 17, 2016 21:26 pm

Koper pisze:Ale to nie tylko alimenciarzy dotyczy.
Oczywiście, ale tych wyjątkowo nie lubię. :)
Zresztą słyszałem historie jak bezdomni nie mieli na siebie pomysłu na zimę, pozorowali włam do sklepu i już mieli gdzie przezimować. :P
Niedawno słyszałem o dziadku, który miał dość żony, poszedł do banku, dokonał napadu (udanego - w sensie, że dostał forsę) i po napadzie usiadł na ławce (w banku lub obok) spokojnie oczekując przyjazdu policji. W USA to było. :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#3069 Post autor: Wawrzyniec » sob wrz 17, 2016 22:03 pm

Po żonie, także i adwokat Ziobry dostał pracę w PZU:

http://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/ ... em/xz00z87

Ciekawe, czy w niedalekiej przyszłości w PZU wyląduje też jego mechanik samochodowy? ;)

A normalnie to już tyle PiS swoich rodzin, kumpli i kolesi powpakował do wszelakich spółek państwa, że się już pogubić można i stracić rachubę. A nawet jak potem trzeba będzie ich zwalniać, to i pewnie odprawy trzeba będzie dać.

#Misiewicze - ta akcja akurat Nowoczesnej na razie wychodzi, oby tego nie spieprzyli.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3070 Post autor: Koper » sob wrz 17, 2016 22:44 pm

Wawrzyniec pisze:A normalnie to już tyle PiS swoich rodzin, kumpli i kolesi powpakował do wszelakich spółek państwa, że się już pogubić można i stracić rachubę. A nawet jak potem trzeba będzie ich zwalniać, to i pewnie odprawy trzeba będzie dać.
Dlatego muszą się nachapać teraz, żeby w razie przegranych wyborów móc przezimować do kolejnych wyborów. W tym czasie kasę kroić będą krewni i znajomi królika z innej partii... i tak będą się wymieniać od wyborów do wyborów. A o wielu można powiedzieć tyle:
https://www.youtube.com/watch?v=7Y0fB8XKCVs
;)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3071 Post autor: Koper » pn wrz 19, 2016 07:57 am

Tymczasem, Minister Dewastacji Środowiska podobno chce wynieść swoich kumpli ponad innych
http://wyborcza.pl/1,75398,20711284,mys ... l#BoxGWImg
ciekawe co zrobi Jarosław, bo ludzie w sieci (w sensie w internecie, nie w gazecie "W sieci":P ) już apel piszą
http://petycja.pracownia.org.pl/petycja ... ysliwskiej
I niech koledzy zauroczeni PiSem mi tu nie oponują, że to Wyborcza i lewactwo, bo można sprawdzić tę nowelizację. :P Jest dodanie dodanie dwóch punktów o utrudnianiu polowania, przy czym w jednym wyraźnie napisano o karze grzywny.
Coś tam niezależni dziennikarze pisali o tym może? Czasem zaglądam, ale w tabunie artykułów o niedobrej opozycji mogłem przegapić. :(

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#3072 Post autor: Wawrzyniec » pn wrz 19, 2016 15:12 pm

Znając życie to pewnie druga strona odpowie coś w stylu "Komorowski też polował, bla bla bla" itd. :roll:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3073 Post autor: Koper » pn wrz 19, 2016 16:16 pm

Wawrzyniec pisze:Komorowski też polował
Na żyrandol chyba :lol:

A generalnie nie chodzi mi czy ktoś poluje czy nie, ale tworzenie jakiejś kasty ponad prawem, co sobie może polować na Twoim prywatnym terenie bo tak, a jak się postawisz, to jeszcze Cię po sądach będą ciągać i będziesz musiał udowadniać, że jesteś buddyjskim mnichem, żresz trawę i religia Ci nie pozwala na polowania.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#3074 Post autor: Bucholc Krok » wt wrz 20, 2016 12:30 pm

Koper pisze:Tymczasem, Minister Dewastacji Środowiska podobno chce wynieść swoich kumpli ponad innych
http://wyborcza.pl/1,75398,20711284,mys ... l#BoxGWImg
Jeśli GW chce być czytana to niech najpierw zrobi porządek z tym reklamowym bajzlem. Jeszcze mi się treść nie otworzy, a już reklamy na całą stronę widzę. Nie idzie się dokopać do treści. Co to ma być KM!? :evil:
I niech koledzy zauroczeni PiSem mi tu nie oponują,
Którzy to? :)
Na żyrandol chyba :lol:
Tego nie wyniósł, ale i tak sporo towaru z pałacu zginęło.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#3075 Post autor: Koper » wt wrz 20, 2016 19:46 pm

Bucholc Krok pisze:Jeśli GW chce być czytana to niech najpierw zrobi porządek z tym reklamowym bajzlem. Jeszcze mi się treść nie otworzy, a już reklamy na całą stronę widzę. Nie idzie się dokopać do treści. Co to ma być KM!? :evil:
Bucholc znów jak komunizm: walczy z problemami nieznanymi gdzie indziej... :roll:
Na forum też wiecznie coś przeszkadza :P
Bucholc Krok pisze:Którzy to? :)
Oj, znajdzie się paru :P
Bucholc Krok pisze:Tego nie wyniósł
Bo to taki myśliwy jak z koziej d... trąba. ;)

ODPOWIEDZ