WISH LIST :

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
bladerunner

#46 Post autor: bladerunner » pn kwie 12, 2010 15:39 pm

Wawrzyniec ile masz ogólnie płyt ?:)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#47 Post autor: Wawrzyniec » pn kwie 12, 2010 15:43 pm

bladerunner20 pisze:Wawrzyniec ile masz ogólnie płyt ?:)
Nie wiem :? Nie liczę. Z 60-70-80 :? Niby trochę jest, ale ciągle mi mało :!: :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

bladerunner

#48 Post autor: bladerunner » pn kwie 12, 2010 16:59 pm

Niby trochę jest, ale ciągle mi mało Exclamation
]

Przypomnij mi na czym Ty słuchasz CD:)

Ja mam dużo mniej :(, ale 60 to też sporo.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#49 Post autor: Wawrzyniec » pn kwie 12, 2010 17:56 pm

Do słuchania używam, albo komputera, albo mojej wieży :?

A co do poszukiwanych płyt to i tak nie wszystkie wypisałem, mimo że paru braków to naprawdę się wstydzę i trochę biję się w pierś.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#50 Post autor: Adam » wt kwie 13, 2010 08:51 am

Wawrzyniec pisze: The Dark Knight - Hans Zimmer and James Newton Howard :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :( :( :( :oops:
brak dark knighta? :o Wawrzyniec = EPIC FAIL :lol:

dobrze że nie napisałeś że nie masz na oryginałce najgenialniejszego scoru w historii wszechświata - wieeeemy jakiego, bo wtedy to bym zwątpił w boskość Hansa ;-);-)
Ostatnio zmieniony wt kwie 13, 2010 09:57 am przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
NO CD = NO SALE

bladerunner

#51 Post autor: bladerunner » wt kwie 13, 2010 08:52 am

dobrze że nie napisałeś że nie masz na oryginałce najgenialniejszego scoru w historii wszechświata - wieeeemy jakiego, bo wtedy to bym zwątpił w boskość Hansa
Ja nie mam TTRL :cry:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#52 Post autor: Adam » wt kwie 13, 2010 08:53 am

to nic, chodziło mi o to co by było jakby Wawrzyn nie miał :D wtedy to by był epic fail do potęgi 12.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#53 Post autor: Wawrzyniec » wt kwie 13, 2010 12:58 pm

Adam Krysiński pisze:brak dark knighta? :o Wawrzyniec = EPIC FAIL :lol:
Dobrze, dobrze przecież wyraziłem już swoje zawstydzenie, nie musisz mnie dobijać :oops: A w sumie ten brak to niestety w dużej mierze zasługa forum internetowych, w tym tych o muzyce filmowej. Gdyż ja w sumie chciałem kupić ten soudtrack, ale potem gdzie nie wejdę tam czytam fachowe opinie, że to beznadziejny score, słaba muzyka, cienizna itd. i to mnie trochę odstraszyło. Do tego stopnia, że przez pewien czas nawet bałem się słuchać fragmentów. A potem usłyszałem tę muzykę i słucham sobie, słucham i nie mogę zrozumieć co w niej takiego złego :? Ale za późno zrozumiałem swój błąd i nic już go nie naprawi. Oprócz zakupu tej płyty, ale niestety aktualne me finanse ciężko rokują na przyszłość :? :cry:
Domyślałem się, że będzie tak rekcja, dlatego też 4 razy zastanawiałem się czy pisać, czy nie pisać. :? Napisałem i dostałem to na co zasłużyłem...

I jest mi też niestety bardzo przykro, gdyż niestety nie jestem w pełni uszczęśliwić i usatysfakcjonować Adama, gdyż akurat wymieniany przez niego drugi soundtrack posiadam i to już długo. Przykro mi, że zawiodłem :(

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#54 Post autor: Adam » wt kwie 13, 2010 13:00 pm

luzik, na allegro się wala, ale ja nie polecam zwykłego wydania tylko książkowe 2cd które jest w merlinie czy empikach.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#55 Post autor: Wawrzyniec » wt kwie 13, 2010 13:31 pm

Ja nie płaczę, mnie się tylko oczy pocą :wink:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#56 Post autor: Wawrzyniec » pt kwie 16, 2010 23:17 pm

Ma drobne pytanko. Skoro jest lista życzeń to może należy wierzyć, że czasami życzenia się spełniają :) Dlatego też jakbym planował w przyszłości zakupić "Alien 3" to jak myślicie ile tak mniej więcej powinienem odłożyć? Czy w ogóle zakup tej płyty to jest porywanie się z motyką na słońce?

Awatar użytkownika
nadszyszkownik Kilkujadek
Nominowany do Emmy

#57 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » pt kwie 16, 2010 23:28 pm

Nie przesadzaj, aż taki rarytas to nie jest. Nie zmienia to faktu, że jakieś 50-70zł musisz wyłożyć. Oczywiście można mieć fart i kupić za grosze. Jak mówi Pismo , szukajcie, a znajdziecie :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#58 Post autor: Adam » sob kwie 17, 2010 07:57 am

na allegro niedawno kumpel kupił za 39 zł, nie było chętnych.. Wawrzyniec myli trochę pojęcia rarytasów :) Rare dla mnie to coś czego nie ma ani na aukcjach ani na Ebayu i nawet dając 200$ nie kupisz bo nie ma :) A Aliena 3 w tej chwili lezy z 6 sztuk, choć wiadomo że ceny są rożne, ALE można dostać. Na allegro w tym roku był już 3 razy a mamy dopiero kwiecień.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#59 Post autor: Althazan » sob kwie 17, 2010 09:42 am

Adam Krysiński pisze:Wawrzyniec myli trochę pojęcia rarytasów :)
Dokładnie. Spróbujcie kupić "Le Complot" ("Zabić Księdza") Delerue, a będziecie wiedzieć o co chodzi z rarytasami... ;) Już nie mówię o tłoczonym wydaniu FYC A.I. 2CD Williamsa - jeżeli ktoś ma coś takiego, to może w zamian dostać 5 rarytasów:
Young Sherlock Holmes (Intrada 2 CD promo)
Cinéscenie du Puy du Fou (Delerue)
Predator (Varèse CD Club)
The Great Escape (Varèse CD Club 2 CD - folia)
Civil War Journal (A&E - folia)
To dopiero rarytas, co? 8)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#60 Post autor: Bucholc Krok » sob kwie 17, 2010 10:13 am

To w ilu kopiach wyszedł ten rarytas? 10?
W ogóle nie przesadzajmy z tymi rarytasami (piszę ogólnie).. dla jednego coś jest cenne, dla drugiego nie. Jest tylko kwestia trafienia na odpowiedniego sprzedawcę.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

ODPOWIEDZ